Турция настоя Русия да зачита границите й

Давутоглу: Само 2 от 57 въздушни удара на Русия поразили ИД
7 окт 2015 13:22, Елка Василева
72
Турция настоя Русия да зачита границите й
Ахмет Давутоглу. Снимка: архив, Reuters

Премиерът на Турция Ахмет Давутоглу призова Русия да зачита турското въздушно пространство, заявявайки, че страната му няма "да прави никакви отстъпки" по въпроси, засягащи сигурността на границите й, предаде Асошиейтед прес.

Давутоглу отново разкритикува въздушните удари на Русия срещу Сирия, подчертавайки, че те поразяват цели на умерената сирийска опозиция и подсилват "Ислямска държава".

Още по темата

По думите на премиера само два от общо 57 въздушни удара на Русия в Сирия са поразили "Ислямска държава", предаде Ройтерс.

Турският правителствен глава заяви, че не желае сирийският конфликт да се превръща в криза между НАТО и Русия. Той настоя Москва да уважава позициите на Турция по отношение на сигурността.

Руски военни самолети нарушиха турското въздушно пространство в два случая през уикенда, предизвиквайки остри протести на съюзниците на Турция в НАТО. В отговор Турция вдигна свои изтребители F-16 и повика посланика на Русия, за да му връчи протест.

По-рано министерството на външните работи на Турция съобщи, че Турция е отворена към идеята за среща между турски и руски военни представители в Анкара, за да се избегне бъдещо навлизане на руски самолети в турското въздушно пространство.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


72
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 8 години
С ТАЗИ ВОЙНА СЕ РАЗБРА КОЙ КОЙ Е,АКО САЩ НЕ Е ЗАД ТУРЦИЯ,ТЯ ЩЕШЕ ЛИ ТАКА ДА МЪРМОРИ,ПИТАХА ЛИ ТУРСКИЯ НАРОД КАКВО МУ Е МНЕНИЕТО,НАДАЛИ,ТОГАВА КЪДЕ Е ДЕМОКРАЦИЯТА,В СИРИЯ ИЛИ В ТУРЦИЯ,НАДАЛИ В САЩ,НАРОДА ИМ ИСКА ВОЙНИ.ТОГАВА КОЙ С КАКВО ПРАВО РАЗДАВА ДЕМОКРАТИЧНИ ЦЕННОСТИ,САМО ЗАРАДИ ЛИЧНИТЕ СИ ИНТЕРЕСИ.СЪРБАЙТЕ СИ ПОПАРАТА ГОСПОДА ЗАПАДНИ ДЕМОНКРАТИ.
49
0
 
0
 
! Отговори
БГ преди 8 години
НАТО ЩЕ ОСВОБОДИ КЮРДИТЕ СЛЕД КАТО СЕ РАЗШИРИ В ТУРЦИЯ.
48
1
 
6
 
! Отговори
БРАВО! преди 8 години
По думите на премиера само два от общо 57 въздушни удара на Русия в Сирия са поразили "Ислямска държава", и " предаде Ройтерс."(!)Значи според преданията на Ройтерс и твърденията на премиера руснаците са ударили 55 пъти спонсорирани от Анкара и НАТО други терористи в Сирия!ми браво а руснаците!
47
0
 
6
 
! Отговори
истина преди 8 години
Защо си мислите че турското разузнаване е като българското.Хората имат работещ държавен апарат.И тука се говори за НАТО,където сме и ние.Момента Русия ни гледа като на враг,а не Турция......
46
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
турция да настоява и покани Русия да я освободи от ислямските главорези.
45
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"По думите на премиера само два от общо 57 въздушни удара на Русия в Сирия..."========Броячът ти се е повредил много отдавна. Общото количество на ударите на руските ВКС по цели на терористите в Сирия е 112 до този момент. Ако лъжеш за това, значи лъжеш за всичко друго.
44
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пищи този ***-няма къде да си пробутва оръжието и да купува евтин петрол.То пък на русите много им пука.
43
5
 
0
 
! Отговори
кк преди 8 години
путин започна тази война със запада защото смяташе че не го уважават,представяма си какаво му е като слуша вече няколко пъти малката турция да надава глас...видяхме в братска украйна какво се случи,а в не толкова братска турция може да се случат още по лоши неща..руснаците се опитват да играят демократично и по правилата но не се знае кога ще им изпушат бушоните
42
0
 
16
 
! Отговори
Аз преди 8 години
...Уточнение : СУ 34 е заглушил радарите за насочване на оръжията на борда на F 16.
41
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руснаците почнаха атаките с крилати ракети от корабите в Каспийско море., за да не се дразнят само от самолети.
40
2
 
21
 
! Отговори
Ивайло преди 8 години
Преди "демокрацията" служих в поделение радиолокация. турците редовно нарушаваха нашето въздушно пространство. Всеки ден! Бяхме инструктирани да не вдигаме тревога и да не им обръщаме внимание. А сега същите тия врещят за навлизане няколко стотин метра :-)
39
22
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
Спешно са необходими нови по - тежки санкции за Русия и създаваната от ния анархия и хаос в Сирия! Тези юнаци още не са излезли от ХХ век и си създадоха жестоки проблеми и последствия с намесата в Сирия! !!!!
38
6
 
23
 
! Отговори
Аз преди 8 години
Само за сведение : При второто навлизане руският изтребител /СУ 34/ е бил прехванат от два F 16. В тоя момент е изключила цялата електроника на турските изтребители. Естествено са се отдалечили за да могат все пак да кацнат...Може да не съм точен в детайлите, но фактите са верни.
37
10
 
2
 
! Отговори
Ха,ха,хааааааааааа.. преди 8 години
....."..само 2-от РУСКИТЕ 57-въздушни атаки са срещу ИД.."...ха,ха,хааааааааааааааааа....Е ,... ВРЕМЕ БЕШЕ ДА ИЗПЛЮЕТЕ "КАМЪЧЕТО НА ИСТИНАТА"!!!!!!Сега като ше ви спретнат едно "арабско единство".....та ше ви се завие свет..ха,ха,хаааааааа....По цел ден ше ви дават по АЛ Джазира!Тогава ше почнат и врабците , ше воюват против руснаците...
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 37 "За турски не знам"...Ако не знаете, по- добре да не вземе участие в дискусията.
35
3
 
22
 
! Отговори
Самъскръчки бекинаф преди 8 години
"Давутоглу: Само 2 от 57 въздушни удара на Русия поразили ИД""Давотоглу:Докато турските самолети от 20 въздушни удари срещу ИДИЛ поразиха 20 пъти все кюрдски селища в Сирия,но без да нарушават въздушното пространство на Сирия,защото Асад е диктатор и това не се брои за незкони въздушни удари и навлизане в въздушното пространство на Сирия.Ако не вярвате питайте "демократичните ни партньори" и създатели на "ИДИЛ 2014-умерена въоръжена опозиция 2015"- САЩ,Англия,Франция,Саудитска Арабия,Катар".
34
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е тоя същият каза, че като погледне от Босфора до Виена вижда все Турция ?!
33
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Давутоглу: Само 2 от 57 въздушни удара на Русия поразили ИДТоя пък да не е ходил лично да ги брои?
32
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ердоган ще настъпи мотиката.
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Военно космическите сили на Русия и Сирия обявиха за създаването на 200 километрова буферна зона в турция за да се отреже паническото бягство на ислямските главорези.