Боинг прави 300 самолета за китайски фирми

Самолетостроителната компания ще построи завод в Китай
23 сеп 2015 15:20, Елка Василева
21
Боинг прави 300 самолета за китайски фирми
Снимка: Reuters

Американската самолетостроителна компания Боинг получи поръчки за 300 машини от китайски фирми и подписа споразумение за построяването на първия си завод в Китай. Това съобщиха китайски медии, отразявайки първия ден от визитата на президента Си Цзинпин в Съединените щати, предаде Франс прес.

 "Група китайски предприятия" подписаха споразумения за закупуването на 300 Боинга, посочва китайската държавната информационна агенция Синхуа. Това е една от най-големите поръчки в самолетостроенето през последните години.

Информацията за нея дойде в деня, в който китайският президент ще посети основния завод на Боинг до град Сиатъл.

Авиоконструкторът сключи и споразумение за сътрудничество с китайска държавна компания за откриването на "център за довършителни дейности" в Китай, в който ще протича последната фаза от построяването на Боинг 737.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


21
Още по темата: Китайбоинг
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
1
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Даже малко закъсняха...Ербъс има 2 завода за А320 в Китай.Но Боинг са стари кучета-един от заводите за панели на Дриймлайнера е в Китай,сега ще им дадат завод за новата модификация на 737МАКС...Трябва да се произведат 4000 машини за 8 години...завода в Щатите не смогва а и зает с 787-8 и 787-9.Така че всичко си е на мястото.Рашките скачат ама 95% от гражданската им авиация е западно производство.Неоспорим факт.
10
5
 
2
 
! Отговори
аноним преди 8 години
70% ОТ СТОКИТЕ НА СВЕТОВНИТЕ ПАЗАРИ СА ПРОИЗВЕДЕНИ В САЩ -ЗА ВСИЧКО КОЕТО СЕ СИТИТЕ! !!
9
4
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
РУСНАЦИТЕ КАКВО ПРОИЗВЕЖДАТ? ? ? ПОЧТИ НИЩО, ОСВЕН ВОДКА И ОРЪЖИЕ! ЗА ВОДКАТА ДОБРЕ, АМА ОРЪЖИЕТО ИМ ВЕЧЕ СТАВА САМО ЗА ТЕРОРИСТИ, БАНДИТИ И АФРИКАНСКИ ДЪРЖАВИ КОГА ЩЕ ДОЙДАТ НОРМАЛНИ РУСНАЦИ НА ВЛАСТ И ВЪЗСТАНОВЯТ РУСИЯ? ??
8
0
 
2
 
! Отговори
петър преди 8 години
Естествено е , че ще се построи завод, в който ще се извършват част от работите по изграждане на самолетите.Това се нарича офсетна сделка и е нормална практика когато е бизнес за милиарди, а тук става въпрос за 300 самолета при минимум 200 милиона за машина.Ушанките и верните им трлове могат да подсмърчат,да точат сълзи, лиги и сополи но това е положението.И скъпи наакани тролчета,недейте да жалите американците,че ще им откраднат технологиите, те вече имат нови и ще ги реализират когато искат
7
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Показаха на ушанките как се прави бизнес. Докъде стигна проекта силата на сибир?
6
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те и самите компании вече почват да си местят централните офиси в Китай,стават китайски, там е народа, там са парите, там е живота,ЕС става 5-та глуха
5
3
 
5
 
! Отговори
генов преди 8 години
ЗАЩО НЕ ДАДАТ ПОРЪЧКАТА НА РУСИЯ! ТЕ ПРАВЯТ ТОЛКОВА ХУБАВИ, КАТО ТИЗИ В СИРИЯ, А ПУТЬОВ ИМ ОБЕЩА СЛЕД 100 ГОД. ДА ИМ ДОСТАВИ ГАЗ! !!
4
8
 
6
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Всеки завод, които се строи в Китай трябва да е джоинтвнчър с китайска фирма и да бъде 50 на 50. Т.е. ще им направят завод и китайците ще им откраднат всички технологии и след 20 години ще ги правят същите самолети само, че 2 пъти по-евтини и тогава бай бай Боинг.
3
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
От Боинг занаят, че ще се направят копия, и за да не се мъчат горките китайчета, направо им подарява и завода,да си ги правят колкото си щат, пък и все ще остане някой процент печалба,иначе ще останат с пръст в устата
2
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Купуват 300 - и зашод като изглежда. Ще се понаучат - и след 10 години ще направят продадат 30000! Както и с електрониката и всичко друго.А ние ще асфалтираме лунната пътека!
1
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Китайският народ 1,5 милиарда :)не 300, а 30 000 самолета им трябват :)