Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров

Няма индикации самолетът да е бил свален
Обновена: 31 окт 2015 11:26 | 31 окт 2015 10:38, Елка Василева
375
Руският самолет се е разбил на Синайския полуостров
Снимка: архив, Reuters

Руският пътнически самолет, който беше изчезнал от радарите, се е разбил на Синайския полуостров в Египет.

Отломки него са били открити на Синайския полуостров, в Североизточен Египет, предаде ДПА, като се позова на представител на египетските авиационни власти.

На борда на самолета е имало общо 224 души - 217 пътници и 7-членен екипаж, предаде Ройтерс, като се позова на руските авиационни власти.

Пасажерите са били руски туристи, връщащи се от почивка в Египет. В списъка с пътниците фигурират 200 пълнолетни и 17 деца.

Разбилият се самолет е напълно унищожен и повечето хора на борда вероятно са загинали, предаде Ройтерс, като се позова на представител на властите, пристигнал на мястото на катастрофата.

Летателният апарат е паднал в планински район в централната част на Синайския полуостров при лоши метеорологични условия. Това затруднява достъпа на спасителните екипи до самолета.

Няма индикации самолетът да е бил свален, предаде Ройтерс, като се позова на представители на египетските сили за сигурност.

"Еърбъс А321" на руската авиокомпания "Когалимавиа" е паднал близо до летището на град Ел Ариш.

Малко преди самолетът на руската авиокомпания "Когалимавиа", връщащ руски туристи от почивка в курорта на Червено море Шарл ел Шейх, да изчезне от радарите, пилотът е поискал аварийно кацане на най-близкото летище, съобщиха източници от международното летище на египетската столица Кайро, цитирани от ТАСС.

Самолетът е бил на височина от над 9000 метра, когато командирът на полета съобщил, че радиостанцията се е повредила, и поискал разрешение за кацане. След това връзката била загубена.

Още по темата

Самолетът е излетял в 6.51 ч. московско време (5.51 ч. българско време). В 7.17 ч. московско време той не влязъл във връзка с диспечерите в Ларнака, Кипър, и изчезнал от радарите.

Руският самолет се е разбил в централната част на Синайския полуостров, съобщи малко по-рано египетският премиер Шериф Исмаил.

Преди това се появиха информации, че летателният апарат е напуснал въздушното пространство на Египет и е влязъл във връзка с турски диспечери.

Самолетът е било предвидено да кацне в Санкт Петербург в 12.10 ч. московско време (11.10 ч. българско време).

Египетските и руските власти са създали кризисни щабове, пише БТА.

Обстановката на полуострова в Североизточен Египет е много нестабилна. Ислямистки групировки, сред които местният клон на "Ислямска държава", извършват атаки в Синай почти ежедневно и убиха стотици войници и полицаи през последните две години. .

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


375
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 271- да кажем, че история на България се изучава в средното и висше образование! "...На моя дядо баща му е заклан заедно със съпругата му и най голямия син, както си е седял вкъщи!.." И след това негов брат, племенник , вуйчо, чичо, не се е записал в Българското Опълчение и не е воювал за независимостта на България в руско турската война, така ли? Това ли ми пишеш? Ако е така- ясно- не си българин....
171
0
 
0
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Хамериканците са го направили!!!
170
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 270- А вие- родоотстъпниците и националните предатели - си имате даже партия в България! Не се занимавам с де*****билите й, но все някой трябва да ви спре да вменяване вина и едва ли не - извършването на чудовищно престъпление на всеки, който не съчувства на руснаците! В самолета е имало САМО руски граждани- те това ви е болката, нали? Ако имаше БЪЛГАРИ в самолета, дали щяхте да пишете същите неща за всеки, който не съчувства за *** им? НЕ, НАЛИ?
169
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 265 Аз не знам перфектно историята, но пък ти я изопъчаваш! Кажи колко са загиналите български, и колко са загиналите руски войници в освобождението на българия! На моя дядо баща му е заклан заедно със съпругата му и най голямия син, както си е седял вкъщи! Дядо ми е бил на два месеца и лела му го отглежда!
168
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 267- Не се занимавай с моя дядо- гледай си твоята рода! И аз мисля, че дядо ти се обръща в гроба от твоето родоотстъпничество, но какво от това- по- умен, по-морален и по- интелигентен няма да станеш...
167
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 262- руснако , ЗА ПЕТ ВЕКА ОСМАНЦИТЕ НЕ СА МОГЛИ ДА ПРОМЕНЯТ БЪЛГАРСКИЯ ГЕН- да не мислиш, че щях да се казвам мюмюн, ако не беше руско турската война?! Много бъркаш! А русия е изтеглила войниците си от българската армия, за да не можеш да защитим Съединението и е била против Съединението! С две думи- докато руснаците не спрат да ядат краката на българите, са ми безразлични руските жертви където и да е било по света, по каквато и да е причина! Това е положението!
166
3
 
5
 
! Отговори
Чебурашка преди 8 години
До до 255Стига с това Мюмюн бе руски ибрик. Умирате да вменявате на българите, че от благодарност трябва вечно да пълзят в краката на руснаците и да им целуват задниците
165
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 260???????????? Ти нормален ли си? Ако не си завършил 7ми клас и никога не си учил история на България- никой не ти е виновен! Учи, вместо да пишеш идиотии!
164
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
257-прав си-но цапска Русия
163
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 258- Който не уважава паметта на МОИТЕ деди, НЯМА ПРАВО да изисква от мен уважение на паметта на своите деди! Айде- бегом в някоя политическа тема! И не пипай паметта на прапрапра дядо ми, защото ако не беше той, нямаше сега да пишеш в БЪЛГАРСКИ форум, понял?
162
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
255- Май****ната й на русия! България е моята Родина, а не русия! Знаеш ли колко жертви дадоха БЪЛГАРИТЕ в руско турската война и че те са В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ загиналите руски имперски войници? АКО си българин, с какво право ПЕТНИШ причината, заради която тези българи са загинали, за да се подмазваш на руснаците? Ти български МОРАЛ, нямаш ли? Уважение към БЪЛГАРИТЕ нямаш ли? И твърдиш, че си българин?! Аха- ей сега ти повЕрвах...
161
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
255 Не искам да съм остър, но като гледам 25години какви " будители" ни управляват! 500години, какви ли са били! Айде стига пра дядоти, същия като пра дядото на разБойко! Пали гомите и не ми се прави на свестен
160
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Плевналиев не се държи честно към българскя избирател! Не сме го избрали да заеме антируска позиция, само защото е компрометиран, и сащ го държат на кайшка заради офшоркити сии и произхода на парите си! Да е мислил, когато се е кандитатирал! Аре моля ви се, народа го избра, не да ни разваля отношенията с който и да било!
159
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заради руските държавни ***, които ПОСТОЯННО твърдят, че русия ни е подарила свободата и че българите не сме дали никакви жертви, като по този начин ПОЗОРЯТ И ПЕТНЯТ и паметта на моят пра-пра-пра дядо- БЪЛГАРСКИ ОПЪЛЧЕНЕЦ, НЕ СЪЧУВСТВАМ И НЕ СКЪРБЯ за смъртта на руските граждани в самолетната катастрофа. Когато спрете да се гаврите с паметта на умрелите българи- опълченци в руско турската война , ТОГАВА ще ревизирам отношението си към руснаците!
158
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
250- АКО си българин, не може да нямаш в родата си поне ЕДИН пра-пра-прадядо, който е участвал като опълченец! РУСИЯ НЕ Е ПОДНЕСЛА НА ТЕПСИЯ СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ! БЪЛГАРИТЕ, ЗАГИНАЛИ ЗА СВОБОДАТА НА БЪЛГАРИЯ, СА В ПЪТИ ПОВЕЧЕ ОТ РУСКИТЕ ИМПЕРСКИ ВОЙНИЦИ, ЗАГИНАЛИ В РУСКО ТУРСКАТА ВОЙНА ОТ 1877Г.! СПРЕТЕ ДА ПЕТНИТЕ ПАМЕТТА НА БЪЛГАРСКИТЕ ОПЪЛЧЕНЦИ, руски държавни ***!
157
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До СРАНЖАТА 216 и дрКви 100 000 бе илитерат. Цялата армия е била 196000. За вас русофилите ви идва итвътре да лъжете
156
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А русофилите не бяха ли извратеняци когато ликуваха по повод смъртта на президентския син. Чак форума соряха заради глупостите ви. Бог да прости загиналите и да не се т руе и блокира, защото това е истината
155
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
247- Не очаквайте нормални коментари по съществото на темата, когато руската информационна война чрез *** си представя една самолетна катастрофа като едва ли не атентат срещу русия и като се вменява несъществуваща вина на всеки българин, че ако не съчувствал на руските жертви, значи е морален нечовек! Руската пропаганда не пропуска да замаже грешките на РУСКИТЕ пилоти, за да създаде политически казус там, където той никога не е съществувал...
154
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 242- Забрави ли, когато един дърт руски националист- жириновски- се ИЗГАВРИ С ЦЯЛ ЕДИН ХРИСТИЯНСКИ НАРОД- БЪЛГАРИТЕ- като каза, че трябвало да целуваме краката на руснаците и го каза в руския парламент? Сега всичко това се ВРЪЩА на руснаците! Който е посегнал със зло към българите, бял ден не е видял- това е положението!
153
0
 
1
 
! Отговори
Чекист преди 8 години
Учудихте ме... Мислех, че вече тук се обсъждат преговорите м.у екипажа и грешките на пилотите, но този път е скромно...