Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!

Страната обаче ще навакса допуснатото изоставане
Обновена: 11 ное 2015 17:46 | 11 ное 2015 17:28, Елка Василева
215
Путин: Не искаме надпревара във въоръжаването!
Владимир Путин. Снимка: Reuters

Програмата за модернизация на руските въоръжени сили не означава, че страната смята да бъде въвлечена в нова надпревара във въоръжаването, заяви руският президент Владимир Путин, цитиран от Асошиейтед прес и ТАСС. Той говори на третото от серията съвещания в черноморския курорт Сочи, посветени на развитието на руските въоръжени сили.

"Не смятаме да догонваме или да изпреварваме някого. Просто искаме да наваксаме изоставането, допуснато в края на 1990-те години и началото на 21 век, когато въоръжените ни сили и предприятията от отбранително-промишления комплекс (ОПК) бяха хронично недофинансирани", каза Путин, цитиран от ТАСС.

Основна тема на третото съвещание бе реализацията на държавните поръчки в сферата на отбраната. На срещата трябва да бъдат определени мерки, които да повишат ефективността на взаимодействието на Министерството на отбраната и предприятията от ОПК.

На вчерашното съвещание руският президент каза, че Русия ще отговори на създаваната под егидата на САЩ натовска система за противоракетна отбрана с нови ударни системи, способни да "пробият" американския щит, припомня АП.
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


215
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Армията е един от инструментите на външната политика, липсва ли ти, все едно си без дясна ръка.
95
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е принуждавана да се превъоръжава,защото световния сатанизъм готви трета световна война ,от миналото знаем как сатанистите изправиха Русия и Германия и започнаха втората световна,за неутрализиране на силите им,никой повече от Хитлер не направи опити за обезоръжаване и мирно уреждане на проблемите,които предателите на запада отхвърлиха,защото искаха война и за съжаление я предизвикаха.Днес Иран иска Среден изток без ядрено оръжие но е обвиняван главно от ционистката чума в обратното,която крие БЕЗПРОБЛЕМНО стотици ядрени бомби под история на държавен тероризъм.
94
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия е велика страна а Путин велик политик и държавник.
93
7
 
5
 
! Отговори
Румбо преди 8 години
Руската отбранителна доктрина е коренно различна от западните!В основата и е незабавен унищожителен отговор на всяко нападение!Пари за скъпи нападателни играчки не се дават.Приоритетите са няколко:Усъвършенстване на ПРО Блокиране на ПРО на противникаУвеличаване на проникващата способност на стратегическите ракетиИзнасянето на ВСИЧКИ стратегически ракети на мобилни установки.Отделно се създават неголеми,но ефективни сили за решаване на малки конфликти.Грамадната армия на СССР е в миналото!
92
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Одисей,Стига се пени, краварите са поредния геополитически противник, повтарям ПОРЕДНИЯ, с всички останали знаем какво е станало;-))Пп кажи си мантрите за "гражданското" общество, правата слободиите вземи си надника и не се впрягай толкова;-))
91
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До птицаЗапомнете едно: Военната доктрина на Русия е отбранителна! ОТ- БРА- НИ- ТЕЛ- НА! Русия ще прави всичко, необходимо за нейната защита, включая и население, и територия. А как ще бъдат тълкувани нейните действия - е проблем на тези, които тълкуват. Това е.Нападението е най-добрата отбрана и в Кремъл много добре знаят това.
90
4
 
6
 
! Отговори
от София преди 8 години
Работя в банка, взимам чисто 2800, жена ми малко над 2000, счетоводителка е.Наем - 500 лв.Ток - 130 най многоВода - 15 леваТелефони 2 - около 100 лв.Интернет - 20 лв.Спестяваме поне 1000 месечно. Е и? Има хора с много по ниски доходи и токива с много по високи.
89
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен112 gopaOTIVAI BARZO NA LEKAT--STRADASH OT MALOUMIE.
88
10
 
10
 
! Отговори
От Москва преди 8 години
Работя от няколко години в Москва като строителен техник. Ето фактите - заплата около 2000 лв, наем + сметки около 700 лв, храна 600 лв , дрехи средно по 150 лв на месец , средно спестявам по 400-500 лв на месец без много лишения. В българия беше горе долу същата работа, но тук повече ме кефи затова се преместих.
87
12
 
7
 
! Отговори
до 100 преди 8 години
Явно живеем по-добре. Ти да си чул българин да се е заселил в Русия? И аз не съм. А сега в Бургас чуваш руска реч на всеки 5 метра, да не говорим за по-развитите държави от ЕС. Нали Русия е цъфнала и ЕС западнало?
86
2
 
5
 
! Отговори
Учител до Румчо преди 8 години
И българските учители ходим на ексурзия, къде със заем , къде със спестявания. Така като гледаш колко тур оператори има у нас да не мислиш че само богаташи ползват услсугите им?
85
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 95Е къде ни сравняваш нас с руснаците бре! Ние сме Европа, НАТО, тука хората живеят, нема лабаво! Януари теглихме 16 млрд. кредит - знаеш ли с тех колко народ е ходил до Египет? Сега Бойко като изтегли още 16 млрд. и ти мое се уредиш, а процентно и англичаните ше ги отнесеме!
84
3
 
1
 
! Отговори
Кишиков преди 8 години
До РумчоЕ да, а другата полвоина бяха руски пенсионери.
83
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До 94Абе ти къв си,че ще правиш кфалифокации на руснаците ве мишок?
82
5
 
6
 
! Отговори
Гоша преди 8 години
До Анонимен 88Е скоро пък вие ще гледате газ от тая същата тръба - колкото видите, толкова ще ползвате! Може и като украинците да минете на дърва - ще ви стигнат горите за една-две зими.
81
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Румчо 80 000 разделиги на 21 и ще видиш как в момента има 5100 бг граждани в египет като процент е повече от руснаците
80
7
 
4
 
! Отговори
kokospa преди 8 години
Уж непобедима,уж най-силната,най-голямата...бла бла и ще догонваме.Разправям аз на такива руски ме керенца като Боби че са изостанали ....Това в руските лозунги не го пише!!!Трябваше лично др.Путин да го съобщи за да им се затворят мааалко устата на ***!
79
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Путин е велик политик и държавник.
78
5
 
3
 
! Отговори
Румчо преди 8 години
До КишиковАбе тия от самолета май не беха много от богатите - даскалица, дознателка, фризьорка, полицай - млади семейства с нормални професии и малки дечица.
77
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С тая икономика в състояние на свободно падане само надпревара във въоръжаването липсва.