Европа – длъжна да приема бежанци с отворени обятия

Меркел: Създадохме правата на човека, трябва да ги спазваме!
Обновена: 23 окт 2015 22:30 | 23 окт 2015 20:55,
478
Европа – длъжна да приема бежанци с отворени обятия
Снимка: bgonair.bg

Европа няма друг избор, освен да приеме добре бежанците, които бягат от тероризма. Това заяви германският канцлер Ангела Меркел по време на Конгреса на Европейската народна партия в Мадрид. Тя обаче отново изтъкна, че икономическите мигранти трябва да напуснат Eвропа, защото иначе затрудняват помощта за онези, които имат нужда от нея.

На същия форум бившият френски президент Никола Саркози призова за нова европейска политика спрямо бежанците, която да се основава на ново Шенгенско споразумение.

В Мадрид ясно излязоха на яве разделения в редиците на европейските коснерватори относно бежанската вълна. Унгарският премиер Виктор Орбан категорично защити укрепването на европейските граници и депортирането на бежанците.

"Това, което виждаме, не е бежанска криза, а масова икономическа миграция, в това число и на терористични единици", заяви Орбан.

За Меркел обаче Европа няма право на крачка назад от своите принципи и като по-проспериращ регион е длъжна да помогне на страни като Турция, Ливан и Йордания.

"Всеки човек, който пристига в Европа, трябва да бъде третиран човешки. Ние създадохме нормите, свързани с правата на човека и трябва да ги изпълняваме. Всички, които покриват критериите от Женевската конвенция трябва да получат помощ, защото бягат от война и тероризъм!", заяви канцлерът Меркел.

Бившият френски държавен глава Никола Саркози предупреди, че Шенгенското пространство е пред разпад и е необходима промяна.

"Не може да има солидарност между нас, без обща европейска миграционна политика.", посочи Саркози.

Председателят на ЕК Жан-Клод Юнкер прогнозира, че кризата далеч няма да е приключила до Коледа. А дългосрочните мерки според него няма как да се вземат на национално ниво, необходим е общ европейски отговор, колкото и труден да изглежда той.

Вижте повече във видеото на bgonair.bg

Гледайте още видео материали от "Свят" bgonair.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


478
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
273
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това, което виждаме, не е бежанска криза, а масова икономическа миграция, в това число и на терористични единици", заяви Орбан. Ще се омешаме с мигрантите и *** доказвай какви сме!
272
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Среща на аматьорската лига в Мадрид.
271
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това бабе още ли не са го обесили немците?
270
0
 
9
 
! Отговори
MovieMaker преди 8 години
Този филм вече сме го гледали! Пълна скука: едни германци съсипват Европа, след това други руснаци я освобождават....Путин взима Оскар за главна мъжка роля. Излизам да взема едно букетче за победителите. Дано не се забавят!
269
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
baba MERKEL Е умопомрачена.Всички шваби са с повредени мозаци.предполагам че това е дело на америка.Не сам сигурен но янкте са им пуснали нещо във въздуха и те не могат да мислат.
268
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Това някакъв възраждащ се фашизъм ли е???
267
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли кой да ги озапти тия абсолютно побъркани евротунеядци. По стълбовете.
266
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Отворете досието на Меркел
265
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бащата на меркел г-н Каснер е критикуван, поради особено добрите му контакти с Лотар де Мезиер, в съпричастност с бившите тайни служби в ГДР
264
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, Оланд, Камерън, Юнкер и останалите военнопрестъпници от ЕК трябва да бъдат осъдени на доживотен затвор за геноцид и престъпления срещу човечеството. Тези продажни негодници ислямизират Европа и унищожават християнството по заповед на Мамона.
263
2
 
13
 
! Отговори
ТАТО преди 8 години
Меркел съвсем изкукурига горката.Глупаво е, като сгрешиш да не се поправиш, а да продължаваш да грешиш и това да вреди на нацията ти, тя ще стане политически труп.Жалко,беше симпатична лелка.Явно американците я водят за носа,горката и тя е купена.
262
0
 
6
 
! Отговори
Гошо преди 8 години
Че бегаме от тоя *** съюз
261
0
 
3
 
! Отговори
Drago преди 8 години
HM... 472 vs 378 comments ... no comment!
260
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДРУГАРКО ОТ ЩАЗИ ПРИЕМАЙ СИ ГИ ВКЪЩИ И СИ ГИ ГЛЕДКАЙ. В МЕСТО ДА СИ БРАНЯТ ДЪРЖАВАТА ТЕЗИ ТАКА НАРЕЧЕНИ БЕЖАНЦИ ТРЪГНАЛИ ДА ТЪРСЯТ НА РАБОТАТ ЛЕКОТО И НА БАНИЦАТА МЕКОТО. И АЗ ИСКАМ ТАКААААААААА
259
0
 
42
 
! Отговори
койчо преди 8 години
Меркел е абсолютно луда! Едно е да предадеш държавата и народа си, но тя предава целия европейски съюз и за жалост ние сме в него!!!
258
0
 
22
 
! Отговори
Tonygl преди 8 години
На мен ми се струва, че и без това вече е почнала третата световна и Русия ще има дейно упастие в нея и се чудя на запад ли да гледаме и да семешаме с арабите или да се молим пак Русия да ни окупира... Кое епомалкото зло ?
257
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MERKEL E ZA BESILO.
256
0
 
64
 
! Отговори
българка преди 8 години
На никой африканец или арабин не се чувствам длъжна и не ме интересува гладен ли е болен ли е ,след като родителите ми мизерстват с по 300 лева пенсии,а аз си плащам здравните осигуровки, и каква е Меркел да командори държавите от ЕС И ЗАЩО ТРЯБВА ДА ИЗПЪЛНЯВАМЕ НАРЕЖДАНИЯТА НА ЕДНА ДЕМЕНТНА ЗАБЛУДЕНА ЖЕНА
255
0
 
49
 
! Отговори
германио,германио преди 8 години
даде ни хитлер и не се минаха и 70г. и се появи меркел,ако не искате този път света да ни изтрие от лицето на земята махнете тая никаквица-ще ми говори за правата на човека-мюсулманите не са човеци ,те са децата на луцифер
254
0
 
35
 
! Отговори
ko40 von selo преди 8 години
точно както меркел иска, правата на човека. мюсюлманите не са хора. те са деца на дявола. по друг начин човек ме може да си обясни варварщината им. а може и да гласуваме правата на европееца и останалите. не може някакъв пустиняк да има равни права в моята държава. тва е абсурд. тогава не ни трябва гражданство