Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София

Затварянето на небето подкопавало двустранните отношения
8 сеп 2015 17:03, Елка Василева
473
Москва отвръща на удара: Ще има ответни мерки срещу София
Снимка: архив, Reuters

Решението на София да затвори небето си за прелитане на руски самолети с хуманитарна помощ за Сирия подкопава руско-българските отношения, каза първият заместник-председател на комисията по външните работи в руската Дума Леонид Калашников, цитиран от ТАСС.

Още по темата

"От гледна точка на двустранните ни отношения това решение не се побира в никакви рамки. Работата даже не е в ответните мерки, които Русия така или иначе ще предприеме срещу България, а в това, че (българското решение) по всякакъв начин подкопава нашите отношения и занапред, когато и те да се подобрят", каза руският депутат.

Той нарече решението на София "изпълнение от васала на искане на своя господар". "САЩ очевидно ще се опитат да ни затворят небето за полети към Близкия изток по целия периметър. Някой се държи, като Гърция например, а такива слабички, като българите, които ние някога защитавахме от турските завоеватели, не помнят добрината", добави Калашников.
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


473
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
235
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Йордане, неграмотнико селски, не се пише и изговаря '' оценям'', а '' оценявам''Ти май си от тези, които '' пазарят'', а не ''пазаруват''.Неграмотно племе тръгнало акъл да дава по форумите
234
11
 
37
 
! Отговори
веселин преди 8 години
Това ни е най-голямата грешка,че не подкрепяме Русия.винаги е била с нас българите сме продажници сега някой е гушнал някой лев да го направи това
233
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
кой по точно искам имена за коридора
232
9
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин пажалуста отвьрни с някой Топол на тия ***
231
6
 
47
 
! Отговори
НЕ НАРОД А МЪРША преди 8 години
щом търпим такива НАДУПЕНИ пред САЩ ГЛАВОЧИ да ни управляват
230
0
 
7
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
До Анонимен Мъдрец:Уважаеми приятелю, най-големият ти враг не е някой друг, а самият ти. Не ми пречиш. Задаваш някои наистина интересни въпроси. Но не мога да проумея защо толкова държиш да се представиш в амплоа на заядлив семкаджия от агитката на някой от столичните футболни грандове.Приятна вечер. Благодаря за всички последващи коментари предварително :)Йордан
229
5
 
6
 
! Отговори
Йордан преди 8 години
До някой:Да, може би народът е оскотял..., а може би "народът" който практикува професионално да пише гглупости в Интернет. Прочетох с удивление, че асоциациите на един от потребителите от по-долу, относно моите коментари, са с пожелателен сексуален характер... Това показва доста ниско ниво на интелигентност (IQ).Явно дори и троловете в този сайт са на ниско ниво.Пожелавам лека вечер на всички българи!С уважение,Йордан
228
9
 
8
 
! Отговори
Йордан Р. преди 8 години
Здравейте приятели,Благодаря за коментарите, благодаря и за един съвет да си ходя в САЩ..Оценям загрижеността на подателя му. Просто исках да Ви кажа, че в Интернет всичко се записва и анализира. Ако прочетете предходните 3 комента от моя страна, ще разберете, че за разлика от повечето от Вас, аз нямам други пристрастия, нито американски, нито руски, нито пък други, освен пристрастията ми към България.Българин съм по политически убеждения, политичетски пристрастия и идеологически убеждения.
227
2
 
29
 
! Отговори
вие питате преди 8 години
Вие питате: Защо не пускаме руски самолети за Сирия? Ние отговаряме: Защото американските оръжейни концерни печелят по 10 милиона долара на ден от войната в Сирия и не искат да допускат конкуренция!
226
3
 
29
 
! Отговори
Путин преди 8 години
Русия винаги ще бъде с носителите на правата вяра. Докато има християни в България, до тогава ще има бъдеще
225
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди комунизма / След Комунизма / Сега6 хил инженера / 300 000 инженера / липса на действаща индустрия, заводите са приватизирани и нарязани.6.6 млн население / 8.9 млн население / реални 6.3 млндо 15 години - 5млн.200 хил репресирани / 300 хил репресирани /2 000 хил напуснали България завинаги, емигрантиНяма да говория, че се затварят болници, да си учител е по лошо от това да си чистачка, а бъларчетата са малцинство от 2010 насам... съмнявам се да изкараме 45 години демокрация..
224
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До кеф на буцити пък си ходи у фашингтон, американски мекеренце! Я си вижте "правителството", докара ни до просешка тояга!
223
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С плъх за президент и тиква за премиер, какво хубаво да очакваме?
222
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по време на соца нямаше трева
221
1
 
11
 
! Отговори
мухлъо преди 8 години
йордане да те еееее......бе кой та фане
220
6
 
7
 
! Отговори
някой преди 8 години
До: номер 282 (Йордан Р.)Е да ги игнорираме, прав си, ама какво ще спечелим като ги игнорираме?Виждаме че хибридната война е в пълен ход и вече падат първите жертви от наша страна:Народът масово е оскотял, особено младежите, които не са имали шанс да заминат на Запад да учат в престижни колежи или университети. Всеки си брои стотинките и събира за да пафка "трева" и си мечтае да се върне социализма когато бозата е струвала 4 стотинки.И като чете тия глупости мозъкът му става на качамак!
219
4
 
19
 
! Отговори
Бранникъ преди 8 години
До Йордан Р.Моят експертен съвет е да си ходиш в САЩ. Тук не ни трябват предатели.
218
9
 
4
 
! Отговори
някой преди 8 години
Абе... тоя, хм, господин Калашников, каква хуманитарна помощ ще праща на Сирия бе?Калашници ли ще им праща?
217
17
 
3
 
! Отговори
Йордан Р. преди 8 години
Уважаеми приятели,Кибер агентите се идентифицират най-лесно посредством IP/TCP протоколи през сайтовете, където цъкат палци и показалци и пишат коментари.Троловете в Интернет (Trolls) са на щат в правителствените агенции за сигурност и отбрана от двете страни на океана. Тук има доста щатни работници от Русия.Моят експертен съвет за неутрализиране на тези кибер атаки е - ИГНОРИРАЙТЕ КОМЕНТАРИТЕ.С уважение,Йордан
216
0
 
4
 
! Отговори
Гого преди 8 години
До АнонименТоя ДПС-арски проект да дойде на власт!!!! Че то остана ли някой на който да не му е ясно, че това е *** на Доган?