Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола

Нови заплахи откроява стратегията й за национална сигурност
Обновена: 8 ное 2015 20:24 | 8 ное 2015 20:04,
330
Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола
Снимка: архив, Reuters

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщи вестник The Times.

Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът, дейността на екстремистки групировки като „Ислямска държава“ и разпространението на вируса на ебола.

Този тип анализ на риска се извършва от британските власти на всеки пет години. През 2010 година Русия не попадаше в списъка на основните заплахи за страната. Според представител на правителството, властите са взели това решение заради ръста на руската агресия през последните пет години и в частност събитията в Украйна и Сирия.

В докладът се казва, че в последните пет години нарастването на радикализма и фундаментализма са поставили под въпрос енергийните доставки до Острова, но особено притеснителна е нарастващата агресия от Русия.

"Действията на Русия в Украйна поставиха въпроси пред ролята и бъдещето на операциите на НАТО в съседни държави и събудиха опасностите, поставени от Русия пред държавните в Източна Европа и Прибалтика", се казва още в доклада.

Международният тероризъм също е една от топ заплахите за Великобритания, съобщава "ДейлиМейл". В анализа се допълва, че заплахата само се е задълбочила с появата на "Ислямска държава" и действията на Ал Кайда. Докладът допълва, че заплахата от тероризъм и религиозна нетърпимост в рамките на самата страна е "тежка".

Макар че дипломатическите отношения на Великобритания с Китай се затоплиха с визитата на китайския президент Си Дзинпин, докладът изразява загриженост от "авторитаризъм и трайни нарушения на човешките права от страна на китайското правителство".  

Сред тези заплахи се нарежда и потенциално разрушителното въздействие на глобалното затопляне, както и кризата с ебола в Западна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не плямпайте много ,да не ви зачешат и вас лошите руснаци.
112
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименНа руския елит датата са в западни държави, политици, Путин, Лавров, Песков, на мириардерите им също, англичаните не се е чуло някой да отиде да учи в Москва, мисля че няма какво повече да коментирам
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Аз МалдивНе се и учудвам че те кефи но кефи ли те колко руснаци са имигрирали да учат и работят в Лондон а англичани в масква един няма да е имигрирал, те в Русия и афганистанците не искат да останат, минават хиляди километри до Европа, сирийците се давят в морето но не заминават за "рая" на Русия :-)
110
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До тотиНа света му писна от Русия, Иран и сирийския диктатор не, един от двата судана също, това са руските партнйори, африканци и араби, не точно стратегия която руските царе биха предприели но като няма с кой друг ? Башар Асад и иранците и суданците ха ха ха ха ха ха
109
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Смерть РоссииОфициално Русия ще заприлича на Индия , защо точно Индия ? Ами защото индийците имат и ядрена програма и сателити в космоса, и много учени хора са индийци, но освен столицата и един два големи града няма пътища и е дивата Индия, с падащия петрол, Русия няма приходи от нищо освен оръжия и газ за тройно цени за България особено, наистина в България имаме най скъпия дизел в ЕС, и не е от данъците защото е преди облагането най скъпия дизел, парички трябват за барут и солдати
108
2
 
2
 
! Отговори
Аз Малдив преди 8 години
Кефи ме този регрес в развитието - от световна сила, през регионална страна, до географски обект - от Велика Британия, пред Обединеното Кралство, до простото Острова.
107
4
 
3
 
! Отговори
Смерть России преди 8 години
Русия това е Нигерия в сняг
106
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ОТ 302-ПРОДЪЛЖЕНИЕИЗВЕРСТВАТА НА ИД НИКОЙ НЕ СПИРАЛ-ИМЕННО ТОГАВА Е ТРЪГНАЛ БЕЖАНСКИЯ ПОТОК ЗАЛЯЛ ЕВРОПА...УМЕРЕНИ И НЕУМЕРЕНИ ТЕРОРИСТИ -Е ВАШЕ ЗАПАДНО ОПРЕДЕЛЕНИЕ... НО УБИЙЦИ СА И ЕДНИТЕ И ДРУГИТЕ...ПРОПАГАНДА СРЕЩУ РУСИЯ КОЯТО ВОДИТЕ Е СМЕШНА -НА ВСЯКО ОБВИНЕНИЕ РАША ПОКАЗВА КАКВО Е УНИЩОЖИЛА. БОЛНИЦИ И ЖИЛИЩНИ КВАРТАЛИ И УЛИЦИТЕ КОИТО КАЗВАТЕ ЧЕ СА РАЗГРОМЕНИ- СА НЕ ПОКЪТНАТИ... Е ДА .ВЛОЖЕНИТЕ ОТ ВАС ПАРИ И НАДЕЖДИ В ТОВА НЕ СЕ ОПРАВДАЛИ КАКТО НА УКРАИНА ТАКА И В СИРИЯ...С ВАШИ КАМЪНИ ПО.
105
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
НЕЩО ПО-СМЕШНО НЕ БЯХ ЧЕЛ СКОРО..."ДЕЙСТВИЯТА НА РУСИЯ ПОСТАВИХА ВЪПРОСИ ПРЕД РОЛЯТА И БЪДЕЩЕТО НА НАТО В ЕВРОПА......" НЕ ДЕЙСТВИЯ А ПРОТИВОДЕЙСТВИЯ НА РУСИЯ СРЕЩУ ТОВА КОЕТО ВЪРШИТЕ С НАТО -ТАКА Е ПО-ТОЧНО...ЗАДКУЛИСНИТЕ ИГРИ НА ЗАПАДА СА ДОВЕЛИ ДО ВСИЧКО ТОВА .ПУТИН НА СРЕЩАТА НА ООН ВИ КАЗА ПРЕД ВСИЧКИ ""ПОГЛЕДНЕТЕ КАКВА СТЕ Я ЗАБЪРКАЛИ" ...СЕГА КОГАТО РУСИЯ ДЕЙСТВА ЗА РАЗЛИКА ОТ АНГЛО-АМЕРИК. ПРИСЪСТВИЕ В СИРИЯ КОЕТО Е БИЛО ЧИСТО БЕЗДЕЙСТВИЕ ПОЗВОЛИЛО ИД ДА СЕ РАЗПЛОДИ И ЗВЕРСТВАТА ИМ НИКОЙ
104
6
 
16
 
! Отговори
тоти преди 8 години
За запада, все някой им е заплаха. Беше Ирак че имал химическо оръжие, беше Либия беше и е Афганистан, Сирия, и кой ли не, а сега и Русия.Е на това нещо трябва да се сложи край, и да се види кой кум, кой сват, и кой на булката брат. На света му писна вече.
103
0
 
14
 
! Отговори
Напротив преди 8 години
Проблема на исляма е че това е една наистина не оригинална религия и се позовава на древното писание.Готови текстовее,пасажи ,глави - всичко е взето и нагодено към новата им религия,която е просто ортопраксика- една практична за убиване концепция.На всичкото отгоре се хвалят с Исус.Абе хора ,вървете в ислямска държава,няма значение къде е и кажете името Исус и ще ви убият на място .Ккаво сте преписали за Исус във вашето Коранче няма никакво значение за вас. Мохамед ви е важния .
102
2
 
6
 
! Отговори
Напротив преди 8 години
Не съм руско зомби и съм чел всичко каквото можеш да си представиш .Да, така е ,но какво от това .Вие презирате троицата .Тоест не сте християни ,а езичници някакви ариани .... А сега какво ще отговориш .Опитай ,интересно ми е.....
101
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1...то какво пише в корана няма много значение--или просто ни "рекламираш"исляма...То и в Библията ни пише,че не трябва да сме злобни и зависливи--ама ти си точно такъв..имайки предвид постовете ти тук спрямо руснаците...Или ти си мюсолманин?!!??!?"! Реалито ДНЕС е съвсем друго-Корана отдавна не е критерии за диваците--
100
0
 
2
 
! Отговори
razgradski pop преди 8 години
"В докладът се казва"...съвсем разбираемо е Боряна Павлова да предпочита пълен член, но все пак, Борянче...това се учи в началното училище...
99
1
 
17
 
! Отговори
напротив преди 8 години
Одисей,реалността е различна от мюсюлманската ти пропаганда.Исус е презиран в ислямските страни ,защото пророка име Мохамед.Точка.Какво пише за тях няма значение.И се видя по ИДИЛ .Те просто убиха милиони християни в Близкия изток.Ако обичаха Исус ,защо го направиха. Второ ,исляма освен една много калпава религия е страшно некоректна.Всичките и достижения са имитация на древна Гърция.Трето ,Църквата е съхранила Европа точно от ислямизация.И не ми се изкарвайте християни , и това сме го чували.
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо бъркаш действията на САЩ с Русия..ххааххаххаахх--а
97
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 282 То Европа и САЩ признаха,че руските удари са по-ефектни от американците--само ти не го знаеш-а 13 000 британски поданници са в ИД-офицялни данни...та за трето и четвърто,не остана смисъл да пиша.
96
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нормално е Русия да е заплаха за Великобритания.Русия единствено се бори срещу ислямският тероризъм.Повечето от тия дето режат глави демонстративно пред камерите са поданици на Нейно Величество,родени възпитани и израснали в Великобритания.Все повече виждаме свирепи брадати мюсюлмани които са 100%англичани. колкото до еболата,нормално е да се опасяват след като стотици африканци ежедневно преминават през Ламанша готови да станат верни поданици на Елизабет.
95
1
 
13
 
! Отговори
до 278 преди 8 години
До Анонимен..278...само през последната година--Олимпяда...Световно по плуване...Световно по фектовка...Световни игри за студентите...Ф-1 в Сочи.. Седем международни икономически форума...Девет международни изложения на химическата индустри...Единадесет изпратени спътника в Космоса--вклучително и на САЩ...и не на последно място--в момента унищожава брадатите главорези от ИД...има още много неща които е направила Русия в последно време---ама нямам време да обяснявам на шорошите...те са си тЪБи
94
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Херодот..само като ти гледам ника-явно си написал за себе си коментара.