Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола

Нови заплахи откроява стратегията й за национална сигурност
Обновена: 8 ное 2015 20:24 | 8 ное 2015 20:04,
330
Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола
Снимка: архив, Reuters

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщи вестник The Times.

Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът, дейността на екстремистки групировки като „Ислямска държава“ и разпространението на вируса на ебола.

Този тип анализ на риска се извършва от британските власти на всеки пет години. През 2010 година Русия не попадаше в списъка на основните заплахи за страната. Според представител на правителството, властите са взели това решение заради ръста на руската агресия през последните пет години и в частност събитията в Украйна и Сирия.

В докладът се казва, че в последните пет години нарастването на радикализма и фундаментализма са поставили под въпрос енергийните доставки до Острова, но особено притеснителна е нарастващата агресия от Русия.

"Действията на Русия в Украйна поставиха въпроси пред ролята и бъдещето на операциите на НАТО в съседни държави и събудиха опасностите, поставени от Русия пред държавните в Източна Европа и Прибалтика", се казва още в доклада.

Международният тероризъм също е една от топ заплахите за Великобритания, съобщава "ДейлиМейл". В анализа се допълва, че заплахата само се е задълбочила с появата на "Ислямска държава" и действията на Ал Кайда. Докладът допълва, че заплахата от тероризъм и религиозна нетърпимост в рамките на самата страна е "тежка".

Макар че дипломатическите отношения на Великобритания с Китай се затоплиха с визитата на китайския президент Си Дзинпин, докладът изразява загриженост от "авторитаризъм и трайни нарушения на човешките права от страна на китайското правителство".  

Сред тези заплахи се нарежда и потенциално разрушителното въздействие на глобалното затопляне, както и кризата с ебола в Западна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
2
 
13
 
! Отговори
"Залез на остро преди 8 години
"Великобритания-едни от главните създатели на робовладелството в Америка."Да си гледат островчето,че как се мазниха на Си Дзипин не е истина...Защото след САЩ,като колониална държава те са следващите на мушката на Китай в идващите 30-40 години...Еболата,тероризма ще си отидат заедно с тях САЩ и Велиобритания като бивши величия,докато Русия и Китай ще останат големи много по-дълго от тях,докато не дойде и техния ред."
12
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Ранчо ООО Санчо.O, Santa simplicitas!!!
11
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До смях .....мислиш ли ,че мнението на полуграмотни нещастници като теб ,интересува някого???
10
2
 
27
 
! Отговори
Ранчо преди 8 години
Англия още воюва с ирландците. Като са толкова демократи да оставят католиците на мира. Много са прости. Питал съм ги с кои морета граничат незнаят. В провинцията са още по-задръстени. Да се страхуват от русия,чернугите ще ги оправят.
9
16
 
4
 
! Отговори
хатакист преди 8 години
Путларах Акбар ,Джони!
8
6
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ПРИ ЕНГЕЛИЗИТЕ ОСВЕН *** ДРУГИ НЕМОЖАХ ДА ВИДЯ ПО УЛИЦИТЕ. ВЕЧЕР МОЖЕ ДА СРЕЩНЕТЕ САМО НАДРУСАНИ И ПИЯНИ ОТ БЕЛАТА РАСА. ТОЛКОВА ПРОПАДНАЛА НАЦИЯ НЕ БЯХ СРЕЩАЛ. ОБИКОЛИЛ СЪМ ПОЛОВИНАТА СВЯТ НО ТАКАВА ПАРОДИЯ НА ДЪРЖАВА НЕ БЯХ ВИЖДАЛ КАКТО И ПРИ КРАВАРИТЕ. ТОЧНО ТОВА ЦЕЛЯТ ТЕЗИ КОЛОНИЗАТОРСКИ ИМПЕРИАЛИСТИ ИЗТОЧНА ЕВРОПА ДА ЗАПРИЛИЧА НА ТЯХ.
7
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
KORENNOTO NASELENIE NA ANGLIA SA NEGRAMOTNI I NE MOGAT DA PISHAT PRAVILNO NA OFIZIALEN ANGLIISKI.HUBAVO CE IMA OTREPKI-PREDATELI KATO BALGARITE,KOITO IM MIAT TOALETNITE INACE ZELIAT OSTRO SHTE SE UDAVI .
6
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Наглосаксите още не могат да свикнат с мисълта, че представляват незначително мъгливо островче със затихващи функции и в докладите си се изживяват като империя, каквато от 100 години вече не са.
5
6
 
45
 
! Отговори
.... преди 8 години
Тези ще ме уморят от тъпотия. Напълниха си страната с индийци, пакистанци и всякаква папл.ач, иначе Русия им била проблем. Ахахахаха.
4
4
 
4
 
! Отговори
Луцифер преди 8 години
Тъпите островитяни и острите българи - на последно място в Европа по ВСИЧКО освен по простаци, където острите българи са на първо място, твърдо ! Виж по надолу...
3
30
 
7
 
! Отговори
ФАШИСТ преди 8 години
До Анонимен - какво ми пука за твоето мнение , аз се храня от паунди - ти яж рубли
2
31
 
8
 
! Отговори
мухахаха преди 8 години
Да се запише в речника за синоними:Пyтя, ебола, проказа, едра шарка
1
6
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
острова кви са бр е....господ или кво ....смотани англичани дето ги мразятшотландци ирландци ифранцузи германци да си седят тами да го ду..х..,,ат