Бежанският багаж: гел, крем за избелване, бебешко пюре

Вижте какво взимат хората, които търсят нов живот в Европа?
16 сеп 2015 19:33,
30

Майка - Абоеса, 20-годишна от Дамаск, Сирия

Когато в Ярмук, неофициален лагер за палестинци, южно от сирийската столица избухва бунт, Абоеса и съпругът ѝ успяват да избягат заедно с 10-месечната им дъщеря Доуа. След като прекосяват границата с Турция, те прекарват 1 седмица в друг лагер, а след това се прехвърлят на гумена лодка, търсейки спасение по бреговете на Европа. Снимка: International Rescue Committee

Бежанците пътуват с лек багаж, заради трудното и коварно пътуване към мечтаната Европа.

Международният Комитет за Спасение попита майка, дете, тинейджър, фармацевт, музикант и едно голямо семейство да споделят какво е съдържанието на багажа им. Вижте отговорите им!
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
2
 
! Отговори
Възмутен преди 8 години
До ХмХайде престанете да се правите на по-бедни и по-нещастни от всички, дори и от тези дето са загубили всичко! Че палачинката много лесно се обръща...
19
3
 
9
 
! Отговори
Тънката разлика преди 8 години
Цъкате минуси :) Ние като не сме във война, защо всички млади българи напуснаха България? Защо сирийците преди войната идваха в България да следват и след това си се прибираха обратно? Говорите за религии, ами християнството тръгва от този регион на света(първо от Юдея, после Сирия, Месопотамия...)
18
11
 
9
 
! Отговори
Тънката разлика преди 8 години
Те са бежанци от война и бомби, а не от беднотия като нас.
17
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
е, изобщо не им придирям. ПРОСТО ГИ ИЗХВЪРЛЯМЕ С ШУТ ПРЕЗ ВРАТАТА!
16
1
 
11
 
! Отговори
Хм преди 8 години
Странно, досега не са се сещали да ни покажат какво има в багажа на отрудените български гурбетчии, които внасят, за да се издържат взискателните имигранти.
15
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И Абоеса, и съпруга и, и щерка им са равни пред АК. Идва, все по-наближава.
14
1
 
8
 
! Отговори
Браво! преди 8 години
Изглеждат по-свежички и от туристи и си носят горе долу същото, каквото и няколкодневните туристи от полетите на нискотарифните компании, които често пътуват само с нерегистриран багаж до еди-колко си килограма. В кой хотел ще отседнат като пристигнат?
13
2
 
22
 
! Отговори
Бай Коста преди 8 години
Роден съм преди повече от половин век. Медиите винаги са се мъчили да ми казват кого да обичам и кого да мразя. Не им вярвах особено. Отначало разчитах само на интуиция, после и на логика. После медиите си променяха мнението, руснаците станаха лоши, американците - добри, арабите ни бяха братя при комунизма, терористи след 11 септември, демократи при арабската пролет, бежанци.... Толкова ли ни смятат за прости, или просто са длъжни да ни облъчват по заповед на най-демократичната власт. Поредната?
12
3
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не ме интесува багажа на гърб аим, а "КУЛТУРНИЯ БАГАЖ" в главите им!!! Тези хора зубрят корана от пет годишни и се имат за цветът на планетата! Те знаят, че са по качествени от "неверниците" и ги превъзхождат, защото са "правоверни"! От тази позиция те не молят за убежище, а императивно искат настаняване в избрана от тях страна, дом, пари, качествено обслужване с халал храна и нови дрехи. КАТО НАЧАЛО....
11
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбрах защо няма вазелин?
10
4
 
10
 
! Отговори
СигурноЩеМиСе се преди 8 години
В един друг сайт, преди няколко дни съобщиха, че много от тези хора не са изоставили котките и кучетата си и ги водят със себе си. В коментарите там написах по този повод, че макар и отношението ми към този имигрантски юруш да е негативно, това съобщение за домашните любимци е повдигнало отношението ми към бежанците с няколко градуса в посока (+).няколко други коментатори веднага ме наругаха и само един написа, че онези, които не изоставят кучетата и котките си вероятно са добри хора.
9
0
 
7
 
! Отговори
Иво преди 8 години
Колко му трябва на човек? Целият свят се е побъркал,колко жалко!
8
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви бежанци с айфони бе. Горките, изглеждат по-добре облечени и по-охранени от повечето българи. Скрийте си българския паспорт, научете няколко арабски лафа и имигрирайте с тълпата за Германия - сега ви се е паднало.
7
0
 
15
 
! Отговори
й преди 8 години
"Надявам се да умрем. Този живот не си струва да се живее. Всички затварят вратата пред нас, вече няма бъдеще!"Чудя се дали някога и ние ще кажем нещо такова.Има всякакви хора там - повечето са отчаяни и искат що годе нормален живот а в лагерите живота е всичко друго, но не и нормален.Но ситуацията е безизходна и за тях и за Европа. Няма ли стабилност в Сирия няма управия. Трябват ударни сухопътни операции там. Да изринат каквото има и да се установи мир надзираван от ООН.
6
1
 
11
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
За гела не казват истината.
5
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как бе, гел да забравиш. Фиешън бежанец. Слиза зализан от лодката и крещи "пичовье де са ми 40те дивици, уа?" Избелен, да не го сбъркат с бомабджия... Яко секс туризъм. После защо детето на комшията се казва Мустафа - чистокръвен французин, германец или както се нарече.
4
3
 
26
 
! Отговори
аз преди 8 години
Хайде стига евтина пропаганда
3
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
да ходят в русия.......място има,но и путин има
2
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Zasto ne napisete i malko za humanitarkata za bednite bezanci, koiato loshite vizantiiski milicioneri sa spriali predi pocti sedmica vece...:))...ai da vi pomogna malkicko...youtube/watch?v=WXKXBoK4Krwpolitikus.ru/events/57998-konteynery-s-gumanitarnoy-pomoschyu-dlya-bezhencev-byli-zapolneny-boepripasami-i-oruzhiem.html
1
2
 
58
 
! Отговори
непукист преди 8 години
Ало журналята защо се правите на луди пишете за огромния брой млади и здрави мъже разполагащи с достатъчно пари за какви бежанци става въпрос стига слугинаж.