Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!

Константин Мурахтин познавал района "като петте си пръста"
Обновена: 25 ное 2015 18:46 | 25 ное 2015 18:08,
281
Оцелелият руски пилот: Стреляха без предупреждение!
Снимка: Reuters

Оцелелият пилот на руския бомбардировач "Су-24М", свален от Турция на границата със Сирия вчера, обяви, че екипажът не е получавал никакви предупреждения от турска страна за нарушение на въздушното пространство. Не е имало сигнали от Турция за това нито по радиото, нито визуално.

Още по темата

"Ако искаха да ни предупредят, можеха да се покажат, да застанат на паралелен курс", каза днес оцелелият щурман Константин Мурахтин, цитиран от ТАСС и БТА. Той обясни и че ракетата е дошла внезапно отзад и екипажът не е бил в състояние да направи маневра.

Руският "Су-24М" бе свален във вторник с ракета "въздух-въздух" от изтребител "F-16" на турските ВВС. Двамата членове не екипажа катапултираха, но единият загина, а вторият оцеля и бе спасен след 12-часова операция, в която бе унищожен един хеликоптер "Ми-8" и загина един руски морски пехотинец.

Веднага след инцидента Анкара обяви, че руският "Су-24М" е навлязъл в турското въздушно пространство и не е реагирал на предупрежденията. Москва отрече това и заяви, че напротив турският самолет е навлязъл в небето над Сирия.

Мурахтин разказа пред журналисти, че той и колегата му многократно са летели преди в същия район и са се връщали в базата си безпрепятствено.

Щурманът каза още, че познава района "като петте си пръста" и може да се ориентира в него и без да ползва бордовите прибори.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
96
5
 
13
 
! Отговори
Спонги преди 8 години
Когато двама изкуфели диктатора се сдърпат, войната е на косъм. Вероятно Ефовете са пазили трафика на евтин контрабанден петрол от ИД, а СУ-то е,дебнело кервана. Дива работа. Ердоган е ислямист, а Путин е с имперски амбиции. Е, и Чичо Таип също.Дано не го отнесем ние. Дано, ама надали.
95
30
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ВАЖНОТО Е, ЧЕ МИТА ЗА РУСКАТА НЕДОСЕГАЕМОСТ ПРИКЛЮЧИ ОТ ТУК НАСЕТНЕ ДА ИМ Е ЯСНО НА ПУТИНИСТИТЕ, ЧЕ ГИ ЧАКА СМЪРТНА ПРИСЪДА ВИНАГИ!!!!!!!СКОРО И ПУТЛЕРА РЕДОМ С ТЯХ!!!!!!
94
4
 
11
 
! Отговори
до 127 преди 8 години
Прав си ПКК се бият За Държава Аз предлагам Турция и Сирия да им дадът част от територийте си поне за Една Автономия И ще видиш на момента Как Ще се Кротнат Всички или най малкото тези на ТУРСКО-СИРИЙСКАТА ГРАНИЦА;)
93
3
 
24
 
! Отговори
Ергеникон преди 8 години
Ердоган-бей, сввляй гашите и чакай руснаците - ще те зарадват много скоро!
92
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименПрав си, за това и никой не разговаря с русия, освен иранците и сирийските им нови мюсюлмани братя в новата руско мюсюлманска дружба
91
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 105 русофили казваш но ако зададеш въпроса да си вземемли Казан и Кабардино ти гарантирам че 74% дето ги смяташ за русофили ще кажат ДА
90
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
116 Тодоре видиш ми се с акъла си, помисли ако Русия достави оръжие на ПКК какви ще са последствията за самата Русия, не смятам че Путин е самоубиец.. понятно ми е че си афектиран и ти и всичките фенове на русия тука сваления от турските ВВС Су- 24, обаче слезте на земята , нищо подобно няма да се случи
89
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Ердоган е приятел на русия, но руската дума забрани вноса на птиче месо от Турция.
88
6
 
7
 
! Отговори
Василев преди 8 години
До ТОДОР ХРИСТОВАко русофилските ***.и в българската държава надделеят в настоящият момент и вземем антитурска политика, няма ли да е самоубуйство, след като милиони бежанци могат да сринат за дни държавата!!!Дреме ми за руските геостратегически интереси, къде се вписват в нашата национална сигурност???Агент Джейк Морган!ЦРУ!!!
87
4
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 8 години
Според мен и едните лъжат и другите.Руският самолет е навлязъл съвсем планирано на турска територия макар и за малко, за да дразнят турците.Турските изтребители са свалили руския бомбардировач също планирано и преднамерено.Друг е въпросът, че действията и на едните и на другите са безмозъчно провокативни и не водят до решаване на конфликта, а до задълбочаване.Сега руснаците ще дадат оръжие на кюрдите в изобилие, Асад ще остане на власт, сирийската опозиция ще бъде изтласкана в изгнание.
86
1
 
5
 
! Отговори
до 117 преди 8 години
Пък ти *** при Ердоган Да ти смаже Ските
85
1
 
2
 
! Отговори
Българин преди 8 години
До Анонимен114 Българска Военна база в Казан ни е къде по важна
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АнонименТи така ли правиш пред Козяк? Добре ли те опрашват?
83
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А Ердоган се гуши като мишка и дава изявления колко голям приятел бил на Русия и не искал да си развалят отношенията.
82
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Е, преди имаше ред сълзи, ред сополи - ох, ох Крим! Е, сега ще има вай-вай-вай Кюрдистан.
81
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Кипър искат Руска База на Територията сиТрябва да вземем пример от Тях
80
11
 
5
 
! Отговори
Ал Кухл бин Арак преди 8 години
На колко водки е бил пилота?
79
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 109 Добре бе брато кажи кой е русофил в България???ГЕРБ русофили ли са? Дааа, ама НЕ! ГЕРБ и РБ са за НАТО и ЗАПАДА с тех са 2 милиона от народа така ли е?За ДПС гласуват 450 000 турци, те русофили ли са???? ти имаш ли мозък с който да мислиш къде са тия русофили у насза 2 милиона зад граница из Европата и САЩ да те питам ли дали са русофили?айде бегай с тъпите си "агенции" и "статии" виж РЕАЛНОСТТА
78
26
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Само ГЕРБ! Евроатлантическата принадлежност на България - гарант за сигурност и стабилност на страната.
77
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Руският Самолет е Ударен На Сирийска Територия и Без ПреупреждениеВЛЕЗТЕ В ТЕМАТА Драги КРАВАРОФИЛИ ПардонКамилофили