Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола

Нови заплахи откроява стратегията й за национална сигурност
Обновена: 8 ное 2015 20:24 | 8 ное 2015 20:04,
330
Заплахите пред Острова: Русия, тероризъм и ебола
Снимка: архив, Reuters

Великобритания е готова да признае Русия за заплаха от по-високо ниво в новата си стратегия за национална сигурност, която министър-председателят ще представи на 23 ноември, съобщи вестник The Times.

Сред другите заплахи от същото ниво са нестабилността, свързана с притока на имигранти към Европа, както и тероризмът, дейността на екстремистки групировки като „Ислямска държава“ и разпространението на вируса на ебола.

Този тип анализ на риска се извършва от британските власти на всеки пет години. През 2010 година Русия не попадаше в списъка на основните заплахи за страната. Според представител на правителството, властите са взели това решение заради ръста на руската агресия през последните пет години и в частност събитията в Украйна и Сирия.

В докладът се казва, че в последните пет години нарастването на радикализма и фундаментализма са поставили под въпрос енергийните доставки до Острова, но особено притеснителна е нарастващата агресия от Русия.

"Действията на Русия в Украйна поставиха въпроси пред ролята и бъдещето на операциите на НАТО в съседни държави и събудиха опасностите, поставени от Русия пред държавните в Източна Европа и Прибалтика", се казва още в доклада.

Международният тероризъм също е една от топ заплахите за Великобритания, съобщава "ДейлиМейл". В анализа се допълва, че заплахата само се е задълбочила с появата на "Ислямска държава" и действията на Ал Кайда. Докладът допълва, че заплахата от тероризъм и религиозна нетърпимост в рамките на самата страна е "тежка".

Макар че дипломатическите отношения на Великобритания с Китай се затоплиха с визитата на китайския президент Си Дзинпин, докладът изразява загриженост от "авторитаризъм и трайни нарушения на човешките права от страна на китайското правителство".  

Сред тези заплахи се нарежда и потенциално разрушителното въздействие на глобалното затопляне, както и кризата с ебола в Западна Африка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


330
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименOt 130 miliona naselenie vav Rusia rabotiat samo 30 miliona . Tovane sa 5 % bezrabotica spored men
32
1
 
3
 
! Отговори
6-6 преди 8 години
До Анонимен 80Безработицата е 14%, в САЩ 16 %,при съотношение насление 145мнл.РФ, 320 мнл. САЩ
31
4
 
5
 
! Отговори
Ха,ха,ха-глупости преди 8 години
АКО В РУСИЯ ВСИЧКО Е ДОБРЕ-----НЯМАШЕ ДА СЕ ИЗТЪКВА "90% -поддръжка за Путин"...!!!ЯСНО Е , ЧЕ ТОВА Е "СТЪКМИСТИКА"-----ПО КОМУНИСТИЧЕСКИ ОБРАЗЕЦ!!!!/..като изборите при Тато---с 94,9% -"ЗА"....ха,ха,хаааааааааааааааааа...../СТАРИ И ***-----ЧЕНГЕДЖИЙСКИ НОМЕРЦА...!!!!!!
30
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е велик!
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Безработицата в Русия е 5% - това е почти символична безработица. С обезценяването не рублата вноса стана почти невъзможен за повечето стоки, развива се местното производство, наемат се нови хора, заплатите растат. А в България в някои райони безработицата достига над 65%, над половината от населението е без работа и няма изгледи това да се промени, средната заплата в България е 400 лева - 200 долара.
28
0
 
2
 
! Отговори
6-6 преди 8 години
До Одисей 1обясни как се изчислява БВП бе "специалистО"
27
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе, вие в булгаристана сте по-зле и от Северна Корея, тръгнали за Русия да се разправят която е първа световна военна сила и петата световна икономика.
26
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Според данни на Евростат 2.7 милина българи живеят в бедност с по-малко от 380 лева месечно, а 83% от домакинствата в България живеят с доходи под необоходимия минимум на ръба на бедността.
25
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната заплата в Русия е 50 хил рубли - 900 долара. В Москва стига до 100 хил рубли. В България средната заплата е 400 лева.
24
2
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Одисей 1Целия свят в Африка. .Азия. .близкия изток. .латинска Америка. .ВСИЧКИ ЗАЕДНО СРЕЩУ ХЕГЕМОНИЯТА НА САЩ..ВСИЧКИ СРЕЩУ ДОЛАРА..САЩ СЪСИПА ЕВРОПА.
23
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Съединените американски щати са фалирала държава. Съединениет американски щати имат дълг по голям от БВП, което означава че с всичко което прозвеждат не могат да си върнат дълга. Което автоматически означава, че САЩ е фалирал държава.
22
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Средната заплата в Русия е 50 хил рубли - 900 долара. Средната заплата в България е 450 лева - 230 долара.
21
3
 
4
 
! Отговори
НФБ преди 8 години
До Одисей 1Според други източници афроамериканците ще искат да се отделят и да си създадат държава..Тексас трябва да се отдели. ..Калифорния. ..Аляска. ..испаноговорящите също искат независимост. .Мексико си търси териториите които САЩ окупира. ..Разпада на САЩ е на дневен ред..Азиатците в САЩ също искат самостоятелност..
20
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия в 5та световна икономика. А преди 12 години беше на 36то място.
19
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
do 37!Smeshnik li si trol li si?Nali gi gledame Rusnacite kakav severnokoreiski jivot jiveqt! Da jivee Europa!
18
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Реално БВП на Русия е много по-голям от този на САЩ. САЩ има БВП 18 трилиона и външен дълг 20 трилиона - 110% от БВП. Това показва категорично, че САЩ е фалирала страна която живее от нови и нови дългове. Голяма част от този дълг се включва в БВП под една или друга фирма като оборот от стоки и услуги. Русия почти няма дълг, външният и дълг е само 22% от 3.6 трилиоба БПП.
17
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Одисей 1Като гледам как се разпада Русия.... За 10 години увеличи БВП 12 пъти, от 36 място по БВП стана на 5та световна икономика. Вече всеки се съобразява с Русия. А ЕС е едно мъртво прасе, ЕС е пред разпад.
16
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"НАТО е само призрак. ЕС се разпада."Дж. Фридман, шеф на Стратфор.
15
2
 
8
 
! Отговори
Емил Николаев преди 8 години
Тия какво подскачат? Русия може да ги разпердушини и за три дена бомбардировки да ги смаже завинаги....Така че да не кашлят и заекват против Русия....
14
0
 
8
 
! Отговори
И тия с тези заплахи преди 8 години
Най-голямата заплаха за Великобритания са референдумите за независимост на Шотландаия и Ирландия в бъдеще...