Силна експлозия избухна пред парламента в Киев

Ранени са 15 полицаи, има сведения за безредици
Обновена: 31 авг 2015 14:39 | 31 авг 2015 14:37,
128
Силна експлозия избухна пред парламента в Киев
Снимка: Reuters

В района на сградата на украинския парламент е избухнала силна експлозия, съобщава ТАСС.

По думите на кореспондент от мястото на събитието около 15 полицаи са ранени. Към органите на реда летят димни шашки, площадът е изпълнен с гъст дим.

Още по темата

По-рано се съобщаваше за избухнали безредици пред Върховната рада след приемането на законопроекта за промени в конституцията, отнасящи се до децентрализация на властта.

Демонстрантите опитаха да пробият загражденията около парламента.

Противно на очакванията на проруските сепаратисти, проектът за конституционна реформа не потвърждава окончателно полуавтономния статут на териториите под техен контрол. Този статут трябва да бъде установен с отделен закон и само за три години.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


128
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е Виктория Нюланд да раздава пироги на опълченците?
64
1
 
11
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До ИнтелектуалецНещо не Ви личи, поне един интелектуалец трябва да привърженик на държавността по не по отношения на родината си - г-н Плевненлиев, лиши българия от първа дама под предлог, че съпругата му нещо си. Бидейки президент на една държава имаш повече задължения отколкото права, особено личните отиват на второ място, все пак става въпрос за един народ, а за Украйна както винаги така наречения президент е просто неориентиран.
63
19
 
2
 
! Отговори
Интелектуалец преди 8 години
до "смях" Украйна е древна държава. Русия не е създавала Украйна а точно обратното. Украйна е началото на Русия. Украйна е демократична държава. Веднага Росен Плевнелиев да осъди действията на Путин който се намесва във вътрешните работи на суверенна Украйна. Аз съм интелектуалец, интелигентен и модерен европеец, чета много и имам написани доста книги. Автор съм на статии във вестник Раб.Дело навремето както и във вестник Дума.
62
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Х'аремериканците май разбраха най-накрая, че в Украйна номера с демокрацията този път няма да им мине. Да видим за какво ще ги изтъргуват сега!
61
2
 
20
 
! Отговори
ТОЙ е виновен! преди 8 години
"Мирния" протест сигурно Путин го е развалил със пиратка!Бас държа, че на урките пак москалите им са виновни!
60
1
 
2
 
! Отговори
истина преди 8 години
До историяПоздрави!Кратко,но точно!!!
59
0
 
18
 
! Отговори
смях преди 8 години
До ИнтелектуалецНаправо ме разсмя,толкова си "интелектуалец!Защо не прочетеш малко история,пък да научиш от кога съществува Украйна,как и защо стана "държава",какво беше преди това...Ще узнаеш,че Русия заема огромната част от източна Европа!И че през 862 г. страната е създадена с името КИЕВСКА РУСИЯ!А ти си по-скоро ***.
58
14
 
1
 
! Отговори
Унгарски Рептил преди 8 години
Моля редовните консуматори на жълти писания в стил "САЩ крият, че земята е плоска" да се успокоят. По статията, ами да десния сектрор естествено не са доволни и естествено нормализирането на Украйна включва връщането им обратно в дупката.А за руските *** - ами едно си баба знае, ама кой ли ѝ вярва на лозунгите.
57
0
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това не е възможно! Там не настъпи ли пълна демокрация? Възмутителна лъжа. Ха-ха.
56
0
 
21
 
! Отговори
до 47интелектуалец преди 8 години
Другарю интелектуалец. Ибеден съм, че и вие сте от онези които са гласували за "по малкого зло". И вие сте допринесли и допринасяте за унищожението на България. В Украйна се бъркат американските интереси а не Путин.
55
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вие четохте ли въобще статията. Протестът е на десен сектор, който е против клякането на Порошенко пред запада.Същия десен сектор, дето спонсориран от САЩ направи Майдана миналата година.Същия десен сектор, сеща ще изяде главата и на Порошенко.Времената се менят. Децата изяждат родителите си.Същото стана и със саздадената преди време от САЩ - ИДИЛ. Тя се обърна срещу създателите си.
54
25
 
2
 
! Отговори
русофил-терорист преди 8 години
Ей путеноиди да знаете че с платено коментари не се мие и капка пролята кръв от руските терористи....и вие се цапате с тази кръв!!!
53
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май десен сектор се обърнаха срещу Потрошенко и скоро ще му резнат празната кратуна.
52
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВЕЧЕ СА ЗАЛОВИЛИ 1 С ОТКРИТИ В НЕГО И ДРУГИ ВЗРИВНИ В-ВА.ТОЙ Е ПРЕДСТАВИТЕЛ НА ФАШИЗИРАНА ПАРТИЯ "СВОБОДА". ТЕХЕН ЛИДЕР ТЯХБИТЮК(ИЛИ НЕЩО ПОДОБНО) . ЗА СЪЩИЯТ ИМА СНИМКА -ПРЕГРЪДКА С ...МАККЕЙН...???!!! КОГАТО ФАКТИТЕ ГОВОРЯТ И БОГОВЕТЕ СИ МЪЛЧАТ...
51
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ха-ха, фашагите ще се самоизтрепят - не могат да разделят доларите.
50
0
 
11
 
! Отговори
ъ преди 8 години
Събитията показват, че украинците не знаят какво искат. Коя ли световна държава може да заложи или да подпомага нещо, което е едно нищо. Само израза "Слава на Украйна" не е достатъчен,, трябват и още много други неща, на първо място разбирателство с руснаците пък след това всичко останало.
49
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
UKRAINA E RUSKA TERITORIA.
48
23
 
3
 
! Отговори
русофил-терорист преди 8 години
Украйна ще се оправи когато няма нито един ***-славянин даже и в пушинака...
47
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До русофил-терористNE E IMALO NIKAKAV ATENTAT NA PLOSHTAD SVETA NEDELIA--IMALO E PROPUSK NA GAZOVATA INSTALAZIA,NO FASHISTITE UPRAKNAHA KOMUNISTITE ZA NIKAKAV SI ATENTAT.
46
2
 
10
 
! Отговори
до 53 преди 8 години
Да не сте на "екстази"?.