Ципрас подаде оставка

На 20 септември Гърция отива на предсрочни избори
Обновена: 20 авг 2015 22:14 | 20 авг 2015 21:09, Анисия Иванова
89
Ципрас подаде оставка
Снимка БТА

Гръцкото правителство подава оставка, заяви днес премиерът Алексис Ципрас в телевизионно обръщение към нацията.

"Веднага след обръщението ще връча на президента на страната молба за моята оставка и за оставката на правителството", заяви Ципрас, цитиран от ТАСС.

Още по темата

В телевизионното обръщение, излъчено по държавната телевизия, Ципрас заяви, че не е успял да сключи такова споразумение с кредиторите каквото иска, но е било най-доброто при такива обстоятелства.

Гръцкият премиер заяви още, че моралът изисква да остави това, което е направил, на преценката на гражданите.

"Политическият мандат от изборите на 25 януари се изчерпа и сега гръцкият народ трябва да каже своята дума", заяви той. Гърците трябва да решат дали ги е представил смело пред кредиторите, за да бъде преизбран.

В обръщението си Ципрас защити преговорната тактика на своето правителство и заяви, че Гърция е получила най-доброто възможно споразумение за нейната тригодишна спасителна програма от другите страни от еврозоната на стойност 86 милиарда евро, посочва Асошиейтед прес.

Изборите ще бъдат произведени в рамките на един месец, като по данни на официални източници от правителството най-вероятната дата е 20 септември.

След обръщението си гръцкият премиер връчи своята оставка и тази на кабинета си на президента Прокопис Павлопулос и поиска да бъдат насрочени предсрочни избори за възможно най-близката дата, предаде Ройтерс.

"Настоящият парламент не може да предложи правителство на мнозинството или правителство на националното единство", каза Ципрас пред Павлопулос по време на тазвечершната им среща.

Гръцкият премиер на практика загуби мнозинството си в 300-местния гръцки парламент, след като депутати от неговата партия СИРИЗА нарушиха партийната дисциплина и не подкрепиха многомилиардната спасителна програма, която правителството му договори с международните кредитори по-рано този месец, отбелязва Ройтерс. (БТА)

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


89
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
3
 
! Отговори
Аз преди 8 години
До АнонименНародът ще му одобри действията,надявам се!
52
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименИ все пак,винаги ще са по-добре от нас!
51
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И за какво беше това ОХИ Мохи,като ви казваха да не хитреете толкова!
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То ясно, че Ципуракис се *** като орехарски, ама поне не се държи мъжки. Не се крие из канализацията като онова влечуго.
49
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този що ли ми напомня на Жан Виденов?
48
10
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо така бе другарю Ципрас. Нали каза , че сте горд народ и не ви пука от Германия или Западна Европа. Ходи при Путин и той ти помогна със среден пръст. Ето това сте комунистите . Хайде другарю червен *** нали много се гордееше със Ципрас , кажи си *** мнение .
47
3
 
5
 
! Отговори
марин преди 8 години
До Анонимен 62Баце,нещо май тия неща не са ти ясни.Политически морал според тебе е да загърби волята на народа изразена в референдума които той поиска.
46
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Дано гърците са разбрали, че желаното в повечето случаи е невъзможно. Чест и почитания на Ципрас, който не позволи на Гърция да се лумпенизира и изпадне в хаос, нещо което беше така желано от враговете на ЕС - другарите путинофили. Ципрас показа политически морал, нещо непознато за ширещата се у нас русофилия.
45
9
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боко да взима пример
44
9
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** пейзажа и подава оставка. Истински комунист !!!
43
3
 
13
 
! Отговори
Stuttgart преди 8 години
Защо не четете интерн. преса ами пишете безсмислици? Не прочетохте ли че лявото крило на Сирица се отцепва, а Ципрас иска да спечели изборите на 20 Септември. Според допитванията, 60 % от Гърците искат той да остане на власт, но ще му трябва друг партньор за коалиция ( вероятно То Потами). Според изказванията му, той иска да реформира Гърция с функциониращо данъчно управление и без клиентелна политика. И не мислете Меркел за глупава, тя се справи вече с много мъжки противници в Германия и ЕС.
42
3
 
3
 
! Отговори
ние Българите преди 8 години
системата за управление е изключително порочна. В това е най-голямият проблем на обществата днес. Законът на свободната воля трябва да се прилага във всички области на живота.Кой би могъл да ме представлява пред обществото по-добре от самият аз? Така трябва да е с всеки човек , навършил 21 години.
41
8
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези измамни комунисти,изиграха народа си,както го направиха с нас ...комунистите ,където и да са ,те са едни у същи и обслужват едни и същи престъпни интереси...Жалко за хората,...но кой ли вече го е грижа за тях...Гей сватби,лезбийски също,кучето и животното се толерира повече от човек...падение...
40
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този лъжец и измамник олицетворение на народа на Гърция всички го разбраха що за стока е но не той е виновника!!!САМО И ЕДИНСТВЕНО МЕРКАНТИЛНИЦА ДАДЕ ПАРИТЕ НА ГЪРЦИЯ САМО И ЕДИНСТВЕНО ТЯ И ТО В НЕОДОБРЕНИЕ И НА САМИТЕ ГЕРМАНЦИ!!!!
39
11
 
29
 
! Отговори
За съжаление... преди 8 години
Ако имахме такива политици, нямаше да сме *** на Европа. Но за съжаление имаме Тиква, Съсел, Гоце, Рамадан, Пръмовица и Доган.
38
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ГРЕБ са педестираТе ще ограбят хората
37
9
 
14
 
! Отговори
me преди 8 години
Да, взе 90те милиарда, разпродаде пристанища, водопреносни, електропреносни мрежи и острови на немски инвеститори и сега вече като си е свършил работата, може да си ходи. Отвратитлен урок колко коварни са политиците и как наистина на никого не може да се има вяра. Защото този човек просто не се бори за по-добро споразумение, той очевидно целеше да получи най-лошото възможно и го получи. Не знам дали защото е ***, дали защото слаб, или защото е платен, но направо разказа играта на Гърция.
36
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Греко е като зърно у чутура-никога не можеш да му хванеш спатиите...!
35
11
 
10
 
! Отговори
V преди 8 години
Това беше тайния план на Меркел, човек на който гърците да повярват. После се съгласява с условията на ЕК и банката. За да си измие ръцете подава оставка.
34
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ципрас можеше да промени историята, но Меркел му скори шапка.