Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове

Руснаците обаче посрещат "новината" с чувство за хумор
Обновена: 27 авг 2015 12:27 | 26 авг 2015 21:58,
576
Нови забрани в Русия: Пране само с родни прахове
Снимка: Twitter

Руснаците, освен че ядат по-малко пирожки и няма да подаряват скоро на своите приятелки холандски лалета, вече се изправят и пред нова липса.

Още по темата

''Роспотребнадзор'', руският вариант на родния КЗК, предприема действия за изтегляне на западни перилни препарати, омекотители, веро и други почистващи препарати. В становище, агенцията, строго следяща качеството на пазара, твърди, че забранените продукти са токсични и представляват заплаха за здравето на населението.

Но руснаците разглеждат решението на ''Роспотребнадзор'' не като защита на общественото здраве, а просто като поредното действие в търговската война със Запада, провокирана от анекса на Крим.

След решението, много потребители сравниха забраната на перилните препарати със скорошното блокиране от страна на ''Роскомнадзор'' на достъпа до ''Уикипедия''. Но въпреки това руснаците запазват чувството си за хумор.

''Полицията залови мъж в Иваново с два грама Персил'', коментира руска информационна агенция в Twitter.

''В съда обвиняемият се опита неуспешно да докаже, че е белия прах е бил просто кокаин'' А друг пост шеговито показва пакетче с бял прах и коментар: ''Псст, хлапе? Не искаш ли малко... прах за пране?''

Други пък се шегуват със стара реклама на веро. ''Вече няма да губим време в миене на чинии – ще ядем от мръсните!''

Трети обаче възприемат "новините" не с чувство за хумор, а с въпроси. Телевизионния водещ Владимир Соловьов протестира: ''Как може чуждестранните прахове да пречат? Какво сега – връщаме се към белината и домашния сапун ли?'', чуди се той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


576
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
87
4
 
10
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
до 315, Не, не е крачка към северна Корея, просто ще им го забие много яко на западните тарикати, с тези санкций, защото РФ е много голям пазар, и като го загубят "меките китки" ще започнат да губят работни места,, а онези не са свикнали на икономий както руснаците.
86
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Борянче,УЙчовото,защо пишеш и се занимаваш с простотии,а не коментираш поведението на плажуващите руснаци в следните два клипа: през гугъла: "Гимн России на пляже. Всем подъем!!! (Сочи, пос. Лазаревское) 31.07.2015" и "Гимн США на пляже в Сочи/ USA Anthem at the beach"
85
9
 
1
 
! Отговори
dp преди 8 години
Като блокираха достъпа до youtube направих прогнозата, че ще са при Северна Корея преди зимата.Стараят се хората, слушат ме.
84
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***...Бългаааар...ха ха ха ха
83
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
поредната крачка на "великия" Путин към Северна Корея. абсолютна глупост
82
4
 
4
 
! Отговори
*** преди 8 години
А *** дали спазва собствените си забрани ? Дали ползва само руски стоки или се поглезва с вносни ?
81
0
 
4
 
! Отговори
Българина преди 8 години
И тук трябва да стане същото. Щом френските млекопроизводители получиха след3 дни стачка 620 млн евро субсидия заради загубите от руските санкции, а нашите точно О, щото не можело, ЕС да си е...е майката измекярска лицемерна и дапсе махаме от там.евразииския съюзе на база икономика не политика
80
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Обама щял да налага санкции и изолация на Слънцето,облаците и гое-процесите,които въпреки американските санкции продължават да греят,произвеждат дъжд и ресурси в Русия,с което подкрепяли руския аграрен и нефтодобивен сектор.
79
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Днес БГ - фабрика на лъжите...От пръстите си измуквате какви ли не небивалици и ни ги подавате тука.Срам!
78
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нови забрани в Русия: Пране само с родни праховеРуснаците обаче посрещат "новината" с чувство за хумор...... и нови пропагандни пинизи от Днес БГ против Русия.Ми засрамете се малко бе - вижте фактите. Има Интернет има официални становища от руските власти.Хората казаха, че е спряна САМО ЕДНА ПАРТИДА, в която имало отровни вещества извън нормите. Всички останали партиди от същата марка се продават и не са спрени. Други марки не са спирани. Вие надувате ли пропагандния балон, нали ви плащат
77
1
 
1
 
! Отговори
Киноман преди 8 години
"Особености на руската баня"Страхотен филм. Който не го е гледал няма да съжалява.
76
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
*** да забрани въртенето на земята, така ще спре хода на времето и историята и ще е единствен и велик вожд на руския народ във вечността. Да живей!
75
0
 
5
 
! Отговори
до 250 преди 8 години
Предлагам *** да забрани и гравитацията - това гнусно капиталистическо изобретение (Нютон).........................Путин закъсня с гравитацията.Американците наложиха ембарго на гравитацията,щото действала в Русия въпреки санкциите.Американците също обявиха,че гравитацията подкрепяла терористите и диктаторите,сега я издирват с сателити за да я вкарат в Гуантанамо.
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ги мислете руснаците. Я се поогледайте около себе си.
73
2
 
2
 
! Отговори
Историк преди 8 години
Единствената забрана дето може да свали всяка власт в Русия е забраната на водката. Баз всичко друго ще преживеят и са го доказвали. В окупацията на Сталинград при минус 36 градуса швабите изпукват от студ, а добре подгретите вътрешно руснаци обръщат хода на войната. Те такава е иронията на съдбата понякога.
72
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НПО-овци" бдите ли на бойните си постове пред компа?Муха да прехвръкне в Русия,вие ще кажете,че Путин изстрелял балистична ракета.
71
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 243сексуално обременения никоя жена не ти пуска нали ?
70
3
 
2
 
! Отговори
100 преди 8 години
Това че руснаците започват да живеят по-зле, само на Путин и неговите поклоници им харесва, да в БГ са много то се знае...
69
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имааааа лиииии " НПО - овци " нощна смяна да коментират перилните препарати и хигиента?
68
1
 
7
 
! Отговори
Е'Браво! преди 8 години
Абе как са пропуснали да забранят Кока-кола, Пепси, Бекс, Хайникен,Туборг и разните му други империалистически марки. Само квас, кефир и водка и ... в петък вечер със сельодка.