Асад благодарен на Путин за военната намеса в Сирия

Русия готова да участва в политическото уреждане на кризата
21 окт 2015 12:12, Елка Василева
74
Асад благодарен на Путин за военната намеса в Сирия
Башар Асад и Владимир Путин. Снимка: БТА

Сирийският президент Башар Асад е благодарил на руския си колега Владимир Путин за оказаната военна подкрепа, предаде Ройтерс, като цитира стенограма от срещата между двамата лидери в Москва, публикувана на сайта на Кремъл.

"Бих желал да изразя огромната си благодарност към цялото ръководство на Руската федерация и на руския народ за помощта, която оказват на Сирия", казал Асад.

Още по темата

"Благодаря ви, че се застъпвате за единството на Сирия и за нейната независимост. Политическите стъпки, които бяха предприети от Руската федерация от началото на кризата, не позволиха събитията да се развият по трагичен сценарий", заявил още Асад.

Путин пък казал на срещата, че Русия е готова да даде своя принос за решаването на сирийския конфликт не само чрез бойни действия срещу тероризма, но и в хода на политически процес, в тесен контакт с други световни държави и със страните от региона, които са заинтересувани от мирно уреждане на конфликта.

Позитивната динамика в хода на бойните действия ще осигури основа за дългосрочно политическо уреждане, включващо всички политически сили, етнически и религиозни групи, отбелязал той.

По думите на руския президент на територията на Сирия срещу правителствените войски се бият минимум 4000 граждани на бивши съветски републики.

"Ние не можем да допуснем те да получат боен опит и да бъдат подложени на идеологическа обработка, след което да се върнат на територията на Русия", казал Путин.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
34.Тя е родена в Лондон . Има голяма разлика !
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Асад се жени през 2000год. но жена му е сирийка и се казва Асма Асад!
27
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
30.Не няма за твое нещастие !И на са пр'и като теб . Асад е завършил медицина и е специализирал в Лондон !
26
1
 
14
 
! Отговори
@@@@@@@@@@@@@@@@@@@@ преди 8 години
Защо учим история?! За да се поучаваме от грешките си в миналото и да не ги допускаме в бъдещето ни! Чудя се как фанатичните германци станаха толкова толерантни само за 80 години?! Как колонизатори като Франция и Англия станаха първи застъпници за мир и благоденствие в бившите си колонии?! Как САЩ пледират за мир, убивайки толкова много хора по Света в най различни войни, и използвайки срещу хора най - зловещото оръжие - атомната бомба?!Да беше отдавна - да сме забравили... Но не беше!
25
0
 
8
 
! Отговори
456 преди 8 години
До СТРАНДЖАТА$Извинете, кое е това момченце до Асад...$АМИ ОНОВА СЪЩОТО ,ДЕТО РАЗКАЗА ИГРАТА НА ХОЛИВУДСКИТЕ РАМБОВЦИ!То и да пишеш простотии не е лесно,съчуствам ти Странджа, Да си природно пр....ст си и съдба нелека!
24
0
 
17
 
! Отговори
славянин преди 8 години
Със Путин скоро щяло да стане ''това'', със Путин скоро щяло да стане ''онова'',......................и така вече 15 години откакто е на власт Путин..........................пък с него все не става ''това и онова''!? Що така бе ''пророци-демократи''!? Аз ще ви отговоря, ''пророци-демократи'', защо с Путин все не става вашето ''това и онова''! Защото зад Путин и над Путин стои Небето и го пази! Четете баба Ванга бе, ''пророци-демократи'', за да сте в час и да знаете!
23
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименКлетите германци искат руския ботуш, Хонекер и трабантите но тъмна и невидима сила ги кара да си избират политици, които да на тъмната страна.
22
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до анонси 3 Много трогателно, но истината е , че в момента Германия е хваната в стойка партер от САЩ, от която не виждам измъкване! Почти в същото положение сме и ние!
21
0
 
17
 
! Отговори
До 20 преди 8 години
20.Жената на Асад е родена в Англия през 1975 . Баща й е доктор - кардиолог.. Тя завършва Кралския университет - компютри и френска литература . Жени се за Асад през 2000, имат 3 деца.Асад Башар завършва медицина в Сирия и след това специализира в Англия .
20
1
 
11
 
! Отговори
анонси 3 преди 8 години
Германците винаги са били политически неадекватни - встрани от решенията на световните дела.Затова и бързо подпалват световни войни и кризи.Не е от днес.Преди 1000 години същите арогантни хора надат папството и искат да подчинят Църквата на техните графове.Резултат 100 г война в Европа .Тогава Френско ,английско ,ирландски монаси ,заедно с графове на Италия,,градове на Италия кралете на Англия и Франция се справят с тези демони .Затова Германия беше раздробена и 17 век.
19
12
 
0
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Ухаааа-колко минуси.Явно съм боднал кремълските фенове точно в десятката....
18
12
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 8 години
Извинете, кое е това момченце до Асад...
17
23
 
2
 
! Отговори
св.св.Маркс и Енгелс преди 8 години
Путин ако скоро не е ходил на зъболекар-бързо да го направи.Наближава денят в който ще зяпа като приятелчето си Саддам.
16
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин има опит с тия джихадисти и тези в Сирия трябва да ги изтрепе !
15
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 18 На кой жена му е англичанка, ***! Вече няколко пъти повтаряш измишльотините ти!На Асат жена му е сирийка, чул недо чул!
14
1
 
14
 
! Отговори
анонси 2 преди 8 години
И именно защото няма ценности Германия е атакувана от исляма.По скоро Германия кани исляма ,за да запълни вакума.Страшна работа се готви там.Англия се освести и е ред на Франция. Много будни немци вече се ометоха към САЩ,Канада и Нова Зеляндия.
13
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
15.Разликата е че не си забулват жените .На Агад жената е англичанка ! Европа не харесва сведските мъже !
12
1
 
20
 
! Отговори
Нещо любопитно: преди 8 години
За период от 100 дни , между Април и Юни 1994 година, в африканската държава Руанда биват убити близо 1 милион души! Забележителното е, че така демократичните и толерантни западни сили , въпреки възможностите си, са отказали да се намесят , дори са забранили на миротворците на ООН, които са били там , да стрелят! Естествено , по-късно Бил Клинтън заявява, че това е най-голямата му грешка, че не се е намесил...(след дъжд - качулка) И искате да повярвам колко са демократични САЩ и компания?!
11
2
 
11
 
! Отговори
ех преди 8 години
дано не съм свидетел ,когато Меркел ще крачи по същия начин рамо до рамо ,да му благодари за избавлението от т.н.МИГРАНТИ,НАТРЕСЕНИ И ОТ ОНГО БОНГО,след подслушването на телефонните и разговори
10
5
 
12
 
! Отговори
анонси преди 8 години
Знаете ли че германските комунисти дето станаха нацисти при Хитлер и мултикулти при ФРГ днес искат да станат ислямисти .Войната се вижда и с просто око.Германия от 1990 е разграден двор .Страна без културни жалони,без християнска идентичност ,страна просто на някакви дюнери и коли.Цивилизация в Германия няма.