Порошенко плаши с нови антируски санкции

Това ще стане ако Москва признае изборите в ДНР и ЛНР
26 сеп 2015 21:30, Александър Попов
303
Порошенко плаши с нови антируски санкции
Снимка: Reuters

Президентът на Украйна Петро Порошенко заплаши с разширяване на антируските санкции, в случай че Москва признае изборите в самопровъзгласилите се Донецка и Луганска народни републики, предаде ТАСС.

В интервю за украински медии Порошенко каза, че "Ако Русия признае предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР, то това ще е грубо нарушение на споразуменията от Минск за Украйна и това може да се изрази в разширяване на санкциите срещу Русия и в други последствия".

Порошенко определи предстоящите местни избори в ДНР и ЛНР като измама и обеща, че украинските власти ще направят всичко възможно да не се допуска повторение на този процес.

В сряда руският външен министър Сергей Лавров заяви, че изборите в ЛНР и ДНР, насрочени за 18 октомври за 1 ноември не са нарушение на договореностите от Минск, защото в тях не били упоменати дати за произвеждането на избори.

Тогава Лавров отбеляза, че в Минските споразумения се съдържат някои положения, които доста отдавна са били грубо нарушени от украинското правителство. Той напомни, че съгласно минските договорености украинското правителство в деня на изтеглянето на артилерията от фронтовата линия, тоест през април, е трябвало да влезе в диалог и консултации с Донецк и Луганск относно условията за произвеждане на избори и тези избори трябвало да се проведат при съблюдаване на украинските закони и с наблюдатели от Организацията за сигурност и сътрудничество в Европа.

Според Лавров на 12 март е изтекъл срокът за влизане в действие на закона за особен статут на Донецк и Луганск и за това е трябвало да бъде прието специално постановление с обозначаване на територията, на която този закон ще действа.

Подобно нещо така и не се е случило, а е бил приет закон, в който се казвало, че той не действа на територията на провъзгласилите се ДНР и ЛНР.

(БТА)
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


303
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
52
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плаши гаргите. Пак ще са някакви кокошкарски санкции, щото едва ли му се стои на студено през зимата, после пак ще трябва да лази на колене и да моли за отсрочки на плащанията.
51
2
 
11
 
! Отговори
пред фалит преди 8 години
Пороченко доведе, вече бивша, Украйна до тотално фиаско! Армията му е разбита и избяга по бели *** от опълченците. Икономиката е пред фалит. Из страната вилнеят въоръжени фашистки банди и грабят, изнасилват, бият и убиват. Държавата е неуправляема. Народът е гладен, жаден и му е студено. На Пороченко не му остава нищо друго, освен да се гръмне.
50
1
 
7
 
! Отговори
От преди 8 години
Вижте утре кво шъ стане в Каталуния?
49
2
 
6
 
! Отговори
оо преди 8 години
*** мафия кого плаши др работа няма този крадец7
48
2
 
7
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
toq mai si e prigotvil kufara da bqga v Amerika
47
1
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
toq mai vze da mu pari na vze da sanuva 4e go besqt na plo6tada
46
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Стига с тези санкции, да обяви война на Русия! А Боко и Плевньо ще помагат с каквото могат.
45
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
няма таква държава украйна
44
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След като Москва им се изсмя на молбата да им опростят част от дълга, Украйна роди "гениалната" схема откъде да вземат пари като обявиха тържествено, че Монголия е отговорна, че през 13-ти век монголците избивали украинци. Поискаха компенсация и то голяма. Монголския премиер беше лаконичен: "През 13-ти век светът не е чувал за такова нещо като Украйна". заяви той и даде да се разбере, че няма да даде и стотинка на хиените в Киев.
43
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Гладът, изкуствено създаден от режима на Сталин, през 1933 г., унищожава 7 млн. украинци.Пресметнато е, че през януари 1933 г. средното украинско селско семейство (5 души) разполага с 80 кг зърно и до новата реколта, т.е. до август, всеки член на фамилията е трябвало да консумира не повече от 2 кг хляб месечно - 60 г дневно. Известно е, че когато украинското село умира, от Одеса житото с кораби се изнася в чужбина. Със спечелената валута се внасят турбини и друго тежко машиностроително оборудване за индустриализацията. В СССР Украйна е осигурявала 38% от зърното.
42
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Частната собственост върху земята в Украйна има по-дълбоки традиции, отколкото в Русия, и затова украинците по-дълго се съпротивляват на колективизацията. "Инстинктът за частна собственост в Украйна е по-силен, отколкото в Русия",- констатира и известният съветски писател Василий Гросман.За Сталин укротяването на украинското село чрез глад е и средство за отслабване на украинския национализъм. "Селският въпрос е основата на националния въпрос",- е казал вождът. А един украински партиен вестник е писал: "Колективизацията в Украйна означава да се унищожи социалната база на украинския национали
41
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
рез 1929-1930 г. Сталин започва кампания против най-авторитетната прослойка в украинското село - заможните хора, а по-късно - и против средните производители. В Сибир са депортирани 850 хил. украинци. Тъй като в колхоз трябва да се влиза със собствени средства за производство, има протести. С тяхното потушаване се захваща ГПУ. До март 1930 г. в колхозите влизат 3,2 млн. украински домакинства. Към края на 1932 г. в Украйна са вече колективизирани почти 70% от селските стопанства, които обработват над 80% от земделската земя.
40
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
toia ste rzsiri sankciite kato uveli4i krajbite na gas za Evropa i ste kaje 4e moskovcite nepustat kolko im trebe.zadavse severn potok ili severen vodopad s ruska gas. kolko pari Zapadat zaloji za toi smesnik i nisto. Porosenko: zagubi KRIM, Zagubva Donbaskite zaleji, gubi teritoria, inflacia na koram, korupcia do nebesata. ta kato go gledame kaf muhlio e toia - ta nasua bustan s tikveta si e naprao zlatna vestica
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
днес.бгзащо в сайта ви нищо не пише за започналите удари на Русия срещу ИД?
38
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кои са те? И кои са тези инженери, създали тези проекти? Инженерният корпус на царска Русия де-факто е унищожен от болшевиките или репресиран. Но ето и проектите, които Кремъл представя за собствена рожба:- Московското метро - американски проект;- Хидроелектростанция "Днипрогес" - американски проект;- Харкивски тракторен завод - немски проект;- Магнитогорски металургичен комбинат - американски проект;- Горковски автомобилен завод "ГАЗ" - американски проект;- Граждански въздушен флот на ССС
37
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕП помага на болшевиките да се задържат на власт. Но след като се отказват от тази политика държавата едва съществува, навсякъде цари разруха. Но Кремъл се стреми на всяка цена да докаже на света дееспособността на своята марксистко-ленинска доктрина. Когато златните резерви на Руската свършват, а културните ценности на Ермитажа са продадени от Анастас Микоян, основната и единствена "валута" на болшевиките остава зърното. И тогава Сталин заедно с полуграмотното си Политбюро, за да се докажат пред света, започват за реализират грандиозни технически проекти.
36
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Относителната икономическа свобода по време на НЕП-а позволява на съветското правителство да натрупа средства, особено чрез износ на украинското зърно, и да започне прословутата индустриализация. Според Иосиф Сталин, по този начин трябва да се заздрави диктатурата на пролетариата. Но стабилните позиции на украинските селяни, позамогнали се през "неповския" период, противоречат на идеята за ръководната роля на работническата класа. И ВКП(б) тръгва срещу частника - идва колективизацията, т.е. одържавяването.Но през 20-те години на ХХ в. едва 3% от украинците влизат в колхозите.
35
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕП (новата икономическа политика), приета от съветското правителство през март 1921 г., обнадеждава украинските зърнопроизводители, много от които след революцията през 1917 г. се сдобиват със земя. Вместо да се изземва зърното, се въвежда поносим данък. Излишъците от пшеница селяните предлагат на пазара. През 1927 г. спрямо 1913 г. (а тя се приема като връх в развитието на царска Русия) обработваемата площ в Украйна се увеличава с 10%. Тогава в украинското село доминират дребните и средни пр.
34
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Навремето Украйна е била житницата на Европа. През ХIХ в. и началото на ХХ в. украинските селяни произвеждат 20% от световното производство на пшеницаа, 43% - на ечемик, 10% - на царевица. Тогава има пазарна икономика и частна собственост. Но по време на военния комунизъм (1918-1921 г.) болшевишката власт оставя на селянина само 14 кг зърно месечно, а останалото конфискува. Като протест украинците престават да произвеждат. Възниква продоволственият дефицит, а в руския район Поволжие - глад.
33
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
104 С колко са паднали , я открехни спеца