Добре си пазим границата с Турция, успокои Митов

Да не говорим за квоти, а за решения на бежанските кризи, зове той
16 сеп 2015 19:03,
41
Добре си пазим границата с Турция, успокои Митов
Снимка: Архив Булфото

България е една от държавите, които се справят добре с опазването на границите си и с ограничаването на миграционния натиск, коментира пред журналисти министърът на външните работи Даниел Митов, който беше изслушан от парламентарната комисия по външна политика.

Той каза в отговор на въпрос, че комуникацията с турската страна е постоянна и много добра. Даниел Митов отбеляза, че Турция е достатъчно коректна и съдейства напълно за това да бъде намаляван натискът върху българско-турската турската граница.

Ние сме направили всичко необходимо, заедно с МВР и службите, така че да можем да предприемем съответните действия, ако се появи по-голям натиск върху нашата югоизточна граница. До момента нямаме поводи за притеснения, но така или иначе, трябва да сме готови за всякакви ситуации, коментира министърът.

Разбира се, нито те, нито ние можем да гарантираме абсолютна непробиваемост на границата, но практически югоизточната граница е много добре осигурена, отбеляза Митов.

Още по темата

Министърът уточни, че данните, които са излезли в някои медии, са далеч от реалността.

Митов поясни, че квотното разпределение на бежанци няма да реши нищо и изтъкна, че сме поели ангажимент в името на солидарността и отговорността, която имаме за 1600 души, но така нищо няма да се промени, пише "Фокус".

„Трябва да престанем да говорим за квоти. Трябва да говорим за това как да не стимулираме бежански потоци в посока Европа, как да изграждаме бежански центрове извън границите на ЕС с помощта на Европа. Трябва да говорим как да помогнем на държавите, които търпят много засилено присъствие на бежанци и мигранти на своя територия”, посочи външният министър и обясни, че е необходимо и да се води безкомпромисна битка с трафикантите.

Според Митов в момента трафикантите на хора до известна степен са изместили трафикантите на наркотици.

"Наказанията в някои държави-членки на ЕС са буквално смешни за трафик на хора. Трябва да си синхронизираме законодателството и да започнем безкомпромисна и тежка борба с този феномен", допълни министър Митов като уточни, че дори да бъде решен конфликта в Сирия и с ИД, тези миграционни потоци през трафиканти, ще се увеличават.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Събират се оттатък границата като войска която се готви за нападение и като се съберат достатъчно ще тръгнат насам !При нормални обстоятелства отсам щяха да ги чакат адекватен брои хора които да ги спратДа но може ли да очакваш адекватна реакция от държава ТРУП
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Идват поне 5000 от Одрин и тез талибани ли ще влязат в Шенгенската зона? Митов положението става все по страшно и турците ще ги пуснат насам.
21
0
 
10
 
! Отговори
НРБ преди 8 години
Как я пазите 3 години не можете да направите оградата,счупени джипове,калпави закони,вместо затвор давате статут на талибаните!!! Това са незаконни емигранти,а не сирийци спрете този цирк!!
20
0
 
11
 
! Отговори
Samo minavam преди 8 години
слагаите картечниците,ако имате такива.Идва нашиствие по страшно и от хуните на Атила,бичът божии.
19
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че досега бежанския поток основно ни заобикаля ли е пазенето на границите? Вие ще бъдете първите изненадани, барабар с Боко и останалите министри като почнат да прииждат като в Унгария. Тогава Станишев ли ще ви е виновен пак? Или този път някой друг? Смешници! Оставка! Мафия!
18
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кви трафиканти бе ***, те ще нахлуят на орди, върви ги спирай.
17
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като се обадят от американското посолство да отворите границите -други песни ще запееш и ти и всевишния ви вожд !
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Този няма срам вместо да търси причината за тези имигранти !!!!!! Ми говори за една мрежа ......не те е срам америкаски *** ...искам да влезнат бежанците в бг
15
1
 
11
 
! Отговори
бай Петко преди 8 години
На това американско ме...ре не трябва да се вярва НИКОГА !!!
14
0
 
8
 
! Отговори
SS до [#17] преди 8 години
хамериканска, и некачествена
13
0
 
6
 
! Отговори
Лили [до #16] преди 8 години
напълно съм съгласна с SS [#16] !Но не е уточнено каква точно марионетка е галфона?... :)
12
0
 
14
 
! Отговори
SS преди 8 години
"пазели сме добре границата си"... :) - на тоа ***-марионетка изобщо не му стига акъла да си представи какво означава тълпа от освирепели кандидат-емигранти, безумно бързащи да изпреварят бариерите и убийствения за тях дъждовен сезон
11
0
 
13
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Тоя приятел май не е особено адекватен, да вземе да се прегледа при чичко доктор.
10
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя взе да дава повече интервюта от шефа си, а това не е на добре.
9
0
 
21
 
! Отговори
Стойчо преди 8 години
Митов, Митов, американско ***.......
8
3
 
7
 
! Отговори
каймакАМ преди 8 години
Току що по турските тв та показаха Одрин на живо. Хиляди са и нямат намерение да отстъпват. Валията на града пък им е дал 2 дена за оттегляне. Той пък се е опасявал ,че ако даде разрешение , бежанци от цял Истанбул , чакащи удобен момент , могат да се насочат към този коридор.
7
0
 
18
 
! Отговори
без граници преди 8 години
Добре си пазим границата с Турция, успокои Митов. Така ми казаха да повтарям моите американски началници, ухили се Митов.
6
0
 
11
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
За какви решения иска да говори тоя и с кой? :)))
5
0
 
17
 
! Отговори
КИД ШЕЛИН преди 8 години
Пухчо,ти по-добре си пази някои други работи. Не се бъркай при мъжете...
4
7
 
6
 
! Отговори
:) преди 8 години
Такива министри трябват на България... мъжкари :)