Анализират шум от пилотската кабина на А321

Засега не е ясно дали падането му е заради атентат
Обновена: 7 ное 2015 22:56 | 7 ное 2015 22:45, Веселина Йорданова
75
Анализират шум от пилотската кабина на А321

Египетските разследващи обявиха днес, че са декодирали черната кутия, съдържаща запис на разговорите в пилотската кабина на руския пътнически самолет, паднал на Синайския полуостров, предаде ДПА. В последната секунда на записа се чува "шум", който ще бъде изпратен за анализ.

Още по темата
"Специализирани лаборатории ще проведат спектрален анализ, за да установят естеството на този шум", каза ръководителят на разследващата комисия Айман ал Мокадем.

Британски и американски представители, цитирани от медии, предположиха, че катастрофата е била причинена от бомба в самолета. Руските власти са сдържани да разпространяват каквато и да било теория преди официалните резултати от продължаващото разследване.

Ал Мокадем посочи, че комисията му засега не е получила актуална информация или доказателства в подкрепа на подозренията за бомбен атентат.

"Комисията призовава източниците, на чиито думи се позовават подобни съобщения, да ни предоставят всяка информация, която може да ни помогне да изпълним задачата си", каза той.

По думите му комисията все още е във фаза на събиране на доказателства.

Лошото време възпрепятства пътуванията до мястото на катастрофата от сряда, но се планира отломките да бъдат транспортирани в Кайро възможно най-скоро за детайлно проучване с помощта на специалисти по металите.

Разпиляването на отломките в обширна област с радиус над 13 км, отговаря на сценария за разпадане на самолета по време на полета, но първоначалните резултати все още не позволяват да бъде идентифицирана причината, каза Ал Мокадем.

Той посочи, че по разследването работят 58 експерти, от които 29 са от Египет, а останалите - от Русия, от Франция (където е проектиран самолетът), от Германия (страната на производство) и от Ирландия, където е бил регистриран. /БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Значи от последната секунда на 23 минута от излитането на самолета когато вече се е намирал на височина.на записа от пилотската кабина се чува шум и това е времето,което съвпада с времето на предполагаемата експлозия,която пък от нея разцепва возилото на части за да се разпадне та да падне,ако е било на пистата друг въпрос-други величини,но след това вече не се чува никакъв шум,викове,проклятия,скърцания,чупения,охкания и др.,че бил на автопилот-да,а кутиите издържат и от потънали возила сигнали
27
0
 
1
 
! Отговори
Тото преди 8 години
Брей какъв хор от анонимни всезнайковци ръсят велики умозаключения! А шопа по-добре да си поогледа цървулите, защото мъниче да джавка на слон просто е карикатура!!!
26
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Убиха 224 невинни човека, що други невинни хора и мюсюлмани, и християни, и будисти изклаха! нямат брой и чет! Не 40, а 4000 девици ще ги чакат на оня свят и галони с уиски, защото пият като ***. Само пред другите се преструват. Познайте защо в Япония тази религия е забранена със закон???
25
2
 
1
 
! Отговори
666 преди 8 години
До ??пропускаш да напишеш и другото, че ракетата е изстреляна по време на егип. учения и това е установено между британците и египтяните....
24
3
 
2
 
! Отговори
?? преди 8 години
Има рапорт от Полет на Британската авиолиния Томас , че на 23 Август , Техен самолет с 189 пътника ( над 1,000ft, над Щарм ле , пилота му е избегнал ракета насочена към самолета от земята ! Защото другия пилот се е изправил да излезе от кабината , Видял е ракетата и е казал , направи лев !Този инцидент не е съобщен, защото Британското разследване , не го е взел сериозно ! Англичаните казваха , това можехме да бъдем ние ! Смятат че това е насочено към Египет ! Това го пишат Euronews .
23
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ислямска Държава ще се настани и в Европа , ако Сирия падне ! Хората по света започват протести срещу либералните правителства в Европа и Америка !
22
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 63Никак няма да се учудя ако наистина е така. Путин взриви 300 руснаци за да нахлуе в Чечня, уби още 500 души в Норд Ост и Беслан, защо да не повтори "успехите" си и в Сирия.
21
0
 
5
 
! Отговори
?? преди 8 години
59.Разследването продължава ( включени са 5 държави ). Не може за 1 ден или 1 седмица да стигнеш до причините и причинителите. Египетския представител говореше с яд ,на конференцията в събота , че още изваждат телата от частите на самолета и Англия ги пресира , да направят заключение ? CNN спря директното предаване на конференцията , а там представители на групите щяха да говорят. Дадоха ни анализатори , какво казват , ние цяла седмица слушахме анализи, няма да се повредим , ако чуем дебатите
20
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До До До До ??Отново ти повтарям, не приравнявам правителство с народ, руснаците не са нормален народ, те никога няма да имат правителство по различно от сегашното, защото са генетично увредени.
19
1
 
7
 
! Отговори
До До До До ?? преди 8 години
Щом съдбата на тези хорица в самолета не те вълнува и приравняваш правителство с народ, това означава че си звяр не по различен от тези от Ислямска държава. Готов да реже глави в името на религия или в твоя случай идеология: русофобията. Nice.
18
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е поставил бомбата.Хем туристите от Египет да идат да почиват в Крим ,хем за да продължа убива мирни граждани в Сирия без да дава обяснение.
17
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До До ??Ако общуващ с отделни руснаци приличат на нормални хора, но когато се съберат много руснаци те се превръщат в диваци, а когато се съберат милиони се превръщат в диви зверове. Не е случайна мечката стръвница като символ на Русия.
16
1
 
1
 
! Отговори
jkklhwef преди 8 години
Отвличане на вниманието и нищо друго... Иначе умишлено се премълчава за военните учения в Средиземно море по това време.
15
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До До До ??Специално за руснаците имам предвид руския народ. Отдавна съм се убедил че това не е нормален народ като останалите.
14
2
 
4
 
! Отговори
До До ?? преди 8 години
Вярвам че имаш впредвид правителствата през годините и вековете. Имаш право на такова мнение. Тук обаче са загинали обикновени хорица, между които и едно бебе. Необходимо е да се разледва кой, как и защо е направил това зверство. Политиката и политикансщината на великите сили настрана.
13
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До ??Това което казваш е вярно, но тези хора които се отнасят нормално към руснаците, никога не са се сблъсквали с руската подлост и коварство. Българина е сърбал попарата на руснаците и няма защо да се силиш сега да го поучаваш на морал само защото си русофил.
12
7
 
4
 
! Отговори
?? преди 8 години
Нама по пр'зто нещо от българския про''кЦял свят се дават отзивите и съболезнованията . Има обращения към града от американци, англичани , посетили Шарм : " Бъдете силни Шарм , ще дойдем пак !"
11
5
 
12
 
! Отговори
... преди 8 години
Само като чета коментарите в тази статия виждам колко пропаднало е обществото ни...Вече нямаме спирка за нищо...Е*ати селянията...
10
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Сороcоид е нецензурна дума.
9
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Шум в последната секунда от записа може да е само от взрив! Какво толкова го увъртат и сучат! 100 % не е от техническа неизправност както каза вожда Путинчо!