Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!

Зове за създаване на международна коалиция за борба с тероризма
4 сеп 2015 09:05,
654
Путин към САЩ: Вие сте виновни за мигрантската криза!
Снимка: Reuters

Руският президент Владимир Путин заяви, че кризата с мигрантите в Европа е била напълно очаквана, предаде ТАСС.

"Смятам, че това е една напълно очаквана криза. Ние в Русия, и в частност аз, казвахме, че ще има големи широкомащабни проблеми, ако нашите така наречени западни партньори водят такава погрешна политика, особено външна политика, в регионите на мюсюлманския свят, в регионите на Близкия изток и Северна Африка. Те продължават да водят такава политика", заяви Путин пред журналисти във Владивосток.

"За каква политика става дума? Става дума за налагане на собствените стандарти, без да се вземат предвид историческите, религиозните, националните, културните особености на тези региони. Това е преди всичко политика на нашите американски партньори", добави той.

Путин заяви, че е изненадан от това, че американските медии критикуват Европа за жестокото отношение към мигрантите, след като САЩ са тези, които са предизвикали този проблем.

"Аз с учудване гледам как някои американски средства за масова информация критикуват Европа за излишната според тях жестокост към мигрантите", каза той и подчерта, че САЩ не са толкова натоварени от миграционен поток, а Европа, която по думите му "сляпо следва американските указания", страда много тежко.

Руският президент оправи призив за създаването на международна коалиция за борба с тероризма. Той съобщи, че е обсъждал тази инициатива с президента на САЩ Барак Обама.

Путин каза също, че води разговори по тази тема и с лидерите на Турция, Саудитска Арабия, Йордания, Египет и други страни.

"Ние действително желаем да създадем някаква международна коалиция за борба с тероризма и екстремизма и за целта водим консултации с нашите американски партньори. Аз лично съм разговарял по телефона с президента на САЩ Барак Обама", заяви той.

Путин изрази мнение, че сирийците, които в момента масово бягат към Европа, не бягат от режима на Башар Асад, а от "Ислямска държава", която завладя значителни територии в Сирия и Ирак и извършва зверства.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


654
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
289
3
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 461 Християните в Косово и Босна се бориха против муслиманите , които надигаха глава, Аркан беше воин на кръста и защитник на християнските земи.
288
5
 
35
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Браво на Путин! Най после някой да посочи истинските виновници за безредиците и беззаконията в арабския свят! Това са най големите "миротворци" и износители на демокрация в света!!!
287
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Още докато християни бомбеха християни в бивша Югославия, за да създават независимо Косово, а преди това Босна, беше ясно, че ще се стигне дотук. Най-вече НАТО е компрометирано в тая игра на създаване на ислямски дъги около юга на материка Евразия - то винаги помага на радикалния ислям и създава подопечни терористични и абсолютистки ислямски режими. Да не казвам пък как още 80-те години САЩ помагаха на муджахидините-терористи срещу Съветската армия и така създадоха наркоплантациите и Ал Кайда.
286
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българи , Руснаци и Сърби братя завинаги
285
2
 
7
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
и продължи така: В край на краища човека не може да приветства хора дошли от друга среда, място и имат психически, нервни проблеми и травми и да ги внедриш в обществата.
284
2
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
А сега е време да ви кажа, защо бежанците не се насочват към богатите арабски страни. Председателят на Форума на арабските емирства по сигурност и мир го каза така: Кувейт и арабските емирства са много скъпи и не стават за живеене на бежанците, а стават за работа. Транспорта е скъп и живота в Кувейт е скъп, докато живота в Ливан или Турция може би е евтин за това сумата която се заплаща на сирийските бежанци ще е два пъти по добра за живеене.
283
2
 
1
 
! Отговори
yan преди 8 години
До стана ми интересноТой не се смее, защото не разбира какво има в главата му. Другите обаче се смеем, такъв тепегьозлък рядко се среща.
282
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само че Сирия си обича лидера, а той говори на света, че се бори срещу терористи от 3 години насам и чак сега повярваха.
281
23
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Такива са руслямските ценности - майната им на бежанците! Руслямизма избива и унищожава всичко, което не е руслямско. Паметници на 2000 години, нормални хора... Спасете Европа от руслямизма!
280
9
 
19
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
По -големи диктатори от тези във ФАЩ и еврогейският съюз НЯМА!!!
279
23
 
7
 
! Отговори
повръща ми се от тоя преди 8 години
"не бягат от режима на Башар Асад"Къв наглец е тая азиатска мутра, след като ние виждаме кадрите с буретата бомби, дето Асад хвърля върху цивилните, обаче мутрата е орязал медиите в Русия (чужди агенти) и горките руснаци си му вярват. Трагедия.
278
10
 
16
 
! Отговори
Патриот преди 8 години
Путин отново прав както винаги!
277
6
 
3
 
! Отговори
стана ми интересно преди 8 години
До Одисей 1 /436 ти понякога смееш ли се на глупостите , които пишеш ???
276
5
 
5
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
*** от т.нар. Великобритания--------------------------440 Ти да не си от онези кукувици които се обаждат по малките часове в програма Хоризонт
275
5
 
2
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
438 За кое бе казвай , че не се сещам
274
23
 
6
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
И стига сте обвинявали Щатите , защото на времето Садам се беше обявил за новият Новоходоносор , той от встъпването сив длъжност 1980 до 1990 води 10 годишна война с Иран , после веднага превзе Кувейт и ако не беше спрян щеше да продължи към Сирия , неслучайно в Пустинна буря Сирия на Хафез Асад е съюзник на Щатите . Садам никога нямаше да спре сам , така както днес Путин няма да спре докато не бъде спрян
273
27
 
7
 
! Отговори
Одисей 1 преди 8 години
Най големият виновник за ситуацията в Сирия от външните фактори е Русия , защото ако тя не беше застанала така твърдо зад Асад , той можеше и да подаде оставка още 2011 или да бъде свален от Срийската свободна армия 2011 или да бъде извършен дори Дворцов преврат 2011 , но да се промени ситуацията в Сирия преди да наберат сили ислямистите , сега вече е много късно , там без голяма война не може да усмири региона и пак ще останат огнища да тлеят ,а това значи дестабилност и бежанци
272
6
 
6
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Анонимен 424Умнико Курилите са СССР/Руски от втората световна война. Само че По ЖЕЛАНИЕ на Американците СССР/Русия и Япония още не са ПОДПИСАЛИ МИРЕН ДОГОВОР. Тоест те Де Юре са в състояние на Война.Обаче Япония или ще се съгласи или ще остане в състояние на Война. А ако опита някакви Военни действия ... Ще има жертви най-малкото сред Японските и Американски военни.
271
16
 
3
 
! Отговори
д-р Ох Боли преди 8 години
Като го гледам на снимката, дано не се е почесъл по кратуната, че треска може да му влезе, а е много болезнено.
270
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хайде,хайде,*** та ги разбери тия,само си звънкат пък се сочат с пръст сякаш са в един лагер пък от разни отряди,тия сякаш играят играта напъни въжето с техните дружки лагерници докат старата госпожа си сложи очилата за началото на старта та чак от напъване вече пръцкат кат ербапи ели кебапи,а после реват,че осмърдян терена на играта,а госпожата стара е хванала хрема и се чуди що са тия тъй напрегнати и разтроени от играта по програма.