Отказът на София нямал голямо значение за Москва

"На съвестта на българите остава, че първи откликнаха на САЩ"
8 сеп 2015 16:47, Елка Василева
68
Отказът на София нямал голямо значение за Москва
Снимка: архив, Reuters

Отказът на България да предостави въздушен коридор за руски самолети, превозващи хуманитарни товари за Сирия, няма голямо значение, тъй като Русия използва предимно други маршрути, каза пред ТАСС Владимир Джабаров, заместник-председател на комисията по външните работи при Съвета на Федерацията, горната камара на руския парламент.

Той обърна внимание, че правата за прелитане над България и Гърция нямат голямо значение за Русия, защото повечето самолети летят за Сирия през Задкавказието и Иран.

Още по темата

"По принцип, вчерашната декларация на Гърция предизвиква известна усмивка, защото всички знаят, че от миналата година руските самолети заобикалят територията на Украйна и затова е невъзможно за никакви самолети да прелитат над Гърция. Самолетите, които летят за Близкия изток, използват маршрута Москва - Задкавказие - Турция - Иран, при което няма как да се попадне в Гърция", поясни Джабаров.

Руският сенатор определи като несъстоятелни някои подозрения на западни страни, че под прикритието на хуманитарна помощ Русия може да доставя в Сирия товари с военен характер. "Става дума за хуманитарни стоки", увери той и добави, че дори теоретично "е нерентабилно да се превозва оръжие със самолети".

Джабаров изрази съжаление по повод усилията на САЩ да попречат на прелитането на руски самолети с хуманитарна помощ над балканските страни. Според него "по-правилно е да се оказва помощ на място, за да остават хората да живеят там, вместо да създават миграционни проблеми на самата Европа". "Това, че българите първи откликнаха (на исканията на САЩ), нека остане на тяхната съвест", подчерта Джабаров.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Къде е България, а къде е Сирия?!Защо трябва да минават над нас ?!Руснаците се заяждат нарочно!
21
16
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Каква раболепна слугинска държавица сме станали, какъв срам само. САЩ щракнаха с пръсти и пудела Борисов ни надупи всичките.
20
4
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На съвестта на българите остава, че първи откликнаха на САЩ"......... хм , съвест в тея ширини ....................
19
8
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Товарищ Джабаров, на съвестта на българите не тежи нищо , освен,че са си избрали"народни избраници",чиито разбирания и предпочитания се разминават напълно.Защо оставяме винаги някой друг да решава вместо нас .До кога, народе ?????
18
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До така се правиЧети малко повече... Точно гърците пишат по техни сайтове, че с отказа си, София е "развързала ръцете" на Атина за отговора на молбата на САЩ за затваряне на гр.възд.пространство за двата руски самолета, а така също, че Атина също е отказала.
17
7
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сащ държат тиквата в своите ръце. Ако не изпълнява , веднага ще го свалят от власт. Знаят цялото му минало и престъпления. Направил е сделка с дявола. Затова прави каквото си иска и е толкова арогантен.
16
7
 
39
 
! Отговори
Атанасов преди 8 години
Митов за пореден път го даде "като пърле пред майка си".Но какво му дреме за България, той пак ще си работи за САЩ след мандатчето в МВнР, не че сега не го прави де.
15
47
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на нашето и гръцкото правителства, че не позволихме на диктатора Путля да преминава през Балканите с терористичната си шайка!
14
10
 
47
 
! Отговори
Атлас преди 8 години
Скоро, когато пометете хамериканската *** и дойдете насам,моля спомнете си че нашия народ ви УВАЖАВА и че е нужно смачкването само на "елита ни".......ХОРАТА са със Русия и НЕНАВИЖДАТ краварите.
13
19
 
4
 
! Отговори
боли мъ К преди 8 години
хахахаха найж ква съвест ве *** клецави хахаха
12
8
 
51
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Срамувам се от българското правителство.
11
6
 
39
 
! Отговори
ФАЩ капут преди 8 години
Аз отказвам да си сложа на съвестта нещо което изцяло е отговорност на партията на Боко "Боко Харам" .
10
9
 
27
 
! Отговори
мнение преди 8 години
Митов, освен всичко друто си и голям дурак.Целуваш чепика на чичо Сам.Съвет : Поразлисти историята, припочни си някои факти, глупчо бездънски......
9
21
 
10
 
! Отговори
ха ха преди 8 години
и защо тогава искат коридор, смешковци или сега лъжат или преди това с искането се опитват да провокират, а това е хуманитарен товар като оня в Крим, без отличителни знаци
8
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 1 Хуманитарна мисия не се вози с военни самолети, освен ако държавата под чиито флаг са няма мандат от ООН да осъществява такава мисия в точно определен регион. Ако някой иска да помогне на хора страдащи от война - има ООН, червен кръст, червен полумесец... Другото тетатри на международно ниво.
7
4
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В изявлението на Джабаров е използвано "българите", а не "българското правителство", което е наистина жалко и тревожно.
6
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не съм гласувала за ГЕРБ и компания и на моята съвест нищо не тежи!
5
20
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3 За да искат трасе от България и Гърция - значи Ердоган им показал "рязаната цев"
4
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Българските политици нямат съвест, така че мнението на Москва няма голямо значение.
3
35
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, колхозници, защо избрахте обиколен маршрут през България? Над Черно Море и Турция по-пряко, а през Иран и Турция - съвсем напряко ще стигнете до Сирия? Или нямахме никакво намерение да карате каквото и да е в Сирия и само търсите скандал, или Иран и Турция вече са ви отказали и сега квичите като ритната ***... И пак може да минете - над Румъния, Сърбия,Македония, Гърция... ама явно и Румъния ви е показала среден пръст.