Великобритания планира удари срещу главорезите

Филип Хамънд обяви, че ще се борят с "гнусната идеология" на ИД
5 окт 2015 13:22,
47
Великобритания планира удари срещу главорезите
Снимка: bgonair.bg

Британското правителство планира да нанесе въздушни удари срещу групировката Ислямска държава през следващите седмици, обяви британският министър на отбраната Майкъл Фелън.

По време на започналата вчера конференция на Консервативната партия в Манчестър той заяви, че джихадистите трябва да срещнат отпор, където са се вкоренили, и предупреди, че от бастионите на ИД в Северна Сирия са организирани смъртоносни заговори срещу Обединеното кралство.

Майкъл Фелън подчерта, че не бива Лондон да остави на други държави сигурността на британските улици.

"Не е време Великобритания да се оттегли от света, да остави тероризмът да триумфира или да застраши сигурността на хората", каза още военният министър.

В. "Индипендънт" отбелязва, че премиерът Дейвид Камерън постла пътя на разширяването на британските въздушни удари от Ирак до съседната държава, като анонсира план за удвояване на полетите на безпилотни апарати над Сирия.

От трибуната на конференцията в Манчестър пък външният министър Филип Хамънд заяви, че Великобритания ще победи по думите му "гнусната идеология" на ИД без значение колко време ще отнеме това. Той се закани, че джихадистите няма да си намерят място къде да се скрият.

В интервю за Ройтерс Хамънд заяви, че Русия води „класически асиметрични бойни действия“ в Сирия, като подпомага президента Башар Асад, докато твърди, че атакува бойците на ИД. По думите му единственият начин да се прекратят страданията, причинени от четиригодишната гражданска война в Сирия, е контролираният преход към мир, дори това да означава Асад да запази временно властта си.

Подобна критика към Москва отправи и премиерът Дейвид Камерън. В интервю за Би Би Си той осъди военната намеса на Русия в Сирия. Камерън заяви, че Москва не атакува джихадистите от Ислямска държава, а само помага на "касапина Асад". Британският премиер призова руския президент Владимир Путин да промени курса и да подкрепи усилията на САЩ и Великобритания в борбата срещу групировката.

Вижте повече във видеото на Bulgaria ON AIR:

Гледайте още видео материали от "Свят" на bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Великобритания планира удари срещу главорезите"Пак ли ще бомбардират "Лекари без граница"?!?...щото ИД ги "бомбардират" с оръжие и боеприпаси
29
0
 
16
 
! Отговори
Аспарух преди 8 години
Да точно така,всеки който не е марионетка на Англия и САЩ е"касапин".Англия иска да се включи за да попречи на Русия да помете за нула време"умерени" защото всички те "умерени" или не-терористи са там благодарение на финансите на САЩ,Англия и други...Хич не вярваха,че Путим може да предприеме такъв ход и сега дажи бият отбой,че "каспина" Асад можел да остане времено на власт(навласт,където Сирийският народ го е поставил)Тези наглици останаха много учудени,че Сирийците в чужбина гласуваха за Асад
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Правят материал за Дискавъри, а после ще украсяват. Трябват им 2-3 снимки и видео на летящи самолети за база на лъжите.
27
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия сега лаят като куче на което са му взели кокъла от под муцуната!
26
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Най-после направиха "Десантът в Нормандия". Велики смешници.
25
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече бързат, преди да свърши войната за няколко месеца.
24
0
 
8
 
! Отговори
Ala_Bala преди 8 години
Заприлича на ВСВ преди Берлинската офанзива! Дълго време разиграваха театро. Да ги питат американските данъкоплатци за какво са похарчени парите или направо са откраднати?
23
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
по стар обичай се включват накрая на войната, да гепят и те нещо.
22
0
 
10
 
! Отговори
Shark преди 8 години
До 26. Ами да ама те ги сринаха културно историческите обекти. Толкова са умни! На муслима му стига само дотолкова че да пусне деца и жени за параван, повече не.
21
0
 
28
 
! Отговори
цезар преди 8 години
Кво става бе? до вчера всички си траеха, а сега след като Русия взе нещата в свой ръце, много станаха кандидатите за победители. Това ми напомня за ВСВ.
20
0
 
21
 
! Отговори
Изжеднъж преди 8 години
След като Русия започна, всички вече искат да бомбят ИД. Голяма надпревара настава, брей!Досега що се ослушваха? Нещо Баба Меца им прецака плановете...
19
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпрос на време е да приключи утопията наречена ИДИЛ. Руснаците с коалиции или без коалиции сами ще се справят. Големия въпрос е кой ще получи парче от баницата. Този който е участвал. Затова и британци и французи и американци нарамиха пушки и изведнъж започнаха да ръсят люти закани. Според мен алчния запад и САЩ не трябва нищо да облажат.
18
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия от ИД ако са умни, ще си разположат всичките си бази на територията на културно-историческите обекти, така че никой няма да смее да ги бомбандира.
17
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 18РАЗБИРА СЕ ЧЕ СА ИМИТИРАЛИ ЧЕ СЕ БОРЯТ. ТЕ САМО ИНТРИГИ МОГАТ ДА СЪЗДАВАТ И ЗАДКУЛИСНИ ИГРИ.. И СА РАЗЧИТАЛИ ЧЕ ИД ЩЕ СТИГНЕ ДО АСАД (КАКТО В ЛИБИЯ) И НИКОЙ НЯМА ДА ИМ ПОПРЕЧИ ДА СЕ ЛИКВИДИРА АСАД С ЧУЖДИ РЪЦЕ- ЕВРОПА ЩЕ Е ЗАЕТА С БЕЖАНЦИТЕ. РУСИЯ Е НЕЖЕЛАНА И Е В САНКЦИИ И ТОВА. АМА СМЕТКИТЕ СА ИМ ИЗЛЕЗНАЛИ НАКРИВО... И СЕГА ЦЯЛОТО ТОВА ЗАДКУЛИСИЕ РАЗБИРАТ ЧЕ ЩЕ ИЗПУСНАТ СИРИЯ КАТО СФЕРА НА ЕНЕРГИЙНО ВЛИЯНИЕ И РЕШАВАТ И ТЕ ДА ВЛЕЗНАТ "ДА ПОМАГАТ". ДА. АМА АСАД ТРЯБВА ДА ГИ ПОКАНИ...
16
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ванга беше казала, че третата световна ще тръгне от Сирия. Дано поне няма атомни трагедии...
15
0
 
15
 
! Отговори
Отровна гъба преди 8 години
Подлеци се надлъгват в Сирия, а за нас остава плямпането. В този пъзел всичко се следи. ПОД ЛУПА!Това е игра на нерви за надмощие!И тук ще спечели не най-силният, не най-големият, не най-гръмогласният, не най-богатият, а най-търпеливият.
14
0
 
16
 
! Отговори
до 17 преди 8 години
А "коалицията" нещо по- различно ли прави в Сирия в момента? Или нещо по- различно направиха в Ирак и Либия? А, да не забравим и Египет! Аре нема нужда!
13
1
 
38
 
! Отговори
Чифте пищоли преди 8 години
К,ва стана тя Америка ,Великобритания,Германия ,Франция ,сички се напъват да трепят ислямисти Ей аланкоолу къде бяхте до сега ,цяла година уж им пускахте бомби ,ама май ,че само гарги сте трепали с тях или сте имитирали дейноост щот така ви отърва и ведин момент когато голямата руска мечка взе да ви прави ПОКАЗНО се стреснахте .Сичките на куп да се съберете и по две да ви умножат ,пак ще духате праха на братушките
12
0
 
36
 
! Отговори
:) преди 8 години
Щатите и Англия 2 години "воюват" с ИД, а главорезите само завземат нови територии. Дойдоха "лошите" руснаци и уж само подкрепят Асад, а бойците на ИД се разбягаха като пилци. Или американците са невероятни некадърници, или са се престрували, че се борят с ИД. Няма друг вариант.
11
1
 
38
 
! Отговори
bg преди 8 години
Ееееееееее.когато слона се разтропа всички мишки наизкочиха ,а до вчера се бяха скрили .Сега чакаите и френския петел да подгони кокошките .И така дядо ряпа вади може и да стане.