Меркел прогнозира военни сблъсъци на Балканите

Ситуацията с мигрантите може бързо да се влоши, смята тя
3 ное 2015 14:00, Елка Василева
113
Меркел прогнозира военни сблъсъци на Балканите
Ангела Меркел. Снимка: архив, Reuters

Германският канцлер Ангела Меркел предупреди, че има опасност от въоръжени сблъсъци между страни от Балканите, през които минават транзитните маршрути на бежанския поток, ако се наложи Германия да затвори границата с Австрия, предаде Франс прес.

В страни от Западните Балкани вече има напрежение и "аз не искам там да се стигне до военни сблъсъци", каза снощи канцлерът на заседание на Християндемократическия съюз в Дармщад.

Още по темата

Мнозина експерти предупредиха, че ако Германия - основна дестинация за мигрантите и бежанците от войната в Сирия - затвори границата с Австрия, същото ще сторят и балканските страни, през които транзитира мигрантският поток.

Европейският съюз обяви в края на октомври, че ще създаде условия за настаняване на 100 000 бежанци в Гърция и на Балканите, за да овладее небивалата миграционна криза, на фона на напреженията между Словения, Хърватия, Сърбия и Унгария заради транзитното преминаване на десетки хиляди мигранти.

Ангела Меркел заяви снощи, че не иска да засилва мрачните тонове, но че ситуацията може бързо да се влоши.

Бежанският проблем предизвика разделения и в управляващата широка коалиция между консерватори и социалдемократи в Германия. В неделя те не успяха да се споразумеят по искането на баварските консерватори от Християнсоциалния съюз (ХСС) Германия да приема по-малко бежанци. Прогнозата е, че до края на годината те ще бъдат между 800 000 и 1 милион души.

Нов кръг преговори са насрочени за четвъртък по друго искане на ХСС - за създаване на транзитни зони по германско-австрийската граница, където да се ускори проверката на документите и експулсирането. Социалдемократите отхвърлиха това искане. Ако на новия кръг не се постигне резултат, ще продължим да преговаряме, каза Ангела Меркел. "Не за първи път трябва да убеждаваме социалдемократите в правилността на някои неща", добави тя.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
2
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Прогнизира сблъсъци...да я блъснат мътните,дето ги покани в ЕС
63
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Pimp C турция и СЕГА ИМА 2 МИЛИОНА Бежанци МНОГО СА ДОРИ ЗА ТЯХ НА ПРАКТИКА 1 ОТ 50 е такъв
62
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унгария затвори границите БГ почти същата работа а и имигрантите хич не се натискат на сам ТРАНЗИТ най много кое може да пламне Гърция ТАМ И СЕГА СА 200 000 СЪРБИЯ е главния коридор ако нещо ще гори то ще е там ОСОБЕНО АКО СЕ НАМЕСИ БОСНА ИЛИ АЛБАНИЯ
61
5
 
37
 
! Отговори
Pimp C преди 8 години
Главния виновник е Турция , след като с най-голямата армия в НАТО и 6та икономическа сила не желае да спре на границата си бежанците значи всичко е преднамерено.....
60
3
 
47
 
! Отговори
кака Пена преди 8 години
Меркел, Меркел, трябва да се пенсионираш вече. Голяма каша забърка с тия емигранти, а сега ще ги натресеш на Балканите.
59
2
 
34
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Колко просто било-бежански лагери на Балканите и...да се бият.
58
1
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Работата почва да се изяснява - наложиха ни мизерия и геноцид, в резултат емиграция, обезлюдяване и практическа липса на национална армия. Иначе казано - отвори се "жизнено пространство" за "заселване". "Заселниците" са налице - цели орди.Е да ни е "честито" на всички печеливши. Остава само да се осигурят бурки за жените и "обрезвачи" за мъжете. Ходжи и имами си имаме вече ....
57
1
 
31
 
! Отговори
Ала_Бала преди 8 години
Ще направим охраняем коридор за нашествениците от от морето до Германия и другите западни страни. До отиват в бившите колониални метрополии, които са ги ограбвали няколко века. Да се вземат ограбеното от тях. България никого не е ограбвала. Тя е само ограбвана и най-много през последните 25 години!
56
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сърбия си получи южният паток в буквален вид и КАТО НИЩО ще пламне от ново особено ако ги хване руска болест
55
12
 
8
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Рускaтa aгентурa у нaс сa Бсп, aтaкa, Aбв, чaст от ПФ, дори в Рб и Герб имa русофилскa aгентурa
54
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До сатърте не са икономически имигранти. Запомни го това ! Наскоро Меркел беше казала че има вероятност да изкара икономическите имигранти от източна Европа и на тяхно място да вкара бягащите от войната азиатци и африканци.
53
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Za emigraciata na siriycite nay golqma vina nosi PUTIN koyto se protivopostavi za planovete da se udari ASAD ot nato i da bude svalen ,sega nqmashe da ima idil ,midil,naroda shteshe da otiva na izbori i nqmashe da bqga kum Evropa,vie moje da ne znaete no ASAD izbiva naroda si s bombi vareli napravo gi puska varhu jilishtni zgradi
52
1
 
13
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
Вероятносттa Тръмп дa влезе в Белия дом е огромнa, a нa Тръмп решителност не му липсвa, дaже му е в повече.
51
15
 
9
 
! Отговори
сатър преди 8 години
До Българин от Германия абе пич ти по чие благоволение си в германия? ти не ползваш ли благата на тази държава? или ще кажеш че даваш своя принос към икономиката. ти също си бил като тях икономически емигрант. та каква е разликата между теб и тях. значи за нас българите може за другите не.
50
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Rabotata e yasna ,planirat da zaselvat emigrantite na BALKANITE i koyto se protivopostavi shte gi vrazumqt,voenno
49
7
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Про руски партии в България няма! Но виж, про америка партии е пълно. То други няма всъщност. За това сте цъфнАли и невързали, понее ви е все още вътрешен, ама още не е фърлил.
48
30
 
5
 
! Отговори
Брaнник преди 8 години
до 45 русия и путин сa пaродия нa държaвност- сегa и нещaсниците от ИД ги бият кaто куче!
47
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
39.На теб ясно ли ти е че Буш -3 има най-малко подкрепа и е последен в групата на кандидатите - републиканци ?
46
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Меркел, баби, - Извини се бе, извини се ....
45
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Унгария затвори границите БГ почти същата работа а и мигрантите хич не напират на сам Гърция там ВЕЧЕ има 200 000 ако няма път към Германия ОСТАВАТ В СЪРБИЯ и БОСНА напълно възможен е конфликт дори война на тези територий