Ромски погром във френския град Муаран

Завзели гарата, разрушили ресторант, атакували кметството...
Обновена: 21 окт 2015 09:26 | 21 окт 2015 09:18, Александър Попов
139
Ромски погром във френския град Муаран
Снимка: Reuters, архив

Сили на полицията и жандармерията пристигнаха спешно вчера в град Муаран, департамента Изер в Източна Франция, за да въведат ред там след устроения от ромски погром, предаде ТАСС. Местната префектура съобщи, че ситуацията е взета под контрол.

Както съобщи кметът на града Жерар Симоне, ромите поискали двама техни представители, задържани от полицията, да бъдат освободени, за да участват в погребение на сестрата на единия, загинала при катастрофа с автомобил.

След като властите отказали, ромитее устроили истински погром в града.

"Не по-малко от стотина души, въоръжени с арматурни железа, завзеха гарата, разрушиха един ресторант и нанесоха щети на обекти от градската собственост. Те подпалиха автомобили върху железопътните релси", каза кметът.

Той призна, че хулиганите са щурмували и сградата на кметството и се наложило всички служители да бъдат евакуирани оттам.

Училищата в града спешно заключили вратите си и не пускали учениците навън, за да не пострадат при настъпилите безредици. Движението по жп линията и по минаващата край града автомагистрала било спряно. Ромите подпалили дървени сандъци на магистралата. Те ограбили и терминала за плащане на пътна такса.

"Смятам тези действия на циганите в града за абсолютно недопустими", подчерта кметът.

Наред със събитията в Муаран започнал и бунт в затвора Етон в друг източен департамент - Савоа. Именно там излежава присъда един от хората, чието освобождаване поискали ромите.

В бунта участвали около двайсет души. Затворниците подпалили пожар в затвора и барикадирали редица врати. Пътят на служителите на затвора към изхода се оказал блокиран и те се затворили в няколко помещения. Сега на място там е пристигнала спецчаст с опит в потушаването на затворнически бунтове.

Премиерът на Франция Манюел Валс решително осъди "абсолютно недопустимото насилие" в страната.

"На такива събития може да бъде даден само един отговор - твърдост и решителност при възстановяването на реда", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още по темата: Францияциганироми
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
0
 
39
 
! Отговори
Отдавна си го търсят преди 8 години
Целият ЕС трябва да предприеме сурови мерки - принудителен труд,никакви соц.помощи, строги наказания за типичните за този етнос престъпления,ограничаване на раждаемостта до едно дете на семейство.Последното да се предприеме като предпазна мярка срещу опасността от унищожаване на европейската култура и прогонване на коренното европейско население поради терор отстрана на този етнос,който след 50-100 г. ще стане болшинство.Ако в рамките на 5 г. и тези мерки не дадат резултат - изгонване от Европа
72
0
 
42
 
! Отговори
gtf преди 8 години
Нали много акъли давахте за интеграция.. кво стана а ? Крайно време е Ес ако иска да бъде наистина водещ, да се раздели с подобна ***, не да я увеличава
71
1
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Май е време да се пуснат комините.
70
0
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Тия роми са нищо в сравнение с тренираните бойци-дезертьори, пардон "бежанци" които заливат Европа.
69
0
 
53
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
Ромите искат да се интегрират, а франсетата не искат. Естествено е ромите да се разсърдят, това е разбираемо за всеки нормален ром.Жалко, че не съм на власт де. Щях да интегрирам всеки ром по отделно, а после и вкупом. До пълна и окончателна интеграция.
68
0
 
52
 
! Отговори
хм! преди 8 години
А френската полиция къде е бляла в това време?
67
0
 
45
 
! Отговори
Asiti преди 8 години
Kak moje takovo nasilie.Kade e Helsinskiqt komitet? i organizatsiqta pravata na choveka.integrirayte gi.
66
1
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пристигнала спецчаст с опит в интегрирането :)))Като не разбират от български "чекай бе бате!" са им наврели *** глави в зад,ниците :)
65
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
защо не мога да зитирам кмета на френския град ?
64
1
 
56
 
! Отговори
True преди 8 години
Франсетата,ако бяха хитри,щяха да оженят някой алжирец за Айше,да им осигурят ядене и пиена за сватба от три дена и три нощи в Булонския лес.След уреченото време,във Франция или няма да останат алжирци или гурливи.Защото една черна нинджа може да се интегрира само от друга черна нинджа.
63
1
 
82
 
! Отговори
ГРАЖДАНСКА ВОЙНА преди 8 години
МИСЛЕТЕ, какво ни чака тук в България!До къде ни водят ДПС, ГЕРБ, БСП, ДЕМОКРАТИ... всички те!Започва строеж на джамия в Столипиново. Нали се сещате, че след 10 години РОМСКИЯ ПРОБЛЕМ ще се нарича ЕТНИЧЕСКИ, а това е равносилно на ГРАЖДАНСКА ВОЙНА.
62
1
 
76
 
! Отговори
True преди 8 години
1000 гурливи запалиха "великата" държава Франция,а самите франсета стоят и подсмърчат с умоляващ поглед.Ако им изпратим 100 000 гурливи,във Версай на Цар Киро на ушенце ще свирят Марсилезата.
61
0
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"На такива събития може да бъде даден само един отговор - твърдост и решителност при възстановяването на реда", каза той.===А? Ама това ще е дискриминация!А после нас обвиняват, че не сме си интегрирали ромите.
60
2
 
84
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ако някой нарича българите ***, коментара му не го трият. Обаче ако наречеш това племе с истинското им име, следва незабавна модераторска намеса. Защо, след като и в други държави, например Германия и Гърция са известни с подобно име? Значи в този случай обръщението към тях е расистко, а към българите е допустимо всякакви обиди да се използват. Предлагам на читателите да не ги наричат с нелепото "роми". Още не са ни задължили със закон, но няма да се учудя ако пробват скоро.
59
1
 
80
 
! Отговори
БуеН нЕрЕз преди 8 години
Франция е земен рай за ромите.Дават им безплатни жилища и социални помощи без да ги карат да работят.Жалко,че нашите роми не са информирани за тази далаверка.
58
0
 
77
 
! Отговори
Библеист преди 8 години
А вие представяте ли си какво ще се случи, ако дойде някаква криза - я финансова, я необичаен глад, каквито предстоят....Тая *** ще те разкъса на улицата, ако и се препречиш като случаен минувач...Не е зле още от сега да се снабдим с оръжие - дори газовия пистолет ще свърши някаква работа.Да дойдат да ме съдят за самоотбрана...
57
0
 
83
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бат Сали барабар с цялото ДПС и ЕНИЧЕРИТЕ, да отидат във Франция да им покажат някой друг ЧАЛЪМ !
56
1
 
109
 
! Отговори
Judge Dredd преди 8 години
Има ли още някой, който да си мисли, че тези индивиди могат да се интегрират?!?!?!??!Аре, бе, еврогейци! Интегрирайте ***!!!!!!!!!!!!!!!!!
55
3
 
97
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
Кога най-сетне белият човек ще разбере ,че черните са ни обявили война !!!
54
0
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не е за вярване как изчезват коментари. Не рзбирам какможе ***, да се цензорира, като не е нито расистка или *** дума.