Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СащЩе си купиш в факултето или в някое от тукашните гета. Тези пари ще ти стигнат за един 70 кв.м. апартамент под наем където ще се блъскате 4 души и ще си караш тойотичката от края на 90-те... Това е средната класа на САЩ.. ако се наблъскат по-вече или решът да работят по 80 часа на седмица може и да изкарат за нова кола (на изплащане).
127
14
 
3
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Ако включа и жената с $65 000 става страшно. Да сте ми живи и здрави мишоци. Дано и вас живота ви огрее някога.
126
12
 
0
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
Сигурен ли си че не мога да си купя къща с $54К ?Мога да купя три, не една. Естествено не в центъра на Чикаго...
125
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Полезно четиво за управляващите ни след 1989г ментално модифицирани и със скопени мозъци некадърници,престъпници,наркотрафиканти,чейнчаджии,комарджии,алкохолици и обикновени--през гугъла: "Геополитика Калибра"
124
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СащКаква Москва ве аз живея в Чикаго от 16 години.. Ще си купиш къща на куково лято с $54,000 (2*27к) на година.. семейство с $4,500 на месец не може да се издържа освен, ако не живееш в някое село в Охайо
123
5
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
$1000 ги спестявам всеки месец ,без да се лишавам от нищо. *** даже не ги изкарват...
122
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
266.При заплата 100,000 годишно , след данъците са $ 70,000. ( влизат и вноските ти за пенсия ).При 5,000 на месец , можеш и да спестяваш ( или да плащаш моргича на къщата си ). Ако сте двама работещи в семейството се чувстваш сигурен !
121
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СащКакво значение има преди данъците след като тези пари ти не ги виждаш дори... $27,000 на година средно си обречен на мизерия, ако имаш семейство
120
5
 
0
 
! Отговори
от Сащ преди 8 години
А преди данъците ?
119
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До от СащСредна заплата е $27,000 след данъците
118
0
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
До Анонимендо 232 Прочел си нещо,ама не до края,явно!Тия ракети имат няколко модификации,като две от тях са морски с далекобойност 300км,но СВРЪХЗВУКОВИ!Което значи трудно унищожими!Другите 4 модификации са дозвукови(800км/ч),но пък с далечен обсег!
117
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 232-233Единствените които се излагат са другарите с ватените ***, които искат да натикат България в руския свинарник.
116
3
 
6
 
! Отговори
до 232-233 преди 8 години
Днес четох един такъв като вас пропагандно и не само "грамотен" корифей! Излагате се! Определино дори чувството ви за хумор не е тънко! Стилът Ви го оприличавам на хумора на Бай Тошо с бурканите /компотите/! пп. далеч сте от реала на онова което коментирате ми се струва!
115
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Разбулена е и лъжата с руските крилати ракети. 1. Морският вариант на ракетите Калибр е с далечина на полета 300 километра2. Има вариант на Калибр с далечина 1200 километра но той е от стационарни установки с допълнителни резервоари за гориво, т.е. няма такъв корабен вариант за прословутата лъжа с далекобойност 2600 км.Не е ясно как ракета с 300 км далечина на полета може да премине 2000 км и да порази цел в ИД. Единствено руските и русофилските пропагандисти могат да ни разяснят това чудо.
114
0
 
8
 
! Отговори
Хм... преди 8 години
Я проверете в речта на Путин не се ли споменава нещо за надписани бройки за обучение на хора борещи се с ИДИЛ, съответно огромна отпусната сума, а на /от опита в реала/ практика борбата с ИДИЛ от страна на САЩ е няколко човека! Струва ми се, че някой лъже, *** не на шега американският народ, сенат и отклонява средства! пп. има сериозно вътрешни проблеми в САЩ, комай!
113
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия си възвърна Крим с една мълниеносна операция. Управляващите във Вашингтон и техните пудели в ЕС не можеха да повярват, че Москва се е осмелила да им хвърли такова предизвикателство. Сега наред е Сирия, където Вашингтон за пореден път ще лапне дръвцето.
112
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия влезе в ролята си и се намеси в играта. По-точно във войната с "Ислямска държава" в Сирия. Това събитие предизвика паника в онази част на света, където вече бяха свикнали с илюзията, че "новият световен ред" е за вечни времена. Осъмнаха в конфузно положение. Сякаш преди да си легнат, бяха глътнали едновременно и слабително, и сънотворно. Явно пробуждането е било кошмарно, резилът неизбежен.
111
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
213.Спри се бе !?
110
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бият всички терористи , дали са шии или суни ?Докато САЩ се оплетоха напълно !Смениха Сунитското Правителство - поставиха само Шии в правителството на Ирак . Те започнаха саморазправа и избиване на Суните .нали уж сложиха " демократично правителство ?"Сега за Сирия - защо ревнаха за Суните (нали във Ирак бяха враговете ?)
109
2
 
1
 
! Отговори
брей преди 8 години
Интересно тогава... защо се включвате в такава? Съвсем изтрещехте.