Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!

Страната обаче ще навакса допуснатото изоставане
Обновена: 11 ное 2015 17:46 | 11 ное 2015 17:28, Елка Василева
215
Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Програмата за модернизация на руските въоръжени сили не означава, че страната смята да бъде въвлечена в нова надпревара във въоръжаването, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. Той говори на третото от серията съвещания в черноморския курорт Сочи, посветени на развитието на руските въоръжени сили.

"Не смятаме да догонваме или да изпреварваме някого. Просто искаме да наваксаме изоставането, допуснато в края на 1990-те години и началото на 21 век, когато въоръжените ни сили и предприятията от отбранително-промишления комплекс (ОПК) бяха хронично недофинансирани", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Основна тема на третото съвещание бе реализацията на държавните поръчки в сферата на отбраната. На срещата трябва да бъдат определени мерки, които да повишат ефективността на взаимодействието на Министерството на отбраната и предприятията от ОПК.

На вчерашното съвещание руският президент каза, че Русия ще отговори на създаваната под егидата на САЩ натовска система за противоракетна отбрана с нови ударни системи, способни да "пробият" американския щит, припомня АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Гоша е няма да видите тръба през БГ пък ако щете варете си водка от газ скоро ще натирим и лукойл
75
7
 
3
 
! Отговори
Кишиков преди 8 години
Имало много руснаци които ходели на почивка къде ли не. Ами има при 150 мил население 10% да са богати значи 15 мил си гледат кефа, останалите мизерстват, точно както у бг-то.
74
3
 
6
 
! Отговори
Гоша преди 8 години
До до 75Ше плащаш и по 2.4 шот мноо ви знае устата, гов-нояди ***!Само *** за вас и Ислямска държава! Отивай да строиш приемни центрове за тарамбуките, щото нема време! Хората идват държава да прават тука, не да ви гледат ци-ганските очи!
73
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Чичо Ли чиче нали знаеш как е в туризма 20 се записват ама идват двама трима
72
3
 
3
 
! Отговори
Боби преди 8 години
До аче вмирисана ушaнко 78"УМНИКО" това със самолетите беше тест и нашите политици дупе давци. От Севастопол до Сирия руските десантни кораби стигат за 4 дни.Само издаване на разрешение за прелитане над БГ става за седмица. Преди да излети самолета корабите вече да са доставили товара.За Южен поток през него щеше да тече газ за Южна Италия, Македония, Албания(Южно крило) България, Сърбия, Австрия, Румъния ако иска, Унгария и пак Северна Италия + ако има капацитет и Чехия и Словакия. "УМНИК"
71
3
 
1
 
! Отговори
Чичо Ли преди 8 години
До Анонимен 76В момента на атентата бяха 80 000. Само за Шарм ал Шийх до Нова година има запесани 1.6 млн.Извозват ги - когато им свършват почевките. Не са 3-***, на мен една жена ме каза, че вече 300 били се натръшкали по летищата, ама го позят в тойна, за да не обявят в България национален празник!
70
11
 
9
 
! Отговори
до 75 преди 8 години
Ние плащаме 1.4 ПЪТИ повече от средното за ЕС за руски газ. Славяни славяни ама вашия Путин май си пада повече по турски шпек.
69
5
 
12
 
! Отговори
сашка васева преди 8 години
Глупав тоз Путин.Иска да гради държава и икономика без да получава заповеди от запад.Бърза,виж ни нас в България,стоим си,слушаме и изчакваме,вече 16 години.И резултата се вижда.България е най стабилна в европа,казаха от запад,а Русия загива.Аз на запада вярвам,те са готини,високотехнолигични и военно развити,ако трябва още 16 години ще чакам,до като стигнем германците.Те ни обещаха.От МВФ ще ни пуснат заем,който няма да връщаме.Кеф,отивам да пия една ракийка с Хасан и Абдул.
68
15
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кой му вярва на този още? Казва не искаме надпревара, а увеличава бюджета за "отбрана". Интересното е че отбраната се осъществява в Сирия и Украйна. Слагайте минусите, ако истината боли.
67
12
 
8
 
! Отговори
аче вмирисана ушaнко преди 8 години
Пeдал скопен, стой си в селските руски сийтове или се научи на български, ясно ли е? Ревахте както *** за Южен Поток, ревахте че самолетите не сме ви пускали, да не би да сте особени *** че да ви пускаме самолетите? А? Излокал 3 литра водка и тръгнал да се прави на отворен ушанката.
66
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 75 като не щете евтино тогава ще купим от друг панял
65
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Църо за цел Египет 80 000 стегни се уши не е само един курорт впрочем до къде стигна извозването трима починаха по летищата до сега
64
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 70Ты находишься в ЕС? почему вам Россия что -то должна по дешвке продавать ? Или вы особенные пидарасы? Пока вы в ЕС значит и покупать будете так как в ЕС. Или *** на *** поищи по дешевле где не будь на рынке ЕС.Вы сами южный поток остановили теперь сосайте дальше
63
3
 
6
 
! Отговори
Гоша преди 8 години
До Анонимен 70Они не славяне! Они турецкое дермо!
62
12
 
8
 
! Отговори
до 70 преди 8 години
Когато Путин си махне стотиците долни анти-български трoлове и започне да ни продава газ на нормални цени, тогава може и да си помислим да си нормализираме отношенията. Дотогава да си стои в Азия и да се прегръща с др. Ким. А що се отнася до ЕС, нека ние си решаваме проблемите в ЕС-то, ти не се тормози.
61
6
 
5
 
! Отговори
Църо преди 8 години
До кировА почевките по цел свет с патрони за калашник си ги плащат, нали? Полудели са туроператорите само за тоя курорт у Египет до Нова година къде да наместят 2 милиона записани... Те почивките по цел свет си ги плащат с пр!ъдня, нали? Леш!пер! Тъ!по!глав!
60
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин да няма старческа деменция руската армия е на космически кораби как може да изостава
59
11
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
ТОЗИ ЧОВЕК Е С МНОГО ОСТРО ПСИХИЧЕСКО РАЗСТРОЙСТВО! ВЕЧЕ НЕ Е СМЕШЕН, А ЖАЛЪК ЗАЩОТО ЗАТРИВА ЕДНА ГОЛЯМА ДЪРЖАВА ! ИМА ДВА ПЪТЯ - ДА ИЗБЯГА В СЕВЕРНА КОРЕЯ, ИЛИ ДА УВИСНЕ НА ВЪЖЕТО !!!
58
13
 
3
 
! Отговори
мдаа преди 8 години
Руснаците сега са по-бедни и от нас, ще трябва пак да им пращаме колети с храна... Но с тоя вожд начело, какво друго да очакваш?
57
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 57 плачат само руските източници на запад е пра стар номер за по голям бюджет