"Най-важният пътник" - ключът към загадката А321

Тялото на Даша бе открито на 30 км от останките на самолета
6 ное 2015 12:11,
133

Последната снимка на Даша, Facebook

10-месечната Дарина Громова може да се окаже ключът към разкриването на загадката какво точно се е случило на борда на фаталния А321.

Най-малката жертва на катастрофата е била на почивка в Шарм ел Шейх заедно с родителите си, преди те да загинат заедно с още 221 души.

Тялото на Даша бе намерено на повече от 30 километра от мястото на катастрофата, което показва, че самолетът може да се е взривил по-рано, отколкото смятат авиационните експерти до сега. Това принуди следователите да разширят периметъра на претърсвания район – и може да доведе до откриването на пропуснати до сега улики, пише "Дейли Мейл".

Издирването на жертвите и фрагментите от самолета до сега бе ограничено до по-малък район, но след откриването на тялото на Дари толкова далеч от мястото на катастрофата, периметърът на претърсваната територия бе увеличен до 40 километра.

Тъй като мястото, на което бе открито тялото на малкото момиченце, е по-близо до летището, може да се предполага, че взрив на борда е разкъсал фюзелажа на машината малко след излитането й.

Руският министър на извънредните ситуации Владимир Светелски потвърди информацията, че тялото на Даша е открито. Останките на майка й и баща й предстои да бъдат намерени.

Още по темата

Бащата на Даша - Громов, който е син на пилот от руските ВВС, е бил компютърен специалист, а жена му е била организатор на изложби. Бабата на Дарина, Елена Громова сподели пред руски медии, че е настояла пред младите родители детето да остане с нея, докато те са на почивка, но двойката категорично отказала. "Искаха да вземат детето със себе си, за да може да пляска с крачета в морето”, сподели тя.

Инициативен комитет предложи на най-малкия пътник от злополучния полет да бъде издигнат паметник в Санкт Петербург. 

Снимката на малката Дарина, която майка й публикува в социалните мрежи минути преди фаталния полет А321, стана символ на трагедията в небето над Синай. Татяна бе написала под снимката на детето си: "Най-важният пътник".

Петицията за създаване на паметника е събрала в социалните мрежи над 100 хиляди подписа само за два дни, съобщава Лайфнюз.ру.

Американското и британското разузнаване в резултат на съвместна операция с употребата на спътниково следене са успели да прихванат предполагаеми съобщения на терористичната групировка "Ислямска държава" за бомба на борда на руския самолет А231. Това пише в. "Таймс", цитиран от "24 часа".

По данни на изданието, спецслужбите са прихванали електронни съобщения между ислямистите от ИД в Сирия и на Синайския полуостров в Египет, където се разби машината. Взривното устройство е било пренесено на борда в пътнически багаж, преди да бъде задействано в самия самолет.

Изданието отбелязва, че на пътниците, които скоро ще започнат да напускат курорта Шарм ел Шейх, няма да бъде позволено да вземат багажа със себе си на борда на самолета. Багажът им ще бъде доставен с отделни специални полети с повишени мерки за сигурност.

По-рано друго британско издание съобщи, че служителите на специалните служби на Великобритания са прихванали съобщения на ИД, в които се обсъжда подготовката на атентата. Именно заради тази информация британският премиер Дейвид Камерън е забранил полетите към и от Шарм ел Шейх, поради което около 20 000 британци са блокирани в египетските курорти.

Отказът от полети в Египет по съображения за сигурност е приет във връзка с това, че британското разузнаване е прихванало съобщения, показващи, че ИД са подготвяли мащабен терористичен акт в региона", пише изданието.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


133
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
80
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
10 месечно бебе в самолет в арабска държава! Тия руснаци са напълно безодговорни откачалки!
79
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С повечко бой наземният персонал обслужвал самолета ще си каже кой какво е правил. След това- жестокият и нечовешки , но ефикасен начин на действие на израелските тайни служби- изтребване на целия род на терориста. Така всеки който замисля подобни атентати предварително ще знае какво би се случило на близките му.
78
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До мазепаИ ти като този на когото си се кръстил, Мазепа, си нагъл лъжец, или просто незнаещ историята!
77
3
 
4
 
! Отговори
Б0би преди 8 години
До мазепа 97Абре четете всичко почва 1919 след като поляците почват да правят Полша от 1770г. Свършва чак 1921 с мирен договор и граница. Колко са пленниците и от двете страни не е установено колко са загинали също. Било е МАЗАЛО Мътна и Кървава.
76
3
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До христов 96ЗДРАВЕЙ ОПОРНО ТОЧКОВ1. Светски диктаторски режим да се "ЛЕКУВА" чрез превръщането му в ИСЛЯМИСТКИ ДИКТАТОРСКИ РЕЖИМ Е ВЪРХА НА НА НА НА КАКВОТО СЕ СЕТИТЕ 2. Ако въпросния превръщаш елемент те заплаши ОФИЦИАЛНО (ИД заплаши да взриви Кавказ) Всеки лидер Ще иде , Ще го изрови от скривалището му и ще го заличи от лицето на земятаХАЙДЕ ОПОРНО ТОЧКОВИ МИСЛЕТЕ ПРЕДИ ДА СПАМИТЕ ФОРУМА
75
9
 
3
 
! Отговори
мазепа преди 8 години
До До кирил до 79A какво правят 60 000 руски войници в Полша? След нападението на Съветска Русия над Полша през 1921г, руснаците губят войната и дават общо 60 000 жертви. Никакви 60 000 пленници не са избити. Пише го и в руската Википедия. Ген. Пилсудски е главнокомандващ полските войски и нац. герой на Полша.
74
27
 
6
 
! Отговори
христов преди 8 години
ТОЗИ ПУТИН ОЩЕ ЛИ НЕ СА ГО ОБЕСИЛИ В РУСИЯ? ???? НЕГОВИТЕ БАШИБОЗУШКИ БОМБАРДИРОВКИ НАД СИРИЯ ВЛОШИХА ОЩЕ ПОВЕЧЕ КРИЗАТА ! КЪДЕТО МИНЕ РУСКИ БОТУШ ТРЕВА НЕ ПОНИКВА! !
73
16
 
20
 
! Отговори
твърд гербер преди 8 години
Тези 224 жертви тежат на съвестта(ако изобщо имат такава) на хамериканците!!!
72
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 94от КЪДЕ знаеш???
71
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
По разбираеми причини Кремъл и Кайро полагат огромни усилия да лансират "техническа незправност" на самолета Аз21, но индицийте за теракт доминират.
70
1
 
8
 
! Отговори
Боби преди 8 години
Руснаците спират полетите до Египет до края на разследването.
69
6
 
0
 
! Отговори
до 84 преди 8 години
Правилно са ти го изтрили!
68
6
 
5
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 84За кое са лъгали? Че Корейския Боинг е летял в нарушение 2 часа или че МН17 е свален от Украинци?Или за Катин - КОГА СТАНА ЯСНО ЗА КАТИН? 1990 след разпада на СССР и смяната на властта в Полша. Какво направиха РФ - Извиниха се ОФИЦИАЛНО макар че не бяха длъжни. Пак ти казвам Сталин е Грузинец защо Грузия не се извини на Полша заради действията на един от техните по това време притежаващ тоталната власт в СССР?
67
2
 
19
 
! Отговори
? ? преди 8 години
След като Британските специални служби са прихванали разговори на И.Д между Сирия и Синая за атентата ,Защо не са го предотвратили !И се развикаха , какво предполагат , на втория ден, когато събираха телата !И сега още тела ще намират. Защо искат следствието да приключи за 1 седмица ? ?
66
12
 
4
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До 83Даа засегнахме КУРСК - ДА ТОВА Е ПОЗОРА НА ПУТИН - ЛИЧНО НЕГОВИма забранен Италиански филм и в САЩ и в РФ за КУРСК защо ли? Гледайте го-Курск се готви да стреля учебно-Американска подводница на пътя на Курск стреля първа-сеизмографите засичат 2 взрива малък и голям-САЩ дава 10 милиарда БЕЗВЪЗМЕЗДНА ПОМОЩ НА РФ - да сте чували САЩ да дава нещо безвъзмездно като пари-ПУТИН суче и лъже като махленска клюкарка за Курск
65
2
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Интересно.Написах нещо хубаво за Русия и България в исторически план и Днес.бг ми изтри коментара.Не вярвам да е цензура,сигурно е случайност!
64
12
 
7
 
! Отговори
79 преди 8 години
когато норвегия ви предложи спасителна мисия за моряците от курск,вашият дребен фашист защо отказа,защото за кремълци вие сте нищо.вашият живот нищо не струва за кремълските ви господари. те владеят всичко и богатствата на русия и живота на робите руснаци
63
4
 
12
 
! Отговори
Боби преди 8 години
1. МН17 е свален от Украинци - Датчаните дадоха почти същите данни като Амаз Антей които направиха НАТУРНИ(практически) експерименти.2. Корейския Боинг летя в нарушение 2 часа във въздушното пространство на СССР това са НАД ХИЛЯДА КИЛОМЕТРИ преди да го свалят3. По тогавашното законодателство Катин не се наказва. По сегашните разбирания е Военно престъпление за което официално се извиниха на Полша от Руската Федерация не от СССР забележете - Сталин е Грузинец Грузия извини ли се на Полша?
62
13
 
11
 
! Отговори
кирил до 79 преди 8 години
вашите престъпни политици по същият начин лъжеха за катин цели 45 години,лъжеха за южнокорейския самолет. после истината излезе. вие сляпо вярвате на тия престъпници кремълски хазари. за малайзийския самолет фалшифицирахте всичко каквото можеше.само че има спътникови снимки на изстрелването на ракетата и изтеглянето на руската установка в русия.доказано е че е управлявана от руски екипаж редовно служещи.килията на милошевич в хага е вакантна за кремълския терорист99
61
10
 
15
 
! Отговори
рускиня до 77 преди 8 години
И какво общо има русия с полет МН17? Основавате се на предположения, инсинуации и преко изкривяване на факти? Доказателствата ,които са неопровержими е , че украински диспетчери насочиха полета по нов ешелон , по-Близък към зона на воен.действия, и украина се отказа да предостави записи на диспетчери. Както и в случая с полски самолет - Т.е. назначавате Русия за виновна за всичко, даже ако вината е на пьян полски министър или амбиции на Яйценюк