Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!

Зове за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
4 сеп 2015 09:05,
654
Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", добави той.

Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестокото отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза той и подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Руският президент оправи призив за създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама.

Путин каза също, че води разговори по тази тема и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви той.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
269
6
 
22
 
! Отговори
fripp преди 8 години
Тука някакви смешници питат, защо не искали да ходят бежанците в Русия. Много е просто - защото в Русия трябва да бачкат, а не да висят, завити в чаршафи и ***, по тротоарите в Тотнъм примерно и да чакат на социални помощи. Русия е на второ място в света по емигранти след САЩ. 25% от ВВП на Киргизия и Узбекистан се дължи на това, че хората ходят да се трудят там и да превеждат пари, щото никой няма да ги изтърпи да се дупят по цял ден върху чергите.
268
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руслямска държава плаща на *** за промиване на общественото мнение. Целта е гордите българи да се подчинят на руслямизма.
267
10
 
27
 
! Отговори
бай Вълчо от Хисаря преди 8 години
Путин е напълно прав когато обвинява САЩ за бежанците към ЕС.Спомням си Ш1Афганистан2.Ирак3.Либия и т.н.Сега в Сирия от 12млн. са останали 6. От какво бягат? От Башар Асад или от зверствата на ИД.?Кой участва в ИД? Бившите служби на злодеите подкрепяни от САЩ преди 5г.
266
8
 
17
 
! Отговори
радан Тъпото преди 8 години
Тук има два платени седераски трола които са на смяна,всички останали са нормални хора за които истината е очевидна.
265
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PUTIN ne se e izkazal pravilno ne usa sa vinovni a usa ZIONISTITE SA VINOVNI
264
7
 
30
 
! Отговори
До: 417 преди 8 години
Няма да навлизам в подробности, но не знам на какво точно ти се базира заключението, че Русия изостава в културно отношение? Може би си го прочел в брошурка в МакДоналдс. Когато в Русия са ходили на театър и се е родила руската литературна класика, която надали си прочел, в САЩ *** още са били роби. За икономическото развитие никой не спори. Но няма защо всеки да отрича всичко, свързано с идеология, която не е неговата. И като спориш го прави аргументирано.
263
22
 
4
 
! Отговори
Митев преди 8 години
Интересно,а защо не бягат към Майчицата Рус,а към прогнилия ЕС?! *** са тези бегълци!!! Не знаят къде е Рая
262
8
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Всеки го знае,но само Путин се осмелява да каже истината.Нашите политици пък до вчера викаха вечна дружба КПСС-БКП,а сега същите НАТО,НАТО.
261
26
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руслямска държава вика "дръжте руслямистите"!
260
10
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чети соросоидче, тои в момента е взел към 2 млн бежанци бягащи от украински фашаги
259
44
 
8
 
! Отговори
джудже терорист преди 8 години
Джудже-лицемер...А кога Путин ще си прибере 12 000 000 руски бежанци. А забрави ли колко бежанци има от източна Украйна?А колко убити...и даже пътнически самолети сваля джуджето терорист. А за руските деца в Беслан забрави ли ,за 200 матроси от подводницата Курск. Забрави ли как даде заповед да отровят 400 зрители в театъра Добровка та да убие 10 чеченци.....Този е втори Сталин тръгнал забележки да прави..
258
7
 
54
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ами колкото и да лаят платените *** в случая Путин е напълно прав и е едниственият който каза, че "царят е гол".
257
5
 
21
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До as 409Националистическите партии ще вземат властта. В момента в който падне Меркел от Власт ела че гледай какво ще става. Първо ограничаване миграцията в Германия (освен ако нямаш висше и тапия за него) След това за да не се строят стени по границите и в Целия ЕС. Украйна няма да влезе защото там чакат поне 15 милиона гладни да налазят Европа.
256
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
СкороПутин ще "спре" потока бежанци като изпрати "хуманитарна помощ" на Асад !
255
6
 
39
 
! Отговори
as преди 8 години
дори и американците да са виновни, никой в европа не смее да им каже нищо. ако са решили да докарат 50 милиона араби в европа и да ни унищожат, значи ще го направят и толкоз. Купувайте си фесове овреме.
254
8
 
60
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най после някой да се осмели да каже истината, самата истина - Браво на Путин.
253
3
 
23
 
! Отговори
до 389 преди 8 години
В Русия няма да ги пуснат, може да си сигурен. Те го знаят.
252
11
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най много бели и красиви хора живеят в Русия. СЛАВА ПУТИН СЛАВА РУСИЯ
251
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мале мале добре че тия мигранти не бягат в Русия какво щях да правя то не че руснаците нямаше да ги спрьт де
250
8
 
42
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Все някой трябваше да им го каже на тези "миротворци", които ЗАПАЛИХА целия свят!!!!