Русия предлага преговори със САЩ за Сирия

Подкрепата на Москва за Асад ще ожесточи войната, смята Джон Кери
16 сеп 2015 22:40,
70
Русия предлага преговори със САЩ за Сирия
Снимка: Архив Reuters

Държавният секретар на САЩ Джон Кери заяви, че подкрепата на Русия за сирийския режим на президента Башар Асад може допълнително да ожесточи войната в Сирия, предадоха Франс прес и Ройтерс.

Описвайки вчерашния телефонен разговор с руския външен министър Сергей Лавров, Кери заяви: "Ясно дадох да се разбере, че продължаващата подкрепа на Русия за Асад създава опасност от ескалация на конфликта и подкопаване на споделената ни цел да се борим с екстремизма, ако не останем съсредоточени върху намиране на политическо решение", е казал Кери на Лавров.

САЩ търсят политическо решение в Сирия и биха приели положително конструктивна роля на Москва в това отношение, заяви Кери. Джон Кери съобщи, че САЩ са получили от Русия предложение за разговори между военни на двете страни и в момента Белият дом, Пентагонът и Държавният департамент го проучват.

Кери даде да се разбере, че подкрепя такава идея и отбеляза, че САЩ искат да добият ясна представа за намеренията на Русия в Сирия.

Кери отбеляза, че във вчерашния разговор Сергей Лавров го е уверил, че Русия се интересува само от борбата срещу ИД в Сирия. Кери обаче подчерта, че остава неясно дали тази позиция няма да се промени.

Постоянният представител на Сирия в ООН Башар Джафари заяви, че Русия трябва да има възможността да нанася въздушни удари срещу "Ислямска държава" на сирийска територия, предаде Асошиейтед прес. Няма никаква логика САЩ да могат да се бият с ИД със своите изтребители, а на Русия това да е забранено, заяви Джафари. "В края на краищата се бием срещу един и същи враг", изтъкна той.

Той каза това в обстановка на изразено от САЩ безпокойство от засиленото военно присъствие на Русия в Сирия. В последните дни Русия изпрати няколко танка и друго въоръжение в Сирия и изглежда се готви да установи военновъздушна база близо до крайбрежния град Латакия, отбелязва АП.

Джафари отхвърли тези тревоги и заяви, че тази дейност е същият тип военно сътрудничество, което Русия и Сирия поддържат от години.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


70
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До с волач 60Ей Умнико научи си ИСТОРИЯТА и след това говори.Преди Първата световна Война Цяла Финландия, Част от източна Полша, Част от Румъния, Прибалтийските страни и де Факото но не де Юре Монголия бяха част от Царска Русия.Ленин дава Независимост на Прибалтийските страни и Финландия. Кионисберг е ТРОФЕЙ от ВСВ с ГерманияКурилите са минавали от Ръка в Ръка няколко пъти. Последно Рашките ги завземат при разгрома на Япония. Но САЩ прави така че Русия и Япония нямат мирен договор още.
40
1
 
0
 
! Отговори
с волач преди 8 години
*** болшевики , не САЩ е световен агресор, а Русия .Посочете кой от съседите на Русия не е изпитал хищната и агресивна същност на Русия .Или ги смята за васали или заграбва теритотии- Япония -курилски острови, Китай - с претенции за голяма част от Сибир.Финландия -анексирана една трета от теритоорията ,Калиниградска област -Кьонингсберг-Германия,анексирани теритотии от УКРАЙНА,МОЛДОВА ,ГРУЗИЯ и това е през 20 и 21 век.Руснаците все говорят за мир , но друго вършат
39
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абсолютен СЪЕДИНЕН ОБЩ *** това е на обонго държавата.Голяма демокрация, голяма свобода и големи ЛЪЖИ.Само техните интереси са важни, и въобще не искат да стабилизират обстановката, ако някой не им се опълчи Сирия ги чака сдбата на ИРАК и Либия : слабо управление, неспиращи конфликти, престъпност, глад а вече и холера.
38
0
 
1
 
! Отговори
джедайски номера преди 8 години
"Русия предлага преговори със САЩ за Сирия"Прочиташ - краварите отчаяно искат "политическо решение""Путин на среща с Нетаняху за сирийската криза"Прочиташ - Нетеняху отчаян на килимчето пред ПутинЕй "Новинарите" СМЕШНИ сте!
37
0
 
0
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Шалом Раша 52Умнико 82 година Арабите имаха МиГ-25 от 1964г и МиГ-23 от 1967г и то "скопени" версии защото голяма част от арабите са продажни. Тези самолети се изправят срещу Ф-16 и Ф-15 пилотирани и МОДЕРНИЗИРАНИ от Израелци. Подкрепяни от АУАКСИ. Несъпоставимо е като качество, а при малките размери на Израел и като концентрация на модерни самолети.
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Щом Кери е казал че така не бива, значи точно това е вярното решение!
35
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АзъБъди сигурен, че ако трябва Израел ще воюва срещу Русия и хич няма да им мигне окото. Израел има ресурс да се справи с натрапник като Русия, и нищо няма да е в състояние да спаси рашистите нито ракети нито ПВО нито ядрено оръжие.
34
3
 
8
 
! Отговори
Азъ преди 8 години
Шаломчо Раша не си подготвен мойто момче.Тези самолети се пилотираха от араби.Еврейчетата ги е страх от ПВО системите в Сирия, най-новите и най-добрите в света.Глупав си.Еврейчетата виждат на къде духа вятъра и се опитват и те да се наместят и да спечелят нещо ако Русия успее.Фашистите от ФАЩ ги е страх най-много защото губят в цял свят.Края им се вижда и това ги ужасява. В този момент ние трябва да си гледаме нас и да направим така че се справим с този проблем.Трябва обединение на всички в БГ.
33
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
53.За какви миротворци говориш ти , света иска някой да унищожи И.Д .Трябва си сухопътна войска , а не на САЩ самолетите да минат да бомбардират в Ирак и да се оттеглят .Обама каза че борбата с И.Д ще е бавна !Защо бавна ? Защото съседните държави могли да се справят !Ето сега , една по-близка държава е по суша ! Това можеха да го направи САЩ ? Не го направиха и в Африка и африканците се пренасят и те в Европа !
32
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ-СВЕТОВНИЯТ АГРЕСОР И КРАДЕЦ НА ПРИРОДНИ РЕСУРСИ.ИСКАТ ДА НАЛАПАТ ЦЕЛИЯ СВЯТ,А СА СТРАНА БЕЗ ИСТОРИЯ И НАРОД.ЗАСЕЛНИЦИ ОКРАЛИ И ИЗБИЛИ МЕСТНОТО НАСЕЛЕНИЕ.ЗА ТОВА ЩЕ ГИ БЛЪСКАТ ТОРНАДА,УРАГАНИ И ЗЕМЕТРЕСЕНИЯ,ЩЕ СЕ ТРЕПЯТ САМИ ПО УЛИЦИ И УЧИЛИЩА.И ЩЕ СЕ ТРОВЯТ С НАРКОТИЦИ.И ЩЕ СА МРАЗЕНИ ОТ ЦЯЛ СВЯТ.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ вече се бият с Русия в Сирия, както навремето в Афганистан. Това са империалистите.
30
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 47,,Руснаците са *** и империалисти, искат да запазят базата си в Сирия." - сега разбрах защо фащ подпалиха света . Те спасяват над 700 бази по цял свят .
29
1
 
15
 
! Отговори
gtf преди 8 години
то се знае а и човека не крие, че подпали Сирия.
28
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
47.Само бой по И.Д ,Защото ще те бият с камъни в собствената ти страна ( което е най- малкото ). Да ги смачкат там и да не идват на Балканите и в Европа !Това , че Европа се препълва с мюсолмани и терористи на И.Д не засяга САЩ . Те са доволни от дългия конфликт и не искат да го разрешат по суша . Бомбандирането каза Доналд Тръмп и дългото протакане увеличава бежанския поток и от Африка ..
27
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия и Америка създават тия конфликти, а после се правят на миротворци.
26
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците са *** и империалисти, искат да запазят базата си в Сирия.Но Кери лъже, че търсели политическо решение - избиват се хиляди, а той търсел политика ?!Там само бой, здрав бой и диктатура ги оправя!
25
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Истината лъсна отвсякъде.САЩ вече открито се притеснява,че Русия може да обърне статутквото и да унищожат ИД.
24
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох , в момента слушам дебата на Републиките представители за Президент на САЩ.Имат една жена кандидат , която каза , че никога няма да проговаря с Русия ! Тя ще настани много войска и оръжие на Балканите и Източните страни и със езика на силата ще заплашва Русия !Ало , мадам , кой ти дава право да използват " Балканите", това са отделни държави ! За такъв кандидат няма да гласувам . Доналд Тръмп е умерен , за преговори и разбирателство , за умни договори , защото другите като Япония , Китай с
23
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ох колко е лошо че Русия изпрати 300 военни на суша , да се бият с И.ДЕ как да се бият с И.Д и едновременно с Асад ли ?
22
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е Тоя па Джим Кери ся се ***.То САЩ финансира ИД и ся нема кво да кажат.Маменце има на големите играчи.