Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
9
 
4
 
! Отговори
помня преди 8 години
1."Принудени сме да превъоръжим армията...2. Нямаме войски в Крим 3. Нямаме войски в Украйна 4. Никога няма да изоставим Новорусия 5.България ни е враг 6. Западат ни е враг 7. САЩ са ни враг...........Кой ли не е враг на Путин.........тъжно е да си руснак...всеки народ с който граничиш ти е враг.....приятел ти е КНДР, КНР, Венецуела, Куба, ............. И ДОКАТО РУСНАЦИТЕ НЕ РАЗБЕРАТ , ЧЕ ПУТИН ИМ Е ВРАГ...ЖИВОТЪТ ИМ МИНАВА С ОТРИЧАНЕ И МЪКА, А ХОРАТА ПО СВЕТА ЖИВЕЯТ...
107
5
 
1
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
Щото беше велика русия, затова задължаваше наште 18 годишни момци да гърмят цивилни по границата. Цивилни, които желаеха друг живот, а не комунистическа подмяна. Сега е лесно - кеф ти Русия, заминаваш там. Но никой не иска, всичко живо щипва по западна Европа.
106
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 156"Русия влезе в ролята си и се намеси в играта. По-точно във войната с "Ислямска държава" в Сирия."Къде и кога и по какъв начин се намеси във войната срещу ИД.Отговора е: Никъде, никога и по никакъв начин Русия не е засегнала ИД. Аз се интересувам от резултати, но резултати няма има единствено пропагандни руски измишльотини. Поне да бяха пленили един джихадист и да го бяха показали, но нямя такова нещо, единственото което сме чули са лъжи за "унищожени" командни центрове.
105
0
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Чечня е страшно проспверираща, няма що... Ако такъв модел искате да ни натресете, Левски и Ботев ще се обърнат в гробовете. За призоваване към еднолична диктатура на мълоумник като Кадиров, ще трябва да ви изколим и избесим без никакви скрупули.
104
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Когато през 1999 Путин формално дойде на власт, реалната му власт беше 0%, докато властта на американските окупанти в Русия приближаваше 100%. Путин изобщо нямаше нищо освен шутовската Елцинова корона от картон. Олигархията израснала от бандите и ръководена от САЩ владееше цялата икономика, всичките средства за масова информация, всички региони, всички партии, учреждения, ведомства и институции. Всички сили и средства бяха в ръцете на продажния американизиран "елит" събран в железен юмрук!
103
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, че Кремъл е в коалиция с Асад и ИД едва ли е гарнция пртив терористични акции в империята.
102
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
САЩ загубиха в Близкия изток. Путин отново спечели - както винаги.
101
0
 
7
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
До Одисей 1А, знаеш ли кой му помогна на Садам да се възкачи на власт? И с кого си дружаха той и неговите 'главорези' докато един ден нещо стане неудобен.. и хоп.. войната в залива, както й викат.. Виж какво много си повърхностен и тълкуваш нещата много извън контекст.. Вземи да не се правиш на толкова глупав!
100
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
1999 СССР рухва, Русия е фалирала икономиката съсипана, мафията е навсякъде. ЦРУ и Islamic International Brigade начело със саудитеца Емир Кхатаб започват военна операция в Чечня за създаване на Кавказки Емират. Елцин избутва за президент младия Путин - да се оправя както може.2015 Русия е 5та световна икономика и безспорен военен хегемон. Емир Катаб и Басаев отдавна се ликвидирани от руските спецчасти а Чечня е просперираща република на Руската Федерациа. 2014 към Русия се присъединява и Крим.
99
1
 
0
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
*** на българина по-долу. Думата дух, явно е цензурирана...
98
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия влезе в ролята си и се намеси в играта. По-точно във войната с "Ислямска държава" в Сирия. Това събитие предизвика паника в онази част на света, където вече бяха свикнали с илюзията, че "новият световен ред" е за вечни времена. Осъмнаха в конфузно положение. Сякаш преди да си легнат, бяха глътнали едновременно и слабително, и сънотворно. Явно пробуждането е било кошмарно, резилът неизбежен.
97
3
 
3
 
! Отговори
1984 До 150 преди 8 години
Как не ти дойде да кажеш Велика България? Ти българин ли си или руснак? Колко копейки ти плащат да пишеш простотии по форумите?
96
6
 
3
 
! Отговори
Искрен преди 8 години
5 века турско робство не успяха да заличат и осквернят духа на българина. И какво от това, след като за 45 години съветска окупация този дух бе промит, а народа превърнат в мрънкащо стадо все чакащо някъде - нещо. След няколко поколения ще се изчисти, дано рабската психология, която без слънце може, но без началник - не. ;)
95
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много несвързани изказвания на Путин, нищо не му се разбира, всяко изречение противоречи на предходното. Само русофилщината изпада в екстаз и получава мощни *** от тези безсмислени словобълвания на дребния руски вожд.
94
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Въпреки че обещаваше да прекрати войните и получи Нобелова награда за мир Обама разочарова избирателите си и световната общественост като бомбардира цели седем държави, докато Джордж Буш успя да бомбардира "само" четири
93
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Велика Русия!
92
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Едри и дребни лидери бълват объркани и несвързани изявления, от които не става ясно какво искат дали са доволни от намесата на Русия или я осъждат, дали искат джихадистите да бъдат унищожени или не, дали продължават да настояват за незабавното оттегляне на Асад или са готови да изчакат. Казват едно, след час - обратното.
91
10
 
4
 
! Отговори
1984 преди 8 години
Руската агресия спрямо България дава отражение през 2015 година.....Факт... .
90
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 139Днес под управлението на Путин Русия е световна сила в очите на слепите русофили.
89
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А бе, имаше един етиопец - Бангат Омбого или Бамбат Онгеба, нещо такова беше името му. Какво стана с тоя човек, беше назначен да прави политическа кариера в САЩ, много пишеха за него, но напоследък изчезна, покри се, никакъв го няма, да не са го уволнили или да се е отказал то политиката и да е решил да прави кариера на рок музикант?