Медведев в обувките на Путин – на среща на върха

Премиерът на Русия ще замести президента на азиатски форум
12 ное 2015 10:07,
11
Медведев в обувките на Путин – на среща на върха
Снимка: архив Reuters

Руската делегация за срещата на върха на Азиатско-тихоокеанското икономическо сътрудничество (АТИС) във филипинската столица Манила може да бъде оглавена от премиера Дмитрий Медведев, а не от президента Владимир Путин, пише "Газета".

Фактически въпросът е решен, твърдят източници на електронния вестник. Според негови експерти тук впрочем не бива да се търси политически подтекст.

В близките дни предстоят две големи международни лидерски срещи. От 14 до 16 ноември в турския курорт Анталия ще има форум на Г-20, а от 17 до 19 ноември Филипините ще домакинстват на АТИС. Първоначално се предполагаше и двете срещи на високо равнище да бъдат посетени от Путин - по принцип това е прерогатив на държавните глави, се казва в материала.

Буквално тези дни обаче нещата се промениха и за срещата на АТИС най-вероятно ще замине Медведев, посочват събеседници на "Газета" от кремълския апарат и външното министерство.

Политологът Фьодор Лукянов приканва да не се търсят тук политически съображения: "Президентът заминава за срещата на Г-20 в Турция, после за климатичната конференция в Париж. Според мен, той просто е решил да не зачестява с пътуванията".

Напоследък Путин изобщо рядко пътува. Президентът бездруго ще види на форума на Г-20 лидерите, с които би желал да разговаря, отбелязва експертът.

Азиатско-Тихоокеанският регион е от голямо значение за външната политика на САЩ, тъй като още през 2011 г. президентът Барак Обама провъзгласи "завой към Азия", който целеше да бъде повишено политическото и икономическото влияние на САЩ в противовес на влиянието на Китай. Тазгодишната среща на върха на АТИС е особено важна с оглед подписаното наскоро от Вашингтон с редица страни от региона споразумение за Транстихоокеанско партньорство - най-мащабният документ за икономическо сътрудничество от дълги години насам, подчертава изданието, цитирано от БТА.

Не се знае дали Медведев ще може да разговаря в кулоарите на АТИС с Барак Обама. Американският лидер никога не е криел личната си симпатия към него - за разлика от "винаги доста отчуждените отношения с Владимир Путин", напомня "Газета".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 5И Наполеон беше 1.20м ама цяла европа рсазтърси ...добре че Руснаците му свиха перките ..иначе в момента цяла европа щеше да е обединена и да говори на френски !Така че не мери хората по обувките ....
5
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много хора ще си изрежат пръстите за да влязат в тях
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
АМИ АЗ КАТО СИ ПЛАТЯ ВИНЕТКАТА СЕГА 100 ЛВ .ЕНЕРГОТО 90 ЛВ И ДРУГО НАПРАВО МУ ЗАВИЖДАМ НА МЕДВЕДЕВ ЗА ОБУВКИТЕ НА ПУТИН...ЩОТО НА МЕН МИ ОСТАВАТ САМО ОБУВКИТЕ НА ЖЕНА МИ С ТОКЧЕТА.... ПИШЕТЕ СИ ЗА ПРОБЛЕМИТЕ ТУК ПРИ НАС...КАКВО СПЕКУЛИРАТЕ С РУСКИ СТАТИИ ?????
3
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А на кого е нужен и какво може да реши разговор между Медведев и Барак Обама в кулоарите на АТИС? Каква част от процента е възможността Либерала да спечели избори и да е следващия президент на Русия?
2
5
 
17
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Естествено че може да се управлява, нали именно той беше президент и той се въздържа за безпилотната зона над Либия през 2011 г. Ако беше се противопоставил, нямаше да почне този ад на целия близък изток. Па сега олеее, емигранти. Ама с Путин тия номера не минават.....Така че нека тоя "голям президент" си се прави на ощипана госпожица, те са свикнали, като хулиганите, да бият само по-слабите и малките. Пфу, отврат, и това ми било "изключителна" нация...краварски обичаи....
1
6
 
16
 
! Отговори
преди 8 години
"Американският лидер никога не е криел личната си симпатия към него - за разлика от "винаги доста отчуждените отношения с Владимир Путин", напомня "Газета"-Защото Медведев може да се управлява от САЩ ,а Путин -не ,та затова и има Обама симпатии към Медведев .