НАТО показва мускули на Русия

Започва най-голямото учение от 10 години
18 окт 2015 11:43, Александър Попов
314
НАТО показва мускули на Русия
Снимка: Reuters, архив

НАТО и съюзниците му започват утре най-големите си учения от над десет години в централната част на Средиземно море, съобщи Ройтерс.

Ученията ще бъдат демонстрация на сила в момент, когато Русия се опитва да възвърне влиянието си в източното Средиземноморие, отбелязва агенцията.

Макар че маневрите бяха планирани много преди руската въздушна кампания в Сирия и не са свързани с конкретни събития, ескалацията на конфликтите в Северна Африка и Близкия изток предизвикват НАТО да реагира на множащите се заплахи по границите й.

"НАТО се нуждае от стратегия за южния си фланг, за случващото се в тази дъга на нестабилност от Ирак до Северна Африка", заяви британският посланик в алианса Адам Томсън. "Ние също трябва да съгласуваме дългосрочен подход към Русия", добави той.

В ученията, които ще продължат пет седмици, участват 36 000 военни, 140 самолета и над 60 кораба.
Русия е поканена да наблюдава ученията.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


314
Още по темата: НАТО
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
2
 
9
 
! Отговори
НАТО Е ВРАГ преди 8 години
на БЪЛГАРИЯ и колкото по-бързо се проведе РЕФЕРЕНДУМ за излизане. / или падне властта на ***/ по-добре за нас
104
9
 
3
 
! Отговори
до 171 Бранник преди 8 години
Дори дa не прaви големи учения русия трепери от НAТО И СAЩ, по руЗките " медии" сaмо зa МОЩТA НA НAТО ГОВОРЯТ и че трябвaло дa се пaзят от Aмерикa, тук обaче руските *** мaй сa от " войнствените" AХAХAХAХрусия е НИЩО, ЗЕРО, НУЛЯ!................Потвърдено от Кундуз и страхуващите се талибани от американското окупационно НАТО в Афганистан.
103
2
 
18
 
! Отговори
КРАЯТ НА НАТО преди 8 години
вече се вижда. Никой не иска да воюва с РУСИЯ. А ние в БЪЛГАРИЯ само ги чакаме като СКЪПИ ГОСТИ
102
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога в България ,антибългари и русофили.......,..И в крайна сметка този,който е написал статия е българин, България му плаща ,а той отново защитава руското..,,........................*** като си те влече ей я Турцията,винаги може да станеш свободен както преди 1878 година,преди "руската агресия и обявяването на Княжество България за независимо".
101
10
 
1
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Дори дa не прaви големи учения русия трепери от НAТО И СAЩ, по руЗките " медии" сaмо зa МОЩТA НA НAТО ГОВОРЯТ и че трябвaло дa се пaзят от Aмерикa, тук обaче руските *** мaй сa от " войнствените" AХAХAХAХрусия е НИЩО, ЗЕРО, НУЛЯ!
100
9
 
1
 
! Отговори
до 165 Бранник преди 8 години
МИНОТAВЪР Е ВЕЧЕ НA ВЪОРЪЖЕНИЕ В US ARMY нaнaсянето нa Глобaлен военен удaр по русия може дa бъде осъществен в рaмките нa половин чaс след Зaповед от Президентa! *** москaли очень плохо...Потвърдено от Кундуз и няколко сватби в Афганистан,Ирак и Либия...
99
4
 
9
 
! Отговори
СОРОСОИДИТЕ преди 8 години
им се разтрепераха коленете като поиска РУСИЯ разрешение за прелитане. Страх ги е да не би някой самолет да вземе да кацне и да падне властта. ТИКВАТА И ПЛЕВЕЛА направо ще се .... от страх. Ще избягат с някой УСА транспортен самолет франко щата ЮТА и местните соросчета ще осиротеят
98
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Докога в България ,антибългари и русофили.......,..И в крайна сметка този,който е написал статия е българин, България му плаща ,а той отново защитава руското..,,
97
10
 
6
 
! Отговори
до 155 Бранник преди 8 години
Хиперзвуковaтa рaкетa нa СAЩ МИНОТAВЪР УНИЩОЖAВA ВСИЧКО И НAВСЯКЪДЕ! Никой нямa подобно ОРЪЖИЕ! СЛAВA US ARMYПотвърдено от Кундуз...Слава на САЩ...Слава на "демокрацията"
96
10
 
4
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
МИНОТAВЪР Е ВЕЧЕ НA ВЪОРЪЖЕНИЕ В US ARMY нaнaсянето нa Глобaлен военен удaр по русия може дa бъде осъществен в рaмките нa половин чaс след Зaповед от Президентa! *** москaли очень плохо...
95
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Селяни , представяте ли си да попаднем в ръцете на руските шовинисти пак!?Ще има повторна вършачка и ще изтрепат остатъците от новозароденият елит!Нали???Агент Клайв Тенеси!ЦРУ!!!...Най-големия бейби бум в България за 20 век е по времето на съществуването на СССР,70-80-те години!Защо ли?Какъв руски шовинизъм те гони?Най-евтиния ток е от АЕЦ Козлодуй,най-скъпия газ е заради българските прекупвачи и доставчици след границата.Защо ЕС ще строи "Северен Поток 2",а унищожи "Южен Поток"?
94
1
 
6
 
! Отговори
Tek sen преди 8 години
Dobra teritoria za igri e i vodata do NY .
93
3
 
17
 
! Отговори
от САМО НАТО преди 8 години
ще остане НАТО САМО. Хората се обръщат към РУСИЯ
92
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
SAMO NATO
91
0
 
7
 
! Отговори
до бранник преди 8 години
ще я яхнеш ли тази славна ракета да си одиш в УСАто
90
13
 
0
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Хиперзвуковaтa рaкетa нa СAЩ МИНОТAВЪР УНИЩОЖAВA ВСИЧКО И НAВСЯКЪДЕ! Никой нямa подобно ОРЪЖИЕ! СЛAВA US ARMY
89
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представете си колко трябва да са нагли руснаците, след като ни продават най скъпия газ в ЕС, след като ни крадат банките и ни източват финансите с корумпирани енергийни проекти, нарушават ни въздушното пространство и ни съдят за АЕЦ Белене...???Представяте ли си каква наглост е това и каква шпионска мрежа трябва да имаш внедрена в страната за да се случи всичко това!?Агент Мат Харпър!...Какви руски проекти?Само 1 пример:Най-скъпия ток е от ВятърЕЦ по ЕК директива и ТЕЦ на САЩ Гълъбово!
88
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хахаха " мускули " се показват на бойното поле а НЕ на тренировъчната площадка .
87
6
 
3
 
! Отговори
НАТО преди 8 години
до rusnak. Ела и ти да ти дадем 5-6 долара, че не си ял бял хляб от миналия септември.
86
0
 
2
 
! Отговори
АРМИЯ преди 8 години
имаше НР БЪЛГАРИЯ. КОЛОНИЯТА РБ има само жандармерия да пази олигарсите да не им вземат заграбеното от държавата. А да и няколо роти дето да си рискуват кожата в чужбина заради АМЕРИКАНСКИ ИНТЕРЕСИ