Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!

Страната обаче ще навакса допуснатото изоставане
Обновена: 11 ное 2015 17:46 | 11 ное 2015 17:28, Елка Василева
215
Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Програмата за модернизация на руските въоръжени сили не означава, че страната смята да бъде въвлечена в нова надпревара във въоръжаването, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. Той говори на третото от серията съвещания в черноморския курорт Сочи, посветени на развитието на руските въоръжени сили.

"Не смятаме да догонваме или да изпреварваме някого. Просто искаме да наваксаме изоставането, допуснато в края на 1990-те години и началото на 21 век, когато въоръжените ни сили и предприятията от отбранително-промишления комплекс (ОПК) бяха хронично недофинансирани", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Основна тема на третото съвещание бе реализацията на държавните поръчки в сферата на отбраната. На срещата трябва да бъдат определени мерки, които да повишат ефективността на взаимодействието на Министерството на отбраната и предприятията от ОПК.

На вчерашното съвещание руският президент каза, че Русия ще отговори на създаваната под егидата на САЩ натовска система за противоракетна отбрана с нови ударни системи, способни да "пробият" американския щит, припомня АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Странно?!? защо всеки ден ни занимават с Русия, та тя е само една регионална държава? И как беше още...ученик на последния ред в класа))))Нали така?!?;-))
115
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До наблюдател китай далеч не е военно джудже като изключим атомното оръжие е по силен от русия а икономически е хм работилница за евтини стоки едно енбарго за ЕС и САЩ пазара и си заминава 90% от икономиката дори няма с какво да се изхранят
114
3
 
5
 
! Отговори
наблюдател преди 8 години
чета с голямо любопитство мненията ви моето е друго русия е все още военен колос и икономическо джудже но китаи е икономически колос и военно джудже все още сближаването на двете държави решава до пет години новият световен ред дори сталин и мао не си разбраха като путин и син дзин
113
3
 
2
 
! Отговори
Бивш военен преди 8 години
Хайде пак приказки за наивници и не знаещи - Русия винаги се е стремила да бъде на първо място във въоръжението и нито за миг не е спирала-затова руският народ е на такъв хал! Ако това не е верно,значи 45 години са ни лъгали,че няма по мощно оръжие от руското / съветското / ?! Не му вярвайте на Путин по този въпрос-отново сее заблуждения!
112
4
 
2
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До НЯМА БАЛАМИ ,ВЕЧЕ...--152;Те му повярваяха и САЩ и ЕС инвестираха в Русия 700 милиарда евро.
111
6
 
4
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен--143;След Кримската война Русия нямаше право на ФЛОТ в Черно море. 1905 Японците я смляха при ЦУШИМА и и всеха територии. След ПСВ Русия отстъпи територии на Германия и Турция.1920 г Поляците я СМЛЯХА. ВСВ Русия поиска примирие с Хитлер. Преговорите са водени чрез нашето посолство. Добре че бяха САЩ и Англия.
110
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е как така изостанали бре ?! Нали всеки русофилистичен знае, че Русия е с найдобрата армия и оръжие в тази и онази галактика ?!
109
10
 
7
 
! Отговори
НЯМА БАЛАМИ ,ВЕЧЕ... преди 8 години
ПУТИН ЗНАЕ ЧУДЕСНО --ЧЕ НЯМА ДА ИЗДЪРЖИ НА НОВАТА СПИРАЛА НА "въоражаването"!!!НЯМА ---НИТО ПАРИ , НИТА МОДЕРНИ ТЕХНОЛОГИИ...ЗАТОВА ПРАВИ ОПИТ ---ДА "ПРИСПИВА БДИТЕЛНОСТТА".... НА ЗАПАДА И САЩ!!АБСОЛЮТНО ЕЛЕМЕНТАРЕН ТРИК!!!!!!!!!!!
108
11
 
4
 
! Отговори
Пфу преди 8 години
До Анонимен--135;Защо Русия не подписа Договор с Англия и Франция.Когато Англия и Франция започнаха война с Германия Защо Русия не нападна Германия ами и предоставяше пристанища където да се крият немски подводници.Защо руски ледоразбивачи проправяха път на неските корабии бяха потопени 12 английски кораба,Защо русия даваше бомби на Хитлер и той ги хвърляше над Лондон.Когато на запад воюваха Сталин потриваше доволен ръце. Ръснаците да благодарят на САЩ и Англия.
107
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
И какво стана със СССР - саморазпусна се.
106
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е свръхдържава и затова се налага съществуването на НАТО, въпреки че, доста държави си живуркат и без да са в пакта.
105
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин каза не желае надпреварване ввъв въоръжението, да се превежда не може да си го позволи, ссср помните ли ? Е ссср се надпреварваше във въоръжението и какво стана, Путин го знае много добре
104
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Заглавие в Аарец"Израел отменя срещи заради решението на ЕС да маркира с етикети стоки от заселническите територии",последните под международното право са окупирани територии заселени с окупационно население =военопрестъпление,"Нетаняху на Обама-дисинтеграцията на Сирия изисква "различно мислене"за бъдещeто на Голанските възвишения"..много удобно за геноцидния цион.режим ,точно по плана Йинон.https://youtube/watch?v=YHGZd2Kuvrg
103
8
 
4
 
! Отговори
Ха,ха,хаааааааа... преди 8 години
...МНОГО ИМА ДА НАВАКСВА , ЗАВАЛИЯТА...ХА,ХА,ХАААААААА...А и парите са му малко...!!!!Да му мислят , руските "соц-РОБИ НА ТРУДА"!!!!!!!!!
102
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Никой не може да поставя условия на Русия.
101
4
 
7
 
! Отговори
до Румбо преди 8 години
Ти си предател , разкри стратегията на Путин, как не те е срам ! През главата на цялото КГБ откри всичките ходове на Русия :)-------Няма такива експерти и стратези като троловете във форума
100
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин мачкай краварите и еврогейовете.
99
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
След Втората световна война светът потъна в ерата на беззаконието,то не,че преди това беше цвете,но днес ЛЪЖАТА е на най-високи места.Разбира се знае се на кои веруюто е лъжата.И разбира се държавния тероризъм на"Израел"води световните класации,направо си е 1984,пример,думата "антисемтизъм"не означава омраза към семитите,които са арабите,но критицизъм на ционисткия терористичен режим,или към военопрестъпленията като избиване на деца семити при"самоотбрана"в концлар Газа и окупиране на чужди територии и заселването им с окупационно население.
98
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен132ри, това вече го написа по рано, смени репертоара, повтаряш се, да не те изгонят от работа като ЛЮДМИЛА САВЧУК ? Некадърни ***
97
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин току що употреби думата изостаналост и наваксване....оде коню у рекъта.....нали уж най добрите, непобедимите, първите...троловете знаят а Путин не?