97 са вече жертвите на взривовете в Анкара

Хиляди хора протестираха в Истанбул
Обновена: 11 окт 2015 08:03 | 10 окт 2015 23:39, Елка Василева
106
97 са вече жертвите на взривовете в Анкара
Снимка: Reuters

Жертвите на двете координирани бомбени нападения в Анкара вече са 97, каза за ДПА представител на прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) и добави, че възможно броят на загиналите да продължи да расте.

Официалните данни са за 86 убити, но според източника на ДПА лекари в Анкара са потвърдили, че жертвите са повече.

Представителят на ДПН, пожелал да остане анонимен, отхвърли като "глупости" твърденията на премиера Ахмет Давутоглу, че зад нападението стоят леви или кюрдски въоръжени групи.

Още по темата

Той каза, че сред заподозрените е "Ислямска държава", но в същото време заяви, че партията му обвинява и турската държава, която според нея "или е организирала, или не е предотвратила" атентата.

Източникът от ДПН изрази опасения, че заради случилото се правителството ще поиска да бъдат отменени извънредните парламентарни избори, които трябва да се състоят на 1 ноември.

Около 10 000 души преминаха днес по "Истиклял" - един от най-големите булеварди на Истанбул, за да протестират срещу днешните два самоубийствени атентата в турската столица Анкара.  Полицейското присъствие беше сериозно, но органите на реда не се намесиха, съобщи фоторепортер на Франс прес.

Някои от демонстрантите носеха плакати, на които пишеше: "Държавата е убиец" и "Знаем кои са убийците", повтаряйки появилите се непосредствено след взривовете твърдения, че той е дело на турските власти.

Правителството категорично отрече и каза, че той е извършен от терористични организации.

Протести днес имаше и в други турски градове, включително в Измир, Батман, Диарбекир, съобщи агенция Доган. В Диарбекир полицията използва сълзотворен газ, за да разпръсне демонстрантите, пише БТА.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
1
 
4
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Предлагам да приемем кюрдите тук. Хем ще ни обогатят генофонда. Очаквам мненията на Офшорналиев и Сталинка
12
5
 
4
 
! Отговори
до 11 преди 8 години
Путин не е такъв човек. Той обича да черпи с чай. С плутоний.
11
0
 
1
 
! Отговори
A be na du6kata ti преди 8 години
Ni6to ne ti se razBi ra Be lbolbo.Da ti se na du6ata a az na du6i4kata ti.Erdogan 6tql da pusne samo kurdite nasam nali ste bratq s tqh po volq za vsi4ko sa vi vinovni turtsite daje do poslednata vi jilka v tqloto 4e ste prodajni predateli.
10
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това е дело на диктатора ***!
9
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В Турция е обявен тридневен траур. В интернет и социалните мрежи вече хората питат "защо не обявихте траур когато загинаха 30 войника" ? Сега Ердоган ще загуби и кюрдския и националистическия вот.
8
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И сега хоп Турция ще се включи във войната против тероризма....
7
1
 
19
 
! Отговори
Оглу душко преди 8 години
Предвидих, че ще стигнеш до там. Откакто,като лакейче на НАТО, пролая срещу ударите на Русия в Сирия(ех да беше турска), срещу нарушаване турското въздушно пространство, като същевременно бомбардираше кюрдите, стана ясно, че властта ти е притисната в ъгъла. Този *** си мисли,че ще докарва газ от US....С един сценарий ще прави 5 сапунки, та да види света колко е европеец. Настъпи мотиката бе ***. И днес изби маса невинни...Гониш 9/11.
6
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вижте снимката. Ръцете. Знакът на победата ползван от симпатизантите на ПКК.
5
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
75 милиона Турция с 20 милиона кюрди .
4
20
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
***, вижте вашите братя кюрди на снимката и помислете. Искате ли да имате обща граница с подобни като тях или искате турци които са много кръвожадни и зли? Толкова кръвожадни, че в продължение на една седмица турски войници бягаха по Одринските чукари и върнаха 200 хиляди араби от БГ-границата която се охранява единствено от турски военни в бежански центрове в Истанбул?
3
0
 
0
 
! Отговори
213 преди 8 години
*** да си признае!
2
2
 
24
 
! Отговори
Ясно е... преди 8 години
Най-мирната и спокойна "религия". Най!
1
6
 
6
 
! Отговори
Професор преди 8 години
Като гледам снимката виждам отличителните арийски черти на братята кюрди. Жалко, че низсшите бели и синеоки турки ги трепят.