Румъния скърби за 27-те загинали в дискотека

От днес започва тридневен траур в страната
Обновена: 1 ное 2015 11:19 | 1 ное 2015 09:27,
9
Румъния скърби за 27-те загинали в дискотека
Снимка: архив Reuters

От днес Румъния е в тридневен траур заради фаталния инцидент, който отне живота на 27 души. През деня вчера десетки отидоха до мястото на трагедията, за да оставят цвете и запалена свещ, включително румънският президент Клаус Йоханис.

Още по темата

27 души загинаха, а близо 200 са в болница след пожар в дискотека в Букурещ. Огънят лумнал малко след полунощ по време на концерт на група "Goodbye to Gravity".

Смята се, че пожарът е причинен от фойерверки, възпламенени в закритото пространство, макар групата да не е имала официално разрешение за това.

Сцената се запалила за секунди и пламъците стигнали до тавана. Дървената конструкция се срутила върху хората, които са се задушавали от гъстия дим.

В дискотеката е имало близо 400 души. Заведението се помещава в подземието на стара фабрика за обувки, която има два тесни изхода, съобщава bTV. В паниката започва блъсканица, при която мнозина са пострадали, а много са загубили живота си на път за изхода.

Това е една от най-ужасните трагедии, сполетявали Румъния в последните десетилетия.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
3
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Не става ясно защо е използван лесно запалимият полиуретан вместо по-качествени труднозапалими звукопоглъщащи плоскости. Ако имаше такива нямаше да се стигне до сериозни инциденти.
6
0
 
10
 
! Отговори
Жоро преди 8 години
До ХА-ХА-ХА !Нито един не е бил с маски! Концертът не е имало нищо общо с Хелоуин! Недейте! Това е ужасна трагедия, за която са виновни онези от властта и институциите, позволили този клуб да дайства без разрешителни от пожарна и без гасителни системи! И вече жертвите са 29! Господ да ги пази!
5
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пищните декори и съпътстващи ефекти са неизменен атрибут на посредствеността в сценичното изкуство, български израз на която са мутафчиевщината и токмакчиевщината. Трагедията в Букурещ за пореден път демонстрира зловещите страни на тази посредственост.
4
7
 
4
 
! Отговори
ХА-ХА-ХА ! преди 8 години
Част от младежите са били със зловещи маски за предстоящия Хелоуин.Рок групата е изпълнявала песен с името "Днес е деня на нашата смърт" точно в момента, когато е избухнал пожара ...Е, ако и това не е да призоваваш сам Злото, здраве му кажи !
3
8
 
1
 
! Отговори
онбашията преди 8 години
ако бяха гледали мисия лондон, това нямаше да се случи
2
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съболезнования на приятелския румънски народ !
1
1
 
19
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
преди години българия имаше 7 деца смачкани по подобен начинсъболезнования на семействата