Умиротворители да пазят Украйна

За това настоя президентът Петро Порошенко
12 авг 2015 12:30,
57
Умиротворители да пазят Украйна
Снимка: Flickr

Украинският лидер даде интервю за френския в."Либерасион", в което заяви, че на територията на Украйна е необходимо да бъдат разположени, създадени за целта, миротворчески сили.

"Мисията на ОССЕ е жизненоважна за нас, което обаче не е достатъчно. Точно затова смятаме, че е необходимо да разполагаме с миротворчески сили", изтъква Порошенко.

За поддържането на мира и сигурността в държавата съдът прие по-рано тази година закон, който позволява в Украйна да се използва и контингент от чужбина.

"Международна операция за поддържане на мира и сигурността в Украйна ще осигури ефикасно прилагане на протокола от консултациите на Контактната група", се казва в мотивите към документа.

В отговор на това, руският външен министър Сергей Лавров заяви, че това би довело до разделение на страната на две. Според него Киев умишлено се стреми към това или иска да изхвърли Донецката и Луганската народна република.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


57
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
2
 
! Отговори
Бурят преди 8 години
И САМО СААКАШВИЛИ -УКРАИНСКО ! :)
29
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
КОЙ Е КАКЪВ - ЯЦЕНЮК- КАНАДСКО ГРАЖДАНСТВО ПОРОШЕНКО-ШВЕЙЦАРСКО КЛИЧКО - НЕМСКО КОЛОМОЙСКИЙ-ИЗРАЕЛСКО И САМО СААКАШВИЛИ -УКРАИНСКО
28
5
 
3
 
! Отговори
ukrainec преди 8 години
Кремълския пигмей не иска миротворчески сили,защото тогава ще стане ясно и на последните *** ***,че в Донбас се бие руската армия и яде и бой.
27
4
 
2
 
! Отговори
гробар преди 8 години
до 26 SSСтереотипите са ти в повече според мене, Украинците са готови да умрат за земята си-, това за мене е важното и заслужава Уважение от все душа. Колкото за руснаците не ги мразя или нещо, обаче да ми ги правите на некакви ruрамбовци, или извънземни факири на войната, айде нема нужда. Руснаците са хора и могат да ядат бой, като всека друга държава. Специално в Донбас се басирам и на пари, че Украйна ще спечели конфликта, а трупането на боен опит винаги е свързано със смърт
26
0
 
10
 
! Отговори
Напалм Детов преди 8 години
Война и бой до последна капка кръв... братска смърт на славяни... за благото на англо-саксонската ***.... конкретно презокеаснките мошенниици.
25
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сини каски могат да спрат конфликта, но само ако са участници както от НАТО, така и от Русия. Така и двете страни, ще знаят че удар срещу тях ще се върне като бумеранг.
24
3
 
4
 
! Отговори
SS преди 8 години
До гробарБратми *** това каляване. Докато се научат Украинските офицери как се правят нещата много народ ще измре, не че го искам просто това е реалноста.Така ли се воюва със СССР на негова територия всички планове капани уловки за цялата територия на Украйна са разрадотени примерно до 70 г. и ако решат рашките ще нахакат Украйна в шише с помоща само на оше 20 000 войници.Вярваш или не това е реалноста а всяка друга мисъл е заблуда.
23
7
 
1
 
! Отговори
гробар преди 8 години
Какъв "суверенитет" за мижави територийки ( дори от наша българска) гледна точка за измислените Днр и Лнр, па това са джуджета и в териториален и в икономически аспек, или некой рускофилитик се надЕва, че украинците ще се "изтеглят" от Мариупол, Славянск, Крематорск, Артьомовск и още незнам си колко града в Донбас та да ги харижат на москвичите?)))))))) Ми нека заминават в русия и Донецк и Луганск, ама без областите хехехехе На Украйна и трябва мир, за да влезе в НАТО, 68% от тях искат това
22
7
 
1
 
! Отговори
гробар преди 8 години
do 17 Два, три колкото е необходимо, Украйна сама си произвежда техниката, практически това е единствената страна от бившето сесере, която може да се бие с русията ти и го прави успешно! Руснаците е факт че не могат да дунат у гайда в Донбас в момента, отстъпват почти навсякъде и ако не са периодичните "инжекции" от *** във вид на "отпускари" и танкове до сега украинците хиляда пъти да ги беха опънали ония "опълченци" в Донецк и околията му. Войната калява войниците
21
1
 
2
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Ти му викаш - Дръж Иване - Той гледа за ... да те хване.Та и Парошенко - протокола от консултациите на Контактната група е различно от подписания договор в Минск.
20
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
До ГУРБЕТЧИЯНещо не си схванал нещата:1. Порошенко не иска умиротворители но му се налага щото иначе няма да стабилизира икономиката никога, а умиротворителите означават един вид признаване на суверенитет на тези региони.2. Къде прочета , че Путин не иска умиротворители иск още пивече , че по правило подобни сили в региона трябва да са от Русия или минимом 50% да са руснаци.3. Установяването на това кой кого напада и в момента върви без умиротворители, а и по тях стрелят понякога украинците
19
9
 
4
 
! Отговори
f преди 8 години
мама ви долна руски ***, да *** дано руски ***!
18
0
 
1
 
! Отговори
А.Солник преди 8 години
Стабилизиране на икономиката и заеми няма как да се получат при такава ситуация в страна като Украйна а без пари скоро леко полеко си всичко си потъва.Погледнато в такава ситуация скоро ескалацията ще си каже думата и воения конфликт ще се поднови.Войната е безмислена но друг изход няма и за двете страни.
17
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 8 години
До гробарАбе те вече два пъти така освобождаваха по сумати селца и тъкмо си помислят че са взело офанзивата и се окаже , че са се нахакали в гърнето с боба.Ефекта от цялата работа е хиляди загинали украински войници, и стотици бройки пленена или унищожена техника.
16
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 8 години
До Анонимен 5Е добре Слава на Украйна ама не са тръгнали по славният път и мисля че все по - силно го усещат.С тоя Парашенко такъв си го нахакаха че няма на къде, а и той сам се прееба с тая работа дето захвана.Украйна я чакат много тежки времена престъпност при всички положения и терор и неконтролиуеми паравоенни надцисти вилнеещи по цялата и територия.И всичко това стана защото временното правителство реши да се направи на велико и вкара войската в действие. Скоро изход няма да има.
15
1
 
8
 
! Отговори
Дмитрий преди 8 години
"до 6 /дмииииитрийй/ И КАКВО ТОЧНО ОЧАКВАШ ДА СПЕЧЕЛИ ,,НОВУРУСИЯ,, - ха ха ха ха . Това да не ти е олимпиада бе ...."независимост (от Киев)
14
0
 
3
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
естествено,че ще спечели-войната там е започнала от 20г...доста режисьори,сценаристи,диригенти и артисти учавствуват в театъра на бойните едйствия от 20г..а не от майдана...войната е хибридна,вкл.информационна и вкл.голям процент дезинформации за брой на убити,ранени и пр...възниква въпроса,чий артист е порошенко и за кого играе ...ами като видите накъде води окрайнината-към фалит и това кого устройва-намерете отговора сами..гробарят по долу да вземе първо себе си да погребе,вместо да драйфа
13
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 6 /дмииииитрийй/ И КАКВО ТОЧНО ОЧАКВАШ ДА СПЕЧЕЛИ ,,НОВУРУСИЯ,, - ха ха ха ха . Това да не ти е олимпиада бе ....
12
1
 
14
 
! Отговори
Дмитрий преди 8 години
"Посеренко не е фашист, а евреин!"Вальцман - неговото фамилия.Посаренко (Парашенко) - е фамилия на майка му.Баща му - Вальцман Алексей.П.С.Новорусия ще спечели!
11
1
 
4
 
! Отговори
знаещ преди 8 години
на хора които не виждат по далеко от х...си,не отговарям...