27 души загинаха при пожар в нощен клуб в Букурещ

Огънят вероятно е предизвикан от фойерверки
Обновена: 31 окт 2015 07:48 | 31 окт 2015 07:34, Елка Василева
35
27 души загинаха при пожар в нощен клуб в Букурещ
Снимка: Reuters

При пожар в нощен клуб в Букурещ загинаха 27 души. Ранени са 180 души, а болниците са толкова претоварени, че част от пострадалите са настанени в коридорите, предаде РИА Новости.

В клуба е имало между 300 и 400 посетители. Огънят вероятно е предизвикан от фойерверки, които организаторите използвали по време на рок концерт. Пожарът бързо се разпространил в малкото заведение.

Очевидци разказаха пред Антена 3 ТВ, че в клуба е имало между 300 и 400 млади хора и само една врата. Когато  лумнали пламъците, отначало младежите помислили, че те са  част от шоуто и не реагирали незабавно.

После настъпила паника и всички се втурнали към единствения изход.

Повечето пострадали имат травми и счупени крака при мелето или интоксикация от вдишания дим.

Управителят на Офталмологичната болница Моника Поп заяви, че там са лекували тийнейджъри на възраст от 14 до 16 години за наранявания.

След като чули новината, хора започнаха да прииждат към клуба, търсейки близките си, с които не могат да се свържат. Тревогата им се засилваше от факта, че посетителите не носели документи за самоличност и жертвите не може да бъдат идентифицирани веднага.

Човек, който успял да се измъкне от клуба, заяви, че димът се разпространил и всички се втурнали към изхода.

„Някои от приетите в болница имат изгаряния по цялото тяло“, заяви свидетел. „Повечето от жертвите са тийнейджъри и студенти“, добави той.

По думите на главния секретар на здравното министерство на страната Раед Арафат броят на жертвите вероятно ще расте, тъй като има тежко ранени.

Според Бърза помощ много от пострадалите са чужденци, които не говорят румънски.

Президентът на Румъния Клаус Йоханис излезе с изявление, в което казва, че е „шокиран и дълбоко натъжен“ от събитията през нощта.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още по темата: Букурещпожар
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
vlady преди 8 години
Не става ясно защо е използван лесно запалимият полиуретан вместо по-качествени труднозапалими звукопоглъщащи плоскости. Ако имаше такива нямаше да се стигне до сериозни инциденти.
24
1
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 8 години
Румъния е толкова напред , че и след 20 години няма да ги стигнем .
23
5
 
6
 
! Отговори
Халифата преди 8 години
Сбогом мила ми Европа. Хора известни или не всячески се опитват да те затрият. Най-стариите демокрации на света буксуват, а горкичките балкани дето векове наред мир и ред не са видели страдат, боледуват, беднеят, умират и ИЗЧЕЗВАТ! Да живее бати Китай и чичо Сам.
22
24
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Така е като се кланят на сатаната , ще горят в ада !
21
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Винаги съм твърдял, че този който примамва тези хора в тези клубове е главният виновник. Две мнения няма. След като си решил да печелиш, трябва да премислиш всичко по 1 000 пъти за мерките за безопасност. На такива места има винаги еуфория и трябва всичко да се осмисля предварително многократно.
20
2
 
15
 
! Отговори
МММ преди 8 години
Тыпанари, малко Ви е това, с равнение с аргоментите кым жертвите. Никога не плюйте по нещастен случай, на всеки може да се случи недай си Боже. Говорим за млади хора-деца, ХОРА. Нека почиват в мир
19
1
 
15
 
! Отговори
Сп???нс преди 8 години
много изостанали комшиите , ние това го имахме преди доста години , и няколко13-14 годишни си отидоха завинаги , а осъдени до скоро нямаше
18
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жалко за хората! Румънците са много готини, а жените им са красавици, за съжаление и те стават жертва на политиката на САЩ за цига'низация и унищожение на европейските страни!
17
16
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
На ви сега американски сатанински ценности ! Жертвоприношение отвсякъде !
16
15
 
10
 
! Отговори
факт. преди 8 години
Планирано жертвоприношение за Hell Win ( Хелоуин) - факт.Не стига че празнуват сатанински празник , а после се оплакват че са жертви.
15
18
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Невежи дали фира! Кво от това? На кой му пука?
14
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
MNOGO SE RADVAM.
13
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално! Все пак са отбелязвали един твърде *** ритуал, в който не е останало нищо християнско, а е изпълнен със сатанинско съдържание. Е, може да са си мислили, че всичко е майтап, нооооо явно не са познали. Добре дошли в ада!
12
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Koнцерт са изнасяли румънският метъл състав "GOODBYE TO GRAVITY" според чуждите сайтове. Има ги във фацето https://facebook/GoodbyeToGravity/?fref=ts Напълно сатанинска музика.
11
13
 
2
 
! Отговори
психично болен преди 8 години
Що не бях там? :-(Щях да видя истински пожар и умиращи хора, а такава гледка не е за изпускане!!! :-)
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Били са в капан даже малко са жертвите щом пожарната и линейките дошли след 20мин. Балкански тьпаци сме си и това е
9
1
 
13
 
! Отговори
Мордор преди 8 години
Имало е рок концерт , такива концерти има и при нас! Бил съм на доста такива мероприятия където изхода е един и ако стане беля няма бягане! Организаторите на концерти в клубове трябва да си вземат поука да не се случва това и при нас!!! Това нещастие дълбоко ще рефкекрира върху творчеството на групата, която е била там! Почивайте в мир фенове на рок и метъл музиката!!
8
11
 
23
 
! Отговори
Име преди 8 години
Спестява се цялата истина,но в други сайтове не е спестена-тези лекенца с промити мозъци са празнували хелоуин и точно по време на песента за смъртта е станал взривът...Богохулниците винаги се наказват колкото и да не ви се вярва!Хайде сега ще ревете защото били деца и млади хора а защо така ги възпитавахте и защо допуснахте този езически ритуал да стане модел за подражание?Вчера даваха по телевизията как в пловдивска гимназия се подготвят за хелоуин облечени като ***...Да си извадят поука!
7
0
 
3
 
! Отговори
... преди 8 години
До до 1...Живи сте, едната се обади вече :D
6
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Жертвоприношение за американски езически празник!