Порошенко обвини Путин, че "иска цяла Европа"

Възможна ли е агресия в черноморското пространство?
Обновена: 3 авг 2015 14:25 | 3 авг 2015 14:21, Елка Василева
357
Порошенко обвини Путин, че "иска цяла Европа"
Петро Порошенко. Снимка: архив, Reuters

Украинският президент Петро Порошенко обвини руския си колега Владимир Путин, че иска да получи "цяла Европа". Възможно е Русия да нападне Финландия или балтийските страни, каза той в разпространено днес интервю за "Радио Франс ентернасионал", цитирано от Франс прес.

"Путин иска да стигне толкова далеч, колкото му бъде позволено. Той иска цяла Европа", заяви Порошенко в разговор на английски с репортери на радиостанцията и няколко европейски вестника.

"С анексията на Крим и агресията в Източна Украйна Путин разби системата на международната сигурност", каза той. Крим бе анексиран от Москва през март 2014 г., след като полуостровът бе окупиран от руски войски и там се състоя оспорван референдум, незаконен според Киев и Запада, припомня АФП.

Украинският президент продължи: "Възможна ли е агресия срещу Финландия? Да. И Финландия добре го осъзнава. Възможна ли е агресия срещу балтийските държави? Разбира се. Възможна ли е агресия в черноморското пространство? Да".

"Затова, щом говорим за украинците, които се бият в източните региони от страната ми, не става дума само за борба за единството и независимостта на Украйна: ние се бием за демокрацията, за свободата, за сигурността на целия европейски континент", увери Порошенко.

Над 6500 са жертвите от конфликта в Източна Украйна, където армията на Киев се бие срещу проруските сепаратисти, припомня АФП.

"Това е истинска агресия срещу страната ми; в момента, в който разговаряме, 9000 руски войници, въоръжени с модерни руски оръжия, окупират територията ми", заяви президентът Порошенко и заклейми това "грубо нарушение на международното право".

На 15 февруари в сепаратисткия регион бе установено ново примирие, но кръвопролитни сблъсъци продължават там почти всеки ден.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
25
 
23
 
! Отговори
NATO LEGION преди 8 години
*** иска цяла Европа, ама скоро и Крим няма да е негов. Ще свърши като Кадафи, Милошевич, Садаам Хюсеин, Бен Ладен и т.н.
26
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Освен Крим, Путин нищо друго не може да анексира, за щастие. Явно му прави кеф да си прави каквото си иска с по-слабите държави като Украйна и Грузия. Що не се пробва да анексира територия от държава членка на НАТО? :)
25
8
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕНОРМАЛНИК...русия щяла да нападне !Я су оправете *** Украйна ...щото вас ще ви съдят един ден!
24
20
 
24
 
! Отговори
До 32 преди 8 години
Национален предател! Директно за разстрел, заедно с останалата платена и неплатена русофилска ***? Цацаров, спиш ли? Тук има откачалници, които призвовават Путин да анексира България???
23
7
 
36
 
! Отговори
мечти преди 8 години
За Европа не знам, ама бива да анексира България. Ина това ще сме доволни.
22
7
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Украинците свалиха Янукович и почнаха етническо прочистване на Източна Украйна и забраниха и българския език и искат насила да вкарат Източна Украйна в НАТО и ЕС както Ислямска държава чисти Сирия и Ирак.
21
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Божее колко бели червеи имало по телевизора божее...
20
4
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Целта на Путин ВЪЗМОЖНА е и да нападне МАРС.Железни аргументи за един ...президент.
19
20
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес, защо не пишете, че вчера за пореден път имаше инцидент с руска военна техника? Руски военен хеликоптер се разби на авиошоу вчера. Защо не пишете, че говорителят на Путин вчера се е появил с часовник за 720 000$ ?
18
7
 
40
 
! Отговори
антиседераст преди 8 години
Другари ***, не се дрогирайте преди да пишете тук. Коментарите ви смърдят на л..на
17
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
и тоя кат нашия президент , приказва без да мисли, на бас мога да се хвана че ако му кажат да го повтори същото няма да може
16
5
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ужасГрешно употребяваш глагола "заповядваше" в минало време. И днес укропите получават премии всеки път, когато обстрелват населените места на Новорусия.
15
27
 
26
 
! Отговори
alexandroff преди 8 години
Докато има НАТО джуджето ще си стои в ***, защото ако излезе от там ще му се стъжни животеца, пък и не само неговия, ами и на цялата Кремълска хунта.
14
8
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Изсушаването на мозъчната *** е типично явление сред седерастките индивиди.
13
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя е увеличил дозата на успокоителните и всяка мравка му се привижда че е слон / ненормалник
12
7
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този е тотално изперкал. Ако Путин е искал война , отдавна Украйна , балтийски републики, финландий да са Руски провинций.
11
6
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако "9000 руски войници, въоръжени с модерни руски оръжия" бяха в Украйна, щяха да окупират Киев в момента, а не Донецк.
10
3
 
31
 
! Отговори
жорката преди 8 години
Айдеее, подгряващия *** се е включил да брани със зъби и нокти бройката постове. И майка си ще напсува, ако се окаже фенка на Путин. Дерзайте, така се изкарват заплатките!Ако ме изтриете, ще катастрофирате на Околовръстното¡¡¡¡¡
9
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен: Путин да не е бял бе мушморок?Този болшевишки гризач изобщо не ме интересува... Корабът потъва, няма време. Идеологиите са за тъпанарите. А ние кви сме?
8
9
 
49
 
! Отговори
ОФ преди 8 години
Нова вълна на русофобска и путинофобска истерика. Вестник Times стига още по-далеч от Порошенко като съобщава, че опълченците заедно с руски учени разработват "*** атомна бомба".