Във Франция проучват версии, свързани с изоставена кола

Собствениците на зала Батаклан са получавали заплахи
17 ное 2015 16:24, Елка Василева
0
Във Франция проучват версии, свързани с изоставена кола
Снимка: Reuters

Черна лека кола "Рено Клио", послужила може би за подготовка на атентатите от петък в Париж, е намерена тази сутрин във френската столица, съобщиха полицейски източници за Франс прес.

Още по темата

Автомобилът с белгийски номера ще бъде подложен на експертиза от криминалисти. Сапьорите установиха, че не става дума за кола бомба.

Собствениците на парижката концертна зала "Батаклан", където загинаха 89 от жертвите, са получавали преди години директни заплахи от терористи, пише британският в. "Дейли мирър", цитиран от ТАСС.

След като еврейска организация провела в залата няколко акции за събиране на средства за израелската армия, един ден 10 маскирани бандити извикали на входа ръководството и заплашили, че хората "ще си платят за стореното".

"Западни съюзници" на САЩ от коалицията срещу групировката "Ислямска държава" са планирали да ликвидират Абделхамид Абауд - един от предполагаемите организатори на парижките атентати, но преди няколко седмици са изгубили следите му в Сирия, където терористът вероятно се намира в момента. Това сочат данни на западни тайни служби, пише днес "Уолстрийт джърнъл", като цитира техни представители.

Френският вътрешен министър Бернар Казньов отвърна днес на упреците по повод лоша разузнавателна работа на службите във връзка с атентатите. "Нулев риск не съществува", заяви министърът. "Мобилизирахме 115 000 полицаи, жандармеристи, военни в цяла Франция, за да осигурим защита на французите", отбеляза той пред радио "Франс енфо".

Все още не се знае колко души точно са замесени в парижките атентати, заяви по радио "Франс ентер" премиерът на Франция Манюел Валс. "Може би във Франция и Белгия има съучастници", каза той.

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари