Народът и армията на КНДР готови за война с Юга

Ще защитават своя строй с цената на живота си
21 авг 2015 22:17, Елка Василева
199
Народът и армията на КНДР готови за война с Юга
Снимка: архив, Reuters

Народът и армията на Северна Корея са готови за пълномащабна война с Юга, за да защитят избрания от тях държавен строй. Това предупреди министерството на външните работи на изолираната комунистическа страна в изявление, цитирано от ТАСС.

Още по темата

"Нашите въоръжени сили и народ са готови не само на отбрана или възмездие, те са готови с цената на живота си да защитават своя строй в една пълномащабна война", се казва в комюникето, разпространено от севернокорейската държавна информационна агенция КЦТА.

Ситуацията на Корейския полуостров се изостри рязко вчера, след като Северът и Югът се подложиха взаимно на артилерийски обстрел в западната част на демилитаризираната зона по съвместната граница. Двете страни се обвиняват взаимно кой е започнал първи.

Югът твърди, че Северът е започнал да стреля по високоговорители, използвани от него за пропагандна кампания.

Севернокорейските въоръжени сили дадоха вчера на Южна Корея 48-часов срок да демонтира високоговорителите, като в противен случай заплашиха с военни действия. Ултиматумът изтича в 17 ч. (11 ч. българско време) утре.

Южна Корея вече даде да се разбере, че няма да демонтира високоговорителите и ще продължи да ги използва.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


199
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ са подвили опашка и са спрели учението..
11
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Заратустра...изтича силицата на САЩ. Тик-так, тик-так, тик-так....и никой вече не ги брои за нищо вживяващите се в световна мутра ***!
10
1
 
20
 
! Отговори
АНТИ преди 8 години
до 19Останахме най-бедни, защото тук всеки ден се краде по много.Навсякъде в БГяко се краде!И такадо края на света!Тук наглия крадец става чорбаджия-изедник и се гаври с работника!
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ЗаратустраТе от 70 години вече разни *** тик-такат на Северно Корейските диктатори, ама все не ги застига съдбата на Кадафи и Саддам, а краварите треперят от тях и не смеят нищо да направят.
8
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"...Ако САЩ продължат наглата си политика по отношение на нас, то ще ни принудят да ги ударим.От 55 промишлени града ще ударим 5, но от корен. Нас може и да ни унищожат, но това, което казвам ще го на правилм." Преди няколко години това изказване го обяви Ройтерс. Американците веднага поискаха от южнокорейците да отидат на дипломатически отношения със С. Корея. Бъзливите говедари ги бива само да убиват мирни граждани, жени и деца с демократични бомби!!
7
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 15Прост***ко, комунизъм имаше в целия соцлагер. Защо само тук останахме най бедни?Защо Румъния само за месеци, върви нагоре. Защото нямат простаци за президент...Прав си. Щом не са комунистите, значи България е зле защото българите са *** и прости. Иначе системата на пазарния капитализъм е най-добрата система, но българите са ***, *** народ.
6
5
 
32
 
! Отговори
случаен читател преди 8 години
не е нужно да подкрепяш някакви идеи, за да можеш да прецениш, че Южна Корея под давлението на САЩ прекалява. Всеки има право да живе както му харесва и Демокрация е управление на народа, а не управление на Света от една милионна част на американския народ! САЩ има огромни вътрешни и външни проблеми и търси война на всяка цена и където стане. Бог да ги накаже!
5
1
 
17
 
! Отговори
Ким преди 8 години
"Неотдавнашните безумни забележки на Обама са чисто и просто грухтене на един пълен загубеняк, хванат натясно в сблъсъка във всички направления"
4
17
 
9
 
! Отговори
шегувам се преди 8 години
В САЩ няма бездомници.
3
6
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този път американските пудели ще настъпят мотиката, тия не си поплюват!
2
3
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки ден четем за С. Корея, а досега нищо за хуманните екзекуциив С. Арабия с хвърляне на камъни.
1
7
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От кога чакам тази война. Да видя колко южнокорейци ще дезартират в КНДР и колко в Южна Корея.