Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия

"Принудени сме да превъоръжим армията си", заяви Владимир Путин
Обновена: 12 окт 2015 00:03 | 11 окт 2015 21:40,
357
Русия не иска да е част от междурелигиозна война в Сирия
Снимка: Reuters

Русия не иска да бъде въвлечена в междурелигиозна война в Сирия, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Ройтерс.

Русия не прави разлика между сунитски и шиитски общности, каза президентът в телевизионно интервю, цитиран от агенция Интерфакс.

Задачата на Русия в Сирия е да стабилизира законната власт и да създаде условия за търсене на политически компромис, каза руският държавен глава в интервю за телевизия "Россия 1", цитиран от ТАСС. Той напомни, че "международните терористи от "Ислямска държава" са застанали почти до столицата Дамаск.

Ако сирийската армия демонстрира, че може да остане жизнеспособна в борбата с тероризма, това ще повиши шансовете за политически компромис в страната, изтъкна руският лидер. Той отново увери, че федерацията няма да използва армията си за сухопътни действия в Сирия.

Операцията на Русия в Сирия не е спонтанна, а осъществява предварително разработени планове. Руските въздушнокосмически сили предварително бяха събрали достатъчно сили и средства в необходимото място и по необходимото време, проведоха "упорито и продължително разузнаване от космоса и от въздуха", а военни от Генералния щаб разменяха данни с партньори на Русия в Сирия и други държави от региона, отбеляза Путин.

Цялата армия на Русия ще бъде превъоръжена и ще получи прецизни оръжия като ракетите "Калибър", използвани в Сирия. "Русия има волята да ги употреби", предупреди президентът.

Той отхвърли възможността употребата на нови оръжия в Сирия от страна на Москва да предизвика нова оръжейна надпревара. Други държави модернизират своите оръжия по-бързо, отколкото Русия, "и ние сме принудени, искам да подчертая - принудени, да не изоставаме", заяви държавният глава.

Опасността от атентати е факт независимо от военната операция на Русия в Сирия, каза той и подчерта, че в борбата с терористите "трябва да се действа превантивно". Опасността от тероризъм е надвиснала над много страни в Близкия изток, добави президентът.

Путин каза също, че федерацията няма намерение да възражда Руската империя или Съветския съюз и е "самодостатъчна страна", която няма нужда от чужди територии или природни богатства, но ще брани своя суверенитет.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


357
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
48
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Скоро Константинопол ще бъде освободен. Източната Империя се възражда, аве Путин!
47
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Айде драги сънародници, признайте си, кой бихте предпочели за наш президент, настоящият ни, или Путин? Очевидно вторият! Ама де такъв късмет!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
69 има някакво правозащото в русия евреите са май даста и като гледам на 90%от ключовите държавни постове- и 90% от икономикатаче кой е луд да си остави натъпкана с ресурси държава и да слугува на краваритете руските евреи си знаят че не са по-долу от американските- и ще продължават да им го показват
45
14
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 71Русия не е и развиваща се страна. Русия в момента е една умираща страна.
44
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1А кой определя коя страна е развиваща се. Ако зад долара стоят златни резерви и САЩ спазва международното право каква държава ще бъде. Каква държава е България, а в същност все още ли е държава или само територия, в която се разпространяват и транзитират наркотици?
43
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шорошоидите са кухи парчаци! Менте са отвсякъде.
42
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Израел командва и САЩ И Русия...? Какво не ви е ясно????
41
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
една развиваща страна доставя ракетни двигатели за 1 милиард на краварите коитоминалата седмица сключиха договор са подмяна на подвижните части на целия жп транспорт с един завод от тая развиваща се странаодисейчо мамин *** - а направи нещо и нашите стоки да тръгнат на татъкна теб не ти е интересно - на продажните душички за друго и м плащат
40
1
 
11
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Одисей, gluпако, нищо не знаеш нито за Русия и руснаците, нито за Америка и американците. Исторически погледнато България многократно е заставала зад разни велики сили, но времето отново ще покаже кой ни е истински приятел и кой враг.
39
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е велик и добър. Сионисткият световен ред е заменен от Московлийски. Русия е Новият Израел, каквото и да значи това! )))))))
38
11
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До истин. която всичкиПрав ти път към Сибир, тук нямаме нужда от руски пропагандисти. Изобщо не ви минават кагебистките номара.
37
1
 
20
 
! Отговори
истин. която всички преди 8 години
Не знам дали Путин е главният или е поредното поставено лице. Но знам едно! Много ми допада руската политика спрямо света. Някой би казал "но всеки човек бяга на Запад нали?!" така е но това не означава, че политиката спрямо останалите страни е коректна и НИЕ ВСИЧКИ ГО ЗНАЕМ !!!! Защото каквото и да си говорим всички държави(Холанд. Англ. Исп. Сащ.) са бивши робовладелски държави и са живели и може би и някои от тях продължават да живеят на гърба на другите..хора примери колкото искате ще ви дам
36
12
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 54По-голяма глупост от това не съм чувал. Саудитите да искат военна помощ от най-изостаналата държава във военно отношение в Северното порукълбо.
35
2
 
16
 
! Отговори
до одисей преди 8 години
Нали виждаш американците като имат свобода се трепят всеки ден. Че дават повече жертви и от Сирия. Ха свобода ли казах? А защо одисенчо, щатите имат най-много затворници в света. Много повече от Китай и Северна корея заедно.
34
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
толкова са им силите на краваритеда насъскват палетата- за друго не им стискапутин в изказване не е обидил никой - винаги им казва партньориа палетата ще лаят срщу когото ги насъска господаря им те затава са палета- извинявам се на кучетата че ги принизявам до нивото на краварските грамофончета
33
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей, проблема който Путин решава е следният: помага на законната власт в Сирия да се справи с инициирания от щатите бунт! Нещо неясно?
32
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тези излияния на Путин предвещават скорошно бягство на Русия от Сирия. След вчерашните атентати в Турция руснаците загубиха и образ и картина, защото те са следващите.
31
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сещам се как нашия Плевньо се пенявеше на Русия... Смешна и нелепа фигура! Мисля, че дори и господарите му го подиграват и се гаврят с него.
30
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ето, признава си, че изостават във въоръженията.
29
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вчера в Москва беше на посещение при Путин първия престолонаследник на саудитския крал. Като са искали военна помощ от Москва. Но принцът тихомълком си заминал, след като му казали в прав текст, че случайно йеменските възстанници, могат да започнат да се бият успешно срещу саудитската коалиция там.