Стрелба в квартал Моленбек в Брюксел

Полицията провежда голяма антитерористична операция
Обновена: 16 ное 2015 12:45 | 16 ное 2015 12:15, Елка Василева
37
Стрелба в квартал Моленбек в Брюксел
Снимка: архив, Reuters

Престрелка с автоматично оръжие е започнала в Брюксел в хода на антитерористична операция в квартал Моленбек, населен предимно с хора по произход от Северна Африка. Това съобщи телевизия RTL-TVI, цитирана от ТАСС.

По-рано агенция Ройтерс съобщи, че полицията провежда голяма антитерористична операция в белгийската столица.

Според агенцията службите за сигурност провеждат операция в квартал Моленбек, където по информация на полицаите е живеел предполагаемият координатор на терористичните актове, извършени в Париж в петък, както и един от нападателите.

По данни на следствието белгиецът Абделхамид Абауд е финансирал дейността на престъпната група. Той не за първи път попада в полезрението на органите на реда: през януари тази година името му е фигурирало сред организаторите на редица нападения в Белгия.

Местните медии допускат, че операцията е свързана със задържането на Салех Абдесалам, обявен за издирване в събота. Салех Абдесалам е наел автомобила, използван за удара по концертната зала "Батаклан" във френската столица.

В "Моленбек" досега са чути поне две детонации. Съобщава се, че има поне един задържан. Операцията продължава, на мястото пристигат линейки и пожарни.

Междувременно е получен сигнал за бомба в района на институциите на ЕС в Брюксел. Районът е отцепен от полиция, очаква се пристигането на екипи за обезвреждане на взривни устройства.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


37
Още по темата: брюкселМоленбек
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Белгийците валонци ли са или фламандци? Или са наполовина валонци, наполовина фламандци? Има ли въобще такава нация белгиец?
15
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Politie = полицийка
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Проблемът в Моленбек не е свързан толкова с тазгодишните бежанци. Там са предимно мароканци и алжирци, много от тях живеят там от десетилетия. Определено не е приятен квартал. Също като Андерлехт, също като центъра, включително Европейския квартал със сградите на институциите, също като Скарбек (макар, че там са повече турци).
13
0
 
6
 
! Отговори
,? преди 8 години
До !Моля те, кажи ни каква е идеологията на Русия? Аз също ще я прегърна, ако ми хареса. В ОТАН и в европейския халифат вече не се живее.
12
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Русия има възможност да прибира неограничен брой джихадисти - по човек на 100кв.км в тундарата. Пратете там най-надъханите от тях.
11
2
 
29
 
! Отговори
! преди 8 години
Ама ние за какво се смеем на нашите *** в съдилищата?!?! Та те в меката на толЕрасткия Съюз са наясно от доста време, че някакъв *** е организатор на редица терористични актове преди доста вмре....и решават да го издирват едва сега....Това е някаква адска пародия....Това ако са им ценностите с кеф ще прегърна идеологията на Русия. Европа се управлява от бавноразвиващи дупедавци.....историята ще ги запомни като умствено изостанали...В сравнение с тяхната нашата правосъдна система цъфти!
10
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До чеснови мюсли с празда наистина това а пълна пародия - белгиец честно казано вече ми е смешно не ми е тъжно
9
0
 
43
 
! Отговори
чеснови мюсли с праз преди 8 години
"белгиецът Абделхамид Абауд"? Европеец с такова име никога е нямало,няма и да има
8
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пребиването на пенсионери не е ли тероризъм?
7
12
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 8пишеш пълни глупости ...живеем 21 век а не в 18-ти ....явно работиш като касап (месар) !
6
0
 
52
 
! Отговори
Мюслита навсякъде преди 8 години
Брюксел е 1/4 араби (може и да са повече). Има квартали, които са в пъти по-опасни от най-долните български гета. Убийствата и тежките престъпления в Брюксел са към 2 пъти повече от тези в София (на глава от населението) по данни на Евростат. Белгийците и другите западняци си мислят, че все още са господари на положението, но отдавна всичко е извън контрол. Нищо не може да спре предстоящите междурасови и религиозни сблъсъци в Западна Европа. Нещата наистина са сериозни.
5
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
майка ми не е в арабския квартал на Брюксел. На война като на война. Покрай сухото гори и суровото, но за да изрежеш тумора, трябва да режеш и до здраво. Съжалявам. Такива са реалностите.
4
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 3ако *** е колатерална жертва ...пак ли такива глупости ще пишеш?
3
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Защо цензурирате думата "***" в коментара ми по-долу? Джихадистите са си ***.
2
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Бой до дупка по джихадистката ***! И колатералните жертви нямат значение. Както казват французите: На война като на война!!!
1
1
 
14
 
! Отговори
майорски преди 8 години
Днес пак ни информира детайлно и двоевременно какво е казал .....Reuters