Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
68
10
 
3
 
! Отговори
До 110 преди 8 години
Аз никога не съм живял под американско робство!!! Под руско бях!!! 45 години руснаците ни върнаха толкова назад,че *** като теб да хвалят Русия,а не България!!
67
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 108да бе и поне 4 ракети се "изгубили" в Иран :)))
66
2
 
7
 
! Отговори
3452353 преди 8 години
До Анонимен 106ти па какъв си че толкова много знаеш кои и колко мусимпатизират.каква пропаганда бе бунак? Тоя на снимката е единствения нормален човек и политик в целия световен кошер.Стари съветчици дрън-дрън.Бегай за грантове на Козяк 16
65
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 98 Комунизмът беше тоталитарен, сега е мафиотски. Русия отдавна не е комунистическа а капиталистическа държава ако си запознат. Колкото до САЩ, техният план е да ни затрият от лицето на земята и постепенно го правят.
64
12
 
3
 
! Отговори
1984 преди 8 години
Русия е вредна за България.. Русия откъсна западните покрайнини за да ги даде на Сърбия... Русия ни осакати като ни отне Македония! Русия работи против съединението на България.. Русия пороби България 45 години!!!!А през османското робство първата библия е напечатана в САЩ!!! Нашите хора които са ни помагали.. Върнаха ни беломорието Македония и западните покрайнини са Германия, САЩ, западна Европа... Ще ги търсите нашите съюзници...Вярвайте ми!
63
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 99"незнайно защо много българиму симпатизират"Симпатизират му единствено старите съветчици, бившата живковска номенклатура и разни заблудени от ширещата се проруска пропаганда у нас. В учебниците по история у нас пише че България била много развита държава по времето на развития социализъм и тем подобни глупости. В учебниците по история на Румъния пише, че Чаушеску е бил диктатор виновен за смъртта на хиляди хора и Румъния е била изостанала страна заради комунистическия гнет.
62
1
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
За съжаление да се общува с теб Одисей е безпредметно. Щом мислиш, че няма външна намеса и сили, които определят какво ще се случва.. Късогледство (мозъчно) е диагнозата. Пази боже сляпо да прегледа е казал народа!
61
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
В час по география.- Иванчо, с кои страни граничи Русия?- Този месец ли?
60
12
 
6
 
! Отговори
До 91 преди 8 години
Ако ние българите бяхме окупирали Русия 45 години и ако бяхме им налагали тоталитарна система дали щяха да ни обичат? Ти как мислиш?
59
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истината 89Не се бъркаш малко, а се бъркаш много. САЩ внасят едва 5% от потребностите от нефт от Близкия изток. Основно се задоволяват със собствено производство 55%, останалото го внасят от Мексико, Канада и Венецуела (Мадурко въпреки че постоянно лае срещу САЩ съществува единствено защото те му изкупуват нефта).
58
0
 
9
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Никой не си е виновен сам, Одисей. Винаги нещо е за сметка на някой друг на тази земя. Тези, които величиеш са отговорни за милиони човешки живот и съдби. Всяко нещо си има причина, а какво те са причинили в кратката си история е чудовищно..
57
19
 
8
 
! Отговори
До 91 преди 8 години
Русия са окупатори..и то от най лошите!!!Окупира България, Унгария, Чехия и т.н.!!! 45 години окупация... Ти българин ли си или руснак??? Би трябвало да защитиш България а не Русия!
56
12
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.---------пълни простотии на дребния ***. Още не е разбрал, че настъпи 5 пъти мотиката в Сирия.
55
0
 
15
 
! Отговори
истината преди 8 години
Одисей пак ти казвам не отричам американския дух(който всъщност някога го е имало и вече е отживелица) или нещо такова но все пак всичко това което го имат е на гърба на другите. На всичката тази тяхна хипер- консумация и неспирните войни които водят заради всичкото производство и т.н. НО ИСКАМ ДА ЗНАЕШ, ЧЕ ЕДИНСТВЕНО В ЩАТИТЕ галон гориво е по-евтино от малко шише СОДА и всичкото това е отново на гърба на държавите в Близкия Изток или нещо аз се бъркам?!
54
8
 
1
 
! Отговори
tr преди 8 години
Браво на Ердоган
53
1
 
10
 
! Отговори
(-_г) преди 8 години
Опитвам се да ти кажа Одисей, че си сериозно ограничен в мисленето и наистина е жалко, че си толкова проzд, та не виждаш по-далеч от носа си:-(
52
8
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руските евреи са най- умните и добродетелни евреи на света.
51
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 76За русофилите България никога не е била държава, а само територия която те трябва да предадат в ръцете на руските си господари. Пфу, бoклyци с бoклyци.
50
6
 
4
 
! Отговори
Здрасти преди 8 години
Скоро света ще се управлява от ООН... Израел е достигнал връхна точка на управление.. Това и децата го знаят!!! Те командват и САЩ И РУСИЯ.. Те командват света...тоест командвали са го,командват го и ще го командват :)
49
5
 
0
 
! Отговори
Шоп преди 8 години
Хуесос..