Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите

Задържани са двама или трима български граждани
Обновена: 28 авг 2015 16:02 | 28 авг 2015 13:45, Екип на Dnes.bg
130
Наша трафикантска мрежа стои зад смъртта на мигрантите
Снимка: Reuters

Австрийската полиция подозира, че българо-унгарска трафикантска мрежа стои зад смъртта на 71 мигранти, открити в камион на австрийска магистрала, предаде Ройтерс, като цитира Ханс Петер Доскоцил, началник на полицията в провинция Бургенланд.

Още по темата

Малко преди това стана ясно, че във връзка със случая в Унгария са били арестувани трима души.

Доскоцил уточни, цитиран от Франс прес, че са задържани български гражданин от ливански произход, който е собственик на камиона, както и още един българин и мъж с унгарски документи, които почти сигурно са били шофьорите на тежкотоварния автомобил.

По-рано ДПА предаде, че единият арестуван е с унгарско и ливанско гражданство, пише БТА.

В съобщение на сайта на унгарската полиция обаче се казва, че са арестувани трима българи и един афганистанец във връзка с камиона с трупове на мигранти, намерен в Австрия, предаде Ройтерс.

"В допълнение претърсихме жилища и разпитахме почти 20 души като свидетели", пише в текста.

Говорителка на унгарската полиция каза пред държавната информационна агенция МТИ, че няма унгарски граждани сред заподозрените за трагедията с камиона с мъртвите мигранти.

71 мигранти бяха открити мъртви в хладилен камион, изоставен на магистрала в Австрия.

Австрийската полиция съобщи, че в хладилния камион са намерени телата на 59 мъже, 8 жени и 4 деца. Властите смятат, че жертвите са мигранти от Сирия и вероятно смъртта им е настъпила след задушаване в превозното средство.

По данни на Агенция Франс Прес децата са 3 момчета на възраст между 8 и 10 г., както и момиче на възраст 1-2 г. Другите загинали са на възраст между 20 и 50 години.

При загиналите са намерени сирийски документи, което кара властите да смятат, че мигрантите идват от Сирия. Изключена е вероятността да са африканци. На пресконференцията не е дадена повече информация около идентичността на загиналите.

Потвърдено беше съобщението, че хладилният камион е престоял на аварийната лента на магистралния път А4 в близост до границата с Унгария най-малко 24 часа, преди да бъде открито престъплението.

Следствените органи се надяват въз основа на показанията на тримата задържани да стигнат до ръководителите на организацията.

Хладилният камион е бил на словашка компания за пилешко месо, с унгарски регистрационни табели.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


130
Още по темата: Австриякамионмигранти
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 100: саудитска арабия не приема имигранти
63
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бива , бива ама чак такива диваци няма никъде в света и те бяха хора.
62
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЛИВАНСКИ ГРАЖДАНИН С ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО!ЩОМ ИМА ЛИВАНСКИ ПАСПОРТ ЗНАЧИ Е ЛИВАНЕЦ!!ТОВА, ЧЕ ИМА И БЪЛГАРСКИ Е САМО ДВОЙНО ГРАЖДАНСТВО!
61
3
 
8
 
! Отговори
истината преди 8 години
прав е коментиралия,че унгарците казват НЕМА НАШИ ХОРА,а ние както винаги номер едно.да добро-лошо времето ще покаже ВЪПРОСА Е;защо и кой ги праща в ЕВРОПАТА тези всички имигранти от арабия африката и др.защо няма наплив в русия,сащ,юар,австралия,канада та те са много по добре ФИНАНСОВО по близо/като,юар,русия/,ЗАЩО та може ли европа да побере всички.И НЕ МИСЛЕТЕ ЧЕ АФРИКАНЦИ И АРАБИ СА МНОГО ДОБРИ-ГРЕШИТЕ МНОГО АМА МНОГО
60
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 93Вярно, грозни са някои коментари. Но ти по-добре си насочи гнева към тези които съзнателно са рискували живота на невинни деца и към коруптираните политици които ги насърчават. Това че вълна от икономически имигранти се изсипва в Европа не оправя проблемите в държавите на тези хора, а създава нови проблеми за Европа. Трябва здрав разум и логика. Не сме на проповед или партийно събрание.
59
13
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хора осъзнайте се, що за коментари сте писали ..."заслужили са го", "с какъв акъл са тръгнали" и т. н.Представете си тези хора в каква безисходица са щом са решили да предприемат такова нещоПо добре не казвайте нищо вместо да пишете глупости и злобни коментари!Мир на праха им!
58
14
 
16
 
! Отговори
ШибиРиби преди 8 години
Българин да се наричам - първа радост е за мене!!! = нисък морал и образование, жестоки, бедни... Е има една там в Брюксел малко по възвишена , тя отговаря за бежанците и кризите.
57
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
88 "Има хора по високите европейски постове които гонят интереси от това преселение."Със сигурност. Политиците не стигат до високи постове от милозливо сърце. Имам чувството че гледам урбан фентъзи за нов социален експеримент.
56
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С кой акъл ще си вкараш детето в хладилен камион с още 70 маймуни за да влезеш нелегално в чужда държава..
55
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Повечето от тези хора имат близки и приятели които живеят в Европа, Ако са им казали че има интеграционни и социални помощи и че хляба който ще ядат друг ще го плати и те хукнали. Напоследък забелязвам че Асад не реагира когато израелската армия бомбардира джихадистки групи пренасящи оръжие през Сирия от Иран за Ливан\ Явно и на него му е писнало от ислямския джихад. Има хора по високите европейски постове които гонят интереси от това преселение.
54
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Еи-и, някои правят пари с тея бежанци, а ние си коментираме тука....
53
9
 
9
 
! Отговори
до 74 преди 8 години
Прав си, 70 години комунизъм-това е резултатът!Оскотяване и пълна деградация!!!!!!!!!
52
4
 
2
 
! Отговори
ПСАКИ преди 8 години
До Анонимен 72 Сигурен те са комунисти, имат връзка с ПУТИН и КГБ!
51
15
 
9
 
! Отговори
американец преди 8 години
То бива диващина, ама чак пък толкова...И коментарите са на същото ниво. Сигурно са написани от познати на алчните трафиканти.Пожелавам ви да получите специално внимание от ИД! Защото нищо хубаво не заслужавате.
50
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Честно, вчера като чух за безумната алчност да вкараш 70 души в такъв камион, и си помислих: сигурно са българи...
49
9
 
4
 
! Отговори
ХАСАН до az преди 8 години
Ела в Орландовци тука сме не верваме в нищо баче само че си донеси вазелин
48
6
 
16
 
! Отговори
az преди 8 години
Третата световна война иде...Тя ще е религиозна...Може да е и последна за човечеството. Чудя се къде да бягам в държава без ислям, за да си живея спокойно като християнин. Австралия, НЗ, Южна Америка...има още малко време преди да са ни превзели...
47
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато са спрели камиона и са видели че станала беля, хукнали да се спасяват.Къде ще идете бре. А сега вместо голямата печалба - в панделата да ви пръснат задниците.
46
9
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Един път си мислех, че е австрийска работа щом камиона е там.. Но не, отново бг са замесени. Какво направихме, че най - големите *** на планетата да се родят у нас???
45
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представям си какъв ужас са изживяли тези хора,. Да пази Господ