На хотел, но по Сена от следващата година

Цените се очаква да бъдат между 160 и 450 евро
3
На хотел, но по Сена от следващата година
Снимка: Reuters, архив

Първият френски плаващ хотел "Оф Пари Сен" ("Off Paris Seine") с 58 стаи, включително четири апартамента, и ресторант трябва да отвори в Париж на кейовете на Сена през първото тримесечие на 2016 година. Това съобщи днес за АФП един от инициаторите на този "малко луд проект".

Хотелът с три звезди "единствен" и "нетипичен" ще се помещава на баржа от 650 тона и ще бъде вързан на 10 метра разстояние от кея Аустерлиц.

Стаите ще бъдат с площ 15 квадратни метра, а четирите апартамента - от по 30 квадратни метра с изглед или към кея или към реката. Цените се очаква да бъдат между 160 и 450 евро.

Плаващият хотел, в който ще се труди персонал от 30 души, ще има и ресторант с 80 места, басейн с дължина 10 метра и широчина два метра, както и тераса.

Изпълнението на проекта ще струва 11 милиона евро, от които 4,5 милиона собствени средства.
Той се финансира на 57 на сто от групата Новаксия (Novaxia), на 20 процента от Бпифранс (Bpfrance), на 10 процента от Ситисърфинг (Citysurfing), на 6 процента от Елегансия хотелс (Elegdncia Hotels), на 6 процента от Ликорн финанс (Licorne Finance) и на 1 процент от Юромодюл /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: СенаПлаващ хотел
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
4
 
! Отговори
Чудни чудесии преди 8 години
Това да няма връзка с решението на Германия да настанява бежанци(=пришълци) на круизни кораби?Сега някоя институция да не вземе да задължи всички страни членки на ЕС да настаняват пришълците по всякакви плавателни съдове, които са годни за обитаване?В такъв случай, който се усети своевременно, ще преобрази колкото е възможно повече от тези плавателни съдове в хотели, та да няма как да натресат в тях пришълци.
1
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Там сме !Охрана има ли ? Предпочитам да съм на сушата .