Северна Корея отхвърли ядрените преговори

Поиска САЩ да сключат мирен договор
18 окт 2015 09:25, Александър Попов
27
Северна Корея отхвърли ядрените преговори
Снимка: Reuters

Северна Корея отхвърли идеята за подновяване на преговорите за ядрената си програма, заявявайки, че подобни опити са приключили неуспешно.

Пхенян повтори искането си Вашингтон да преговаря за сключване на мирен договор, съобщи Ройтерс.

Изявлението на севернокорейското външно министерство беше направено ден след като президентът на САЩ Барак Обама и южнокорейската президентка Пак Гън-хе заявиха във Вашингтон, че са готови да преговарят с Пхенян за санкциите, но Северна Корея трябва да покаже, че сериозно се готви да изостави ядрените си амбиции.

"Ако САЩ настояват да поемат различен път, Корейският полуостров ще види само по-нататъшното укрепване на нашите неограничени средства за ядрено възпиране", се казва в изявлението. Според КНДР само подписването на мирен договор с Вашингтон може да разреши за постоянно конфликта на Корейския полуостров.

Северна и Южна Корея продължават да са технически в състояние на война. Примирието беше подписано през 1953 г. със САЩ, оглавяващи международните сили, подкрепящи Сеул и с Китай, който се би на страната на Пхенян.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още по темата: Северна Корея
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
PO-DOBRE PARI OT RUSIA,OTKOLKOTO OGRABVANE OT USA,I ZAPADNA EVROPA.DNES MERKEL NASTOIA DA SE RAZDELIAT ZAGUBITE NA FOLFSVAGEN GRUB MEGDU STRANITE CLENKI NA EVR.SAUZ.
13
2
 
4
 
! Отговори
маоист преди 8 години
Само хард срещу янките.Те от друго не разбират.
12
4
 
18
 
! Отговори
МРАВКА преди 8 години
БРАВО НА ДЕБЕЛАКА,НИКАКВО КОЛЕНИЧЕНЕ ПРЕД СВЕТОВНИЯТ ТЕРОРИСТ И АГРЕСОР С.А.Ю.
11
3
 
10
 
! Отговори
SS преди 8 години
гледам - някакво хамериканско *** тук ми е написало 1 минус. Със сигурност, това е кокошка, патица, или гъска ... или последното, без 'ка'
10
6
 
27
 
! Отговори
(-_-) преди 8 години
Северна Корея е под търговско - икономическо ембарго от доста години. Резултатът от това е катастрофа за нейното население. Корейският народ е много организиран и трудолюбив. Независимо от политическото им устройство те ще постигат успех. Това, че САЩ се гаврят с тях толкова време е показателно за това до къде могат да стигнат само и само да наложат своето. В случая агресора не е нито комунистическия режим, нито собственият им народ, а САЩ.
9
6
 
11
 
! Отговори
SS преди 8 години
я Северна Корея да вземе да стрелне пак една ракетка за размисъл... ама този път от онези, по-далекобойните... :)
8
1
 
10
 
! Отговори
опа преди 8 години
А защо Южна България е по-добре икономически от Северна България.
7
5
 
23
 
! Отговори
Д. Димитров преди 8 години
А защо САЩ не се откажат от ядреното си оръжие а напротив, правят още и още?Само ядреното оръжие на КНДР еъзпира САЩ, да направи същото, което прави навсякъде по света... да покровителдтва войни и да сее смърт! До кога?
6
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Като огладнеят и затракат с канчетата ще ги подновят пак, спокойно...
5
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен до 7...Не си схванал проблема.САЩ искат С.Корея да подпише мирен договор с Ю.Корея--а това е пълна глупост--защото С.Корея е воювала със САЩ,а Ю.Корея дефакто е окупирана от САЩ--с нея няма какво да се подписва.Точно тук е разминаването на позициите--САЩ не признават,че те са нападнали Корея-в следствие на което са се получили Ю.Корея и С.Корея....Затова и С.Корея иска договор със САЩ--това ще е в рамките на меж.право.
4
17
 
4
 
! Отговори
вуте преди 8 години
До реално "а санкциите наложени на С.Корея я спъват в развитието и--икономически и политически." Не санкциите,уважаеми,нещо друго я спъва.
3
23
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Преди 2 седмици КНДР заяви че е готова да води преговори със САЩ за мирен договор, днес вече не щат. Тия играят много евтини номера които се изтъркаха преди 50-60 г.
2
6
 
26
 
! Отговори
ььььььь преди 8 години
до 1 Окупацията на САЩ не е само в Корея.Тя е във Япония,Германия,Хаити,Доменикана,.....и т.н..И Забележи--САМО в три държави са налели пари американците -Корея,Япония и Германия--другото е мизерия и разруха.Явно гледат да не прекаляват с печатенето на долари и хич не им пука за населението на другите окупирани народи...Базата им на остров Диего Гарсия е направена след като са изгонили над 2 000 семейства коренни жители оттам....---та това е за америк.алчност и лицемерие накратко
1
13
 
28
 
! Отговори
реално преди 8 години
След като САЩ напада Корея,полуострова се разделя на две части.Ю.Корея практически и де-юре е окупирана от американските войски,а С.Корея и до ден днешен нямат подписан мирен договор със САЩ.Друг е въпроса,че американците наливат пари в Ю.Корея,а санкциите наложени на С.Корея я спъват в развитието и--икономически и политически.За САЩ наливането на пари не представлява трудност--нали те си ги печатат в неограничено количество--затова и отстояват интересите си....