Порошенко плаши с нови антируски санкции

Това ще стане ако Москва признае изборите в ДНР и ЛНР
26 сеп 2015 21:30, Александър Попов
303
Порошенко плаши с нови антируски санкции
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заплаши с разширяване на антируските санкции, в случай че Москва признае изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, предаде ТАСС.

В интервю за украински медии Порошенко каза, че "Ако Русия признае предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР, то това ще е грубо нарушение на споразуменията от Минск за Украйна и това може да се изрази в разширяване на санкциите срещу Русия и в други последствия".

Порошенко определи предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР като измама и обеща, че украинските власти ще направят всичко възможно да не се допуска повторение на този процес.

В сряда руският външен министър Сергей Лавров заяви, че изборите в ЛНР и ДНР, насрочени за 18 октомври за 1 ноември не са нарушение на договореностите от Минск, защото в тях не били упоменати дати за произвеждането на избори.

Тогава Лавров отбеляза, че в Минските споразумения се съдържат някои положения, които доста отдавна са били грубо нарушени от украинското правителство. Той напомни, че съгласно минските договорености украинското правителство в деня на изтеглянето на артилерията от фронтовата линия, тоест през април, е трябвало да влезе в диалог и консултации с Донецк и Луганск относно условията за произвеждане на избори и тези избори трябвало да се проведат при съблюдаване на украинските закони и с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според Лавров на 12 март е изтекъл срокът за влизане в действие на закона за особен статут на Донецк и Луганск и за това е трябвало да бъде прието специално постановление с обозначаване на територията, на която този закон ще действа.

Подобно нещо така и не се е случило, а е бил приет закон, в който се казвало, че той не действа на територията на провъзгласилите се ДНР и ЛНР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тоя може да наложи санкции само на жена си. Добре че са американските му кукловоди да му дават по някой долар че иначе досега украинците да са умрели от глад. То това не е безплатно де - в замяна американците прилапват ключови сектори от украинската икономика. Синчето на вицепрезидента Байдън случайно го назначили за шеф /реално генерал-губернатор/ на газовото дружество..Но и това ще е до време. Скоро и ФАЩ ще му врътнат кранчето и тогава ще гледаме нови майдани...
71
3
 
33
 
! Отговори
янев преди 8 години
САНКЦИИ ДОБРЕ АМИ ПОСЛЕ , ГОЛОДОМОР. ЯВНО СТАЛИН НЕ СБЪРКАЛ ПРЕЗ ТРИЙСЕТТЕ ГОДИНИ КАТО ГИ Е ОСТАВИЛ ДА СТИГНАТ ДО КАНИБАЛИЗЪМ
70
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
leko o4nio nerv be
69
3
 
37
 
! Отговори
Ghost преди 8 години
Хайде всички заедно да си почещем топките по повод новите санкции на Потрошенко.
68
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плаши Пейо кокошки...
67
2
 
29
 
! Отговори
! преди 8 години
Аз лично бих застрелял Порошенко и ще се опитам да обвиня някой украинци, няма да е трудно на този етап. Едва ли заради него ще започне 3та световна война, а наследника ще мисли повече и няма да говори глупости и да се прави на голям.
66
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой го пусна тоя на терена само разваля играта.
65
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не вървят добре нещата. нито в Украйна, нито в Сирия. нов световен ред се задава.
64
0
 
17
 
! Отговори
Цитат преди 8 години
Предполагам от Меркел,но според някои може и да се окаже другаря Борисов от БКП на ДС:Принципа имам предвид ,а не автора зазкрил сделката!"Украинците искат да поемат значителна част от бежанците на Европа. Естествено срещу заплащане. След това ще ги уморят от студ, а парите ще изядат."Имаме сделка! После обявяваме, че укринците са нехуманни и отказваме да ги приемем в ЕС. Всичко идва на мястото си!!!
63
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
доста умислен ми се вижда на тая снимка , явно говори сериозно / хахахааха
62
2
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Боже, *** дрипаво, и той си позволява още някого да плаши! Този *** скоро ще го линчуват собствените му "поданници", *** нещастен! На тоя военния трибунал му е малко, той още си отваря устата! ***, ако се надява на краварите, те, по правило първо използват такива като него, а после ги захвърлят като дрипи! Бандит! Като кураторите си де!
61
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
тоя да не забравя че след 2 месеца е вече зима , да не се налага да се топлят на свещи / ненормалник и ***
60
0
 
8
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
abe amerikancite ko spqt nqma li da si go izteglqt ve4e ot Ukraina pretesnen e 4oveka,stegnal si e kufarite i gi 4aka da si go preberat
59
3
 
35
 
! Отговори
Ха-Ха-Ха преди 8 години
Пръдльо!
58
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ято гарги, прелитащо над президенството се уплаши вследствие на заканите на Порошенко.
57
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Порошенко плаши...защото доста уверен, че ЕС ще плаща за газа за Украина, и за всичко друго.
56
5
 
44
 
! Отговори
без война преди 8 години
Укротете Сащ, с техните налудничави намерения да владеят и да управляват света, и тогава всички световни кризи ще бъдат преустановени.
55
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
После да не лазиш на колене пред Милер и да хленчиш за отсрочка на плащането? Много внимавай ***, това не ти е бизнеса с шоколади.
54
2
 
12
 
! Отговори
Газпром преди 8 години
Зимата и студът са по-страшни от санкциите.
53
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ама кого плаши Порошенко и изобщо плаши ли някого или по-скоро предизвиква иронични усмивки? Щото не е никакъв фактор за да уплаши когото и да е.