Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров

Няма индикации самолетът да е бил свален
Обновена: 31 окт 2015 11:26 | 31 окт 2015 10:38, Елка Василева
375
Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров
Снимка: архив, Reuters

Руският пътнически самолет, който беше изчезнал от радарите, се е разбил на Синайския полуостров в Египет.

Отломки него са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предаде ДПА, като се позова на представител на египетските авиационни власти.

На борда на самолета е имало общо 224 души - 217 пътници и 7-членен екипаж, предаде Ройтерс, като се позова на руските авиационни власти.

Пасажерите са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца.

Разбилият се самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.

Летателният апарат е паднал в планински район в централната част на Синайския полуостров при лоши метеорологични условия. Това затруднява достъпа на спасителните екипи до самолета.

Няма индикации самолетът да е бил свален, предаде Ройтерс, като се позова на представители на египетските сили за сигурност.

"Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднал близо до летището на град Ел Ариш.

Малко преди самолетът на руската авиокомпания "Когалимавиа", връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Още по темата

Самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

Руският самолет се е разбил в централната част на Синайския полуостров, съобщи малко по-рано египетският премиер Шериф Исмаил.

Преди това се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Самолетът е било предвидено да кацне в Санкт Петербург в 12.10 ч. московско време (11.10 ч. българско време).

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове, пише БТА.

Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на "Ислямска държава", извършват атаки в Синай почти ежедневно и убиха стотици войници и полицаи през последните две години. .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 243- Ти БЪЛГАРИН ли си? Защото етнически българин няма как да пожелае това на други етнически българи! ПРИЗНАЙ СИ, ЧЕ СИ РУСНАК И РУСКИ ГРАЖДАНИН- какво се преструваш на българин?! Жалка картинка си!
151
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не разбирам извратеният манталитет на русофилите. Излиза, че ако човек не съчувства на жертвите от катастрофата, значи: не е българин; е морален *** и най- върлият античовек на света! в катастрофата са загинали САМО руски граждани. Защо съчувстващите на руснаците не съчувстват и на румънските тинейджъри, загинали в дискотеката в Букурещ? Те не са ли ХОРА? Става ясно, че 3/4 от пишещите "съчувствие" за руските загинали граждани, са етнически руснаци или единият им родител е руснак!
150
6
 
1
 
! Отговори
75 преди 8 години
Фашистка пропаганда. Руски самолети,никога не са падали, не падат и няма да падат.Това става само със самолетите на американските фашисти.
149
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съболезнования на близките на загиналите! И да им изсъхнат ръцете на всички дето пишат глупости по темата!
148
3
 
9
 
! Отговори
преди 8 години
Не знам кое е по голям ужас.Дали тази трагедия на този самолет , или това , че трябва да си българин , едновременно с драскачите написали тези ужасяващи коментари.Да се търпят подобни извратеняци е по голям ужас.
147
22
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На руските трошляци не им трябват ракети ... те сами си падат :)
146
6
 
11
 
! Отговори
ha ha преди 8 години
*** жалки, дайте си малко почивка, не вярвам и за това да Ви палащат от усЪ 'ембъсито"
145
12
 
5
 
! Отговори
Стоян преди 8 години
Не съм русофил, реалист съм! И на стина господ бави, но не всеки път!
144
17
 
21
 
! Отговори
до оня преди 8 години
Кога са ни помагали американците? Приеха ни в НАТО и това е което запази България цяла. Ако не бяхме в НАТО изрoдът Путин, ненаял се на територия щеше и от нас да заграби земя.
143
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Наджип от ХасковоНе си никакъв Неджип а гнусен и *** русофилски ***
142
16
 
4
 
! Отговори
Наджип от Хасково преди 8 години
Абе ние мразим русия по обясними причини защото са ни разделили. Половината ми рода е в Истанбол. Ние сме остана ли тука незнам поради какви причини. Сигурно заради имоти. Аз съм женен за българка и имам две деца голями Ахмед и Хасим. Та ние ги мразим, но вие не знам защо. Може би найстина през турско е било похубаво.
141
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СтоянЕдин от най-великите творци - Мигел де Сервантес Сааведра - е смятал, че неблагодарността е най-страшния човешки грях.Съболезнования на роднините и близките! Страшна трагедия. 224 загубени живота. Скърбим.
140
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1 227 След всяка война между двете империи територии и градове са минавали от една страна в друга , от Османската империя е изселвано християнско население в Крим и Бесарабия, вкл и българско. До 1878. След тази война се пръква България и има ли преселване, вкл насилствено на българи в Руската империя?
139
11
 
3
 
! Отговори
8 преди 8 години
Поета е кажал, *** се римува най-добре с мрътъф!
138
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да пази Бог. всички пътуваме и никой незнае кога какво ще му се случи.
137
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Малка подробност за авиокомпанията, има регистрирани 5 самолета и досега 4 произшествия, мисля това е достатъчно красноречиво за сериозни проблеми с нея, иначе лети и до Бургас през летния сезон
136
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До СТРАНДЖАТААко руснаците са имали искреното желание да ни видят свободни....Хайде стига с категории като - АКО, Искрено... Ето , аз ти казвам - имали са искрено желание да ни видят свободни още от 1824 г. И така искрено , та до 1878 г.Вместо да плювате Русия , мразете Англия за онова време!
135
11
 
4
 
! Отговори
8 преди 8 години
Шо да жала 220 и кусур руски баракуди!? На тех жал ли им е, че поръбиха българия за 45 години? Жал ли им е, че дори и сега ни ръбят!? Да *** тия баракуди...
134
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Аре, де! Нещо по-подробно? Райхщадско- , Будапещенско, войната е десета... резултатът - освободена България. За първи път от 500 години на картата на Европа пак се пише - БЪЛГАРИЯ. Някоя друга държава да е направила война заради България?
133
11
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Kато цяло руските авиокомпании са си опасни, там се пренебрегват всякакви норми за безопасност на полетите, конкретно за тая нямам наблюдения, но предполагам не е изключение от общата картина, да не говорим че повечето им пилоти са си малко камикадзета