Най-малко 25 загинали при самолетната катастрофа в Южен Судан

Сред жертвите има жени и деца
Обновена: 4 ное 2015 12:48 | 4 ное 2015 12:48, Елка Василева
7
Най-малко 25 загинали при самолетната катастрофа в Южен Судан
Снимка: Reuters

Най-малко 25 души загинаха при катастрофата на транспортен самолет "Антонов", който се разби малко след излитане от летището на южносуданската столица Джуба. Това съобщи от мястото на катастрофата кореспондент на Франс прес, който преброил трупове на мъже, жени и деца.

Още по темата

Самолетът се разбил в район със селски колиби, на малък остров на река Бели Нил, която тече на 800 метра от края на летищната писта.

Все още не може да се разбере дали жертвите са от самолета или са се намирали на земята при катастрофата, отбелязва АФП.

Според говорител на южносуданския президент, цитиран от ДПА, са загинали между 10 и 15 души. Местно радио съобщило за 40 убити. Говорителят уточнил, че сред жертвите били членове на екипажа и хора на земята. Двама души от самолета са оцелели - член на екипажа и дете, добавил говорителят. Според него катастрофата била причинена вероятно от "техническа неизправност".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
преди три дни се разби миг 31 сигурно и него Полша го е подържала
5
4
 
5
 
! Отговори
? преди 8 години
Натискат ли ни още да ни "ремонтират" МИГ-овете както само те си знаят?
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ДО 2ТО ВСЕКИ ЗНАЕ ЧЕ Е РУСКИ ОТ ПАМТИ ВЕКА...ПО ПРИНЦИП КМ КОИТО ИЛ И АН СА ВЪРТЯЛИ САМО ПО ВЪТРЕШНИТЕ ЛИНИИ СА ОГРОМНИ...ИМАХ ЕДИН ПРИЯТЕЛ ПИЛОТ И ТОЙ ВИНАГИ Е КАЗВАЛ ЧЕ РУСНАЦИТЕ В ТОЗИ БРАНШ СА МНОГО ОПИТНИ...ТЕРОРИЗЪМ Е КОФТИ НЕ САМО ЗА РАША НО И ЗА НАС .НЕЗАВИСИМО С КАКВО ЩЕ ЛЕТИМ-НА ПРИЦЕЛ СА ИМ ХРИСТИЯНИ ....
3
3
 
1
 
! Отговори
компетентен преди 8 години
Руснаците в Судан летят с Ил-76.
2
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Личи си рубладжийския вестник, как уж случайно е пропуснато да се каже че е сделано в ссср, т.е. Русия, а за еирбъса пише на първа страница защото е еирбъс
1
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руски самолет...ясна е работата...