Планирали няколко взрива на мача Германия-Холандия

"Билд" се е сдобил с копие на документ с шокиращо съдържание
Обновена: 19 ное 2015 13:31 | 19 ное 2015 13:30, Елка Василева
19
Планирали няколко взрива на мача Германия-Холандия
Снимка: Reuters

Група от няколко атентатори планирала да предизвика няколко експлозии на футболния стадион в Хановер във вторник вечерта по време на отменената приятелска среща между отборите на Германия и Холандия. Това съобщи германският вестник "Билд", цитиран от Ройтерс.

Изданието посочи, че се е сдобило с копие от документ, предоставен във вторник от германското контраразузнаване на германския министър на вътрешните работи Томас де Мезиер. Съдържанието му било толкова шокиращо, че властите нямали друг избор, освен да отменят мача.

Още по темата

Въз основа на подадени от чужда разузнавателна служба сведения в документа се разяснява подробно как група от няколко атентатори планирала да взриви няколко експлозива на стадиона в Хановер, както и бомба в центъра на града.

Нападателите възнамерявали да вкарат взривните материали на стадиона в линейка, се казва в документа. Водачът им трябвало да заснеме атентата на стадиона. След полунощ се предвиждало да бъде извършен още един атентат, този път на железопътната гара в Хановер. Властите заявиха, че не са открили никакви експлозиви на стадиона.

Премиерът на провинция Долна Саксония, чиято столица е Хановер, каза вчера, че германските власти са разполагали с конкретни информации за заплаха за сигурността, което ги е накарало да отменят футболната среща между Германия и Холандия.

Канцлерът Ангела Меркел също трябваше да присъства на мача.
Засега германското министерство на вътрешните работи не е коментирало публикуваните от "Билд" детайли.

Но министър Де Мезиер заяви следното на пресконференция: "Индикациите бяха толкова конкретни, че отмяната на мача бе неизбежна. Дали тези индикации са били реална заплаха или само индикация, ние не знаем".
 

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


19
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
9
 
! Отговори
do 13 преди 8 години
Аха, така ли? Интересно. Защото и аз живея в Германия от 15 години вече и за такава простотия не бях чувал изобщо. Въз основа на какво те вика полицията, че да ги консултираш изобщо. Ти май и сам не си вярваш на глупостите, които си напляскал. Кадри им липсвало. Хубавец, мамин и то.
10
0
 
6
 
! Отговори
РАД преди 8 години
До 13Викат те като консултант, защото им излизаш по-тънко, отколкото да си наемат някой германец на заплата и осигуровки, така че недей да си правиш изводите за цялата държава от квартирката си :)Като са толкова зле германците, защо си там , а не примерно в Хърватска или още по-на Изток - например в Беларус? :)И защо са водещата икономика в ЕС , че и една от водещите в Света?
9
0
 
5
 
! Отговори
м преди 8 години
До 9Мачът е отменен 1 час преди началото му,няма как информацията да е дошла 15 мин. преди началото
8
1
 
10
 
! Отговори
Бойко не Борисов преди 8 години
До номер 1Повръща ми се от либералната демокрация на кравари, жабари и вурстове! Като ти харесва толкова много *** в Украйна и се бий с оръжие в рака и защитавай техните ценности.
7
14
 
10
 
! Отговори
до 11- Възмутена ДЕ преди 8 години
Живея в ДЕ и се случва от полицията да ме викат като консултант за компютърни престъпления. Липсват им кадри и то не само в тая посока. Гола вода са. Вече и не ходя, че не ми се занимава с глупости и загубени хора.А това, че на тебе впечатленията са ти от телевизията (дето постоянно заливат с полицейска пропаданда) и от ordnungsamt в града (не полицията!) е отделен въпрос.
6
11
 
21
 
! Отговори
Възмутена ДЕ преди 8 години
Чета ви тъпите коментари и се чудя на коя планета живеете?!Празни думи, празни мисли, лаф да става!Пожелавам ви полиция като в Германия, тогава да ви видя, ще разберете тогава що е ред и дисциплина!
5
4
 
4
 
! Отговори
Кукувица преди 8 години
BILD WAR DABEI!Билд беше вътре! Това си му е рекламата де. Дали е истина или не е друг въпрос. Не са намерили никъкви експлозиви, ама е щяло да гръмне.Абе то и немското напоследък като го погледнеш по-добре, отдолу пише Made in China
4
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Явно е достатъчно вече да напишеш няколко глупости и да ги изпратиш на някой. "Спец"-службите сами си ги прихващат и правят атаката реална! Може да опразниш цял стадион и без изобщо да излизаш от къщи.Полицията и френска и немска и българска - всички са доказани хрантутници и некадърници. Справят се най-добре с късане на фишове за пресрочено паркиране. Дргото, сори, не им се отдава.
3
1
 
6
 
! Отговори
До 1 преди 8 години
Много си...,ама ти си го знеш.
2
3
 
48
 
! Отговори
Меркел преди 8 години
Няма заплаха за Германия! Не стресирайте бежанците!Те са мои гости.Аз съм ги поканила!
1
2
 
17
 
! Отговори
подозрителен преди 8 години
А линейката с С4 намерихте ли я?