НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
85
2
 
4
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
Сега НАТО ще направят показно КАК НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ПРАВИ УЧЕНИЕ, защото те толкова си могат хайваните. (НАТОНекадърна Армия Тотално Оглупяла) И докато те си играят на войници, Руснаците мачкат наред, но нека се упражняват децата, те за друго не стават.
84
0
 
5
 
! Отговори
до Василев преди 8 години
Ами то 99 процента от новозародения елит, са престъпници и крадци повечето отрочета на БКП функционери.
83
0
 
2
 
! Отговори
А нашите платени преди 8 години
войници с колко банно-теляшки комплекса участват.
82
0
 
3
 
! Отговори
Ама НАТО-то преди 8 години
защо като е толова велико пак с руски херликоптери на учението. Неграмотните *** само преписват от западни вестници. Малко се образовайте бе хора. Същото важи и за СОРОСОИДЧЕТАТА във форума
81
9
 
2
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Селяни , представяте ли си да попаднем в ръцете на руските шовинисти пак!?Ще има повторна вършачка и ще изтрепат остатъците от новозароденият елит!Нали???Агент Клайв Тенеси!ЦРУ!!!
80
0
 
7
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До Василев 125Всеки Военен експерт ще ти се изсмее1. Немските А ракети са на течен кислород и гориво - Руските с изключение на Р-1/2/3 Които са копие на А-7/ФАУ-2 са на "топли" горива демитилхлорид и азотна киселина(отровни вещества)2. Няма нито един МиГ Който да е без опашни стабилизатори или Предно хоризонтално оперение както са повечето от Миражите(чети и мисли преди да говориш)3. Първия европейски боен хеликоптер е 25 години след Мил-244. До момента няма САЩ танк с автомат за зареждане
79
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нато е терористична организация за държавен тероризъм и се използва за защита на интересите на малка банда международни престъпници банкери и шефове на корпорации, до един ***. На съвестта на Нато лежат животите на милиони невинни хора жени и деца избити от Нато за да могат горепосочените да заграбят богатствата на техните държави. Членството на България в Нато е НЕЗАКОННО и е заговор срещу българския народ и държавна измяна на тези които подписаха този НЕЗАКОНЕН договор.
78
0
 
5
 
! Отговори
ШАТО преди 8 години
До Василев извинявай адаме по спешност те приемаме в курило обади се в козяк че задълго ще се лекуваш от умствена деменция съпътстващо умопромачение от прекоморна употреба на гмо
77
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"САЩ запазиха военните си окупационни бази в ФРГ след 1991,а СССР даде свобода и независимост на ГДР 1991 г.Сега обединена Германия 24 години е окупирана единствено от военни на САЩ.Русия била заплаха!Защото няма руски военен окупационен контингент и военни окупационни бази в страните в Европа ли?Но САЩ разполагат и продължават да разполагат окупационни войски на територията на Европа.Само в Германия има 305 военни бази на САЩ.Защо няма нито една военна съюзническа НАТО база на ЕС в САЩ?"
76
10
 
4
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Представете си колко трябва да са нагли руснаците, след като ни продават най скъпия газ в ЕС, след като ни крадат банките и ни източват финансите с корумпирани енергийни проекти, нарушават ни въздушното пространство и ни съдят за АЕЦ Белене, и на всичкото отгоре имат претенции те да вземат поръчката за ремонта на руксите гробници миговете!!!???Представяте ли си каква наглост е това и каква шпионска мрежа трябва да имаш внедрена в страната за да се случи всичко това!?Агент Мат Харпър!ЦРУ!!!
75
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 125 ВАСИЛЯНАЛИ КАЗА ЧЕ ИЗЧЕЗВАШ ?
74
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 105 ВАСИЛЯВАСИЛЯ И СИ КУПИ ОТ СЕКС ШОПА НАДУВАЕМА КУКЛА -ДА ТИ СПАДНЕ НАПРЕЖЕНИЕТО ЯВНО Е ЧЕ И ЖЕНА ТИ НЕ СЕ ИНТЕРЕСУВА ОТ ТАКЪВ СНОБ... И СИ КУПИ ОТЕЧЕСТВЕНИ ПРОДУЕТИ ЩОТО ЗАПАДНО ГМО ТИ Е РАЗМЪТИЛО МОЗЪКА
73
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименСега ФРГ и ГДР= Германия не са окупирани от никой,защото там няма Путиновска диктатура. Русия е окупирана от Путин,защото е несменяем и промени законите ,за да продължи окупацията си. Путин е окупирал и Крим. И като погледнеш се чудиш коя държава е по-благоденстваща Путинова Русия и Крим или Германия?! :)
72
19
 
5
 
! Отговори
Василев преди 8 години
Руската военна техника е изцяло крадена и копирана!В това може да сте сигурни каквото ви казвам!Ракетните им технологии са на немците!Миговете са копирани от Мираж!Бойните вертолети от френските!Танковете им са копие и разработки базирани на американските!Какво да ви обеснявам и да ви отварям очите???Една кола не можаха да направят като хората, добре че дойдоха от Нисан-Рено да им направят новата Лада!Да не говорим, че обичат да крадат банки и енергетики!Агент Стийв Лорийн!ЦРУ!!!
71
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименБраво,браво, всички ни е страх от Русия. Нато го е страх , САЩ също. Каква страна, икономиката й по-мижава от Италия само. Пълно с руснаци емигранти в Западна Европа и САЩ, пък един американец или германец не е избягал в тази мощна Русия.
70
8
 
6
 
! Отговори
до 115 преди 8 години
Естествено, че Русие е заплаха. Всеки болен диктатор с ядрено оръжие е заплаха. Ти ако видиш на улицата луд с автомат, няма ли да се уплашиш?
69
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
о без един изстрел запада свали СССР. А в случая Путин искаше Украйна чрез шпионина си Янукович, но не му се получи комунистическия кгбейски номер, та взе Крим... За какво му е сега и той не знае,да плаща още пенсии и заплати при тая мижава руска икономика и тая обезценена жалка рубла. Всичко това е защото Путин е *** КГБ-еец......"САЩ запазиха военните си окупационни бази в ФРГ,а СССР и в частност Русия дадоха свобода и независимост на ГДР.Сега ФРГ+ГДР=Германия са окупирани само от САЩ."
68
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Мерят си п*шките. САмо че в НАТО има и черни, така че съответно ни е по-голям.
67
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До УменДоволен ще е Волен от теб. Днеска доста спам изработи във форума.
66
8
 
5
 
! Отговори
хаха преди 8 години
Толкова силна и богата Русия, че едно 100 000 руснака избягаха в България в търсене на по-добър живот. Знаете ли колко българина избягаха в Русия? НулаНольZeroNone